Αποκαλύψεις-σοκ σε δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα προηγείται μετά από αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλάζουν όλα
Αποκαλύψεις-σοκ σε δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα προηγείται μετά από αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλάζουν όλα
Δημοσκόπηση δείχνει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση: Προτιμήσεις κομμάτων, στάση των πολιτών απέναντι στα αγροτικά μπλόκα και αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών, ενώ η μεγάλη πλειονότητα τάσσεται υπέρ των αιτημάτων των αγροτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα «Political».
Στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Νέα Δημοκρατία: 25,8%
ΠΑΣΟΚ: 11,6%
Ελληνική Λύση: 6,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 6,2%
ΚΚΕ: 5,9%
Φωνή Λογικής: 5,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,3%
Κίνημα Δημοκρατίας: 3%
ΜέΡΑ25: 3%
Νέα Αριστερά: 1,3%
Νίκη: 1%
Άλλο κόμμα: 9,1%
Αναποφάσιστοι/Δεν απαντούν: 18,1%
Στήριξη των αγροτών
Όταν ερωτήθηκαν αν συμφωνούν με τα αιτήματα των αγροτών, το 76% απάντησε ότι έχουν δίκιο ή μάλλον έχουν δίκιο. Αντίθετα, το 21% απάντησε όχι ή μάλλον όχι, ενώ το 3% απέφυγε να απαντήσει.
Σχετικά με τα αγροτικά μπλόκα, το 53% τάσσεται υπέρ ή μάλλον υπέρ, ενώ το 46% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. Το 1% δεν έδωσε απάντηση.
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Στην ερώτηση για το τι θεωρούν οι πολίτες σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το 51% απαντά ότι πρόκειται για ρουσφέτι πολιτικών σε κομματικά μέλη, συγγενείς ή ψηφοφόρους.
Επιπλέον, το 26% πιστεύει ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών για προσωπικό οικονομικό όφελος, το 20% θεωρεί ότι επιτήδειοι αγρότες εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα των επιδοτήσεων, ενώ το 3% επιλέγει άλλη εκδοχή.
Δυαδική εκλογική προτίμηση
Στο υποθετικό σενάριο εκλογών μόνο με δύο υποψηφίους, τον Αλέξη Τσίπρα και τη Μαρία Καρυστιανού, η τελευταία συγκεντρώνει 25%, ενώ το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού 16%. Το 57% απαντά «κανένα», και ένα 2% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.
Ακολούθησε το Live-Sports365 στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις