Αδιανόητη δήλωση σοκ Φλωρίδη για Καρυστιανού και την Δίκη Τεμπών
Αδιανόητη δήλωση σοκ Φλωρίδη για Καρυστιανού και την Δίκη Τεμπών
Σε υψηλούς τόνους κινείται η δημόσια αντιπαράθεση γύρω από τη διεξαγωγή της δίκης για την τραγωδία στα Τέμπη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να τοποθετείται εκ νέου για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη διαδικασία και τις συνθήκες διεξαγωγής της.
Όσα είπε ο Φλωρίδης για την Καρυστιανού
Ο υπουργός απάντησε σε αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες, ξεκαθαρίζοντας ότι η δικαστική διαδικασία ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες και δεν προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για πρόσωπα με πολιτική ιδιότητα ή φιλοδοξίες. Όπως τόνισε, οι αίθουσες των δικαστηρίων λειτουργούν με βάση θεσμικές προδιαγραφές και όχι με κριτήρια πολιτικής προβολής ή προσωπικής προβολής. «Έδώ έχουμε έναν χώρο που όσον αφορά τις δυνατότητές του είναι καλύτερος από το Εφετείο με πολύ λιγότερους συντελεστές από τη δίκη για το Μάτι. Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων», τόνισε, μιλώντας στο Action24.
Αναφερόμενος στις υποδομές της αίθουσας όπου πρόκειται να διεξαχθεί η δίκη, υποστήριξε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Μάλιστα, έκανε σύγκριση με άλλες μεγάλες δίκες του παρελθόντος, επισημαίνοντας ότι σε ανάλογες ή και δυσκολότερες συνθήκες, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν κανονικά χωρίς να τεθούν ζητήματα επάρκειας χώρου.
«Με βάση τα προβλεπόμενα, στην αίθουσα θα μπουν οι δικηγόροι, υπάρχουν 110 θέσεις με έδρανα και 100 θέσεις εργασίας, μετά θα μπουν αυτοί που πρέπει να νομιμοποιηθούν, αυτοί πρέπει να είναι στην αίθουσα. Στο πρώτο επίπεδο έχουμε 360 θέσεις, με τους 250 δικηγόρους που δηλώθηκαν στην ανάκριση, έχουμε χώρο για να τοποθετηθούν. Δεν αποκλείεται κανένας. Όταν στη δίκη για το Mάτι που είχε πολύ περισσότερους συγγενείς και μάρτυρες και η δίκη έγινε σε αίθουσα ίδια ή μικρότερη, ποιο είναι το πρόβλημα εδώ;», ενώ έκανε λόγο για «γνωστό πολιτικό παιχνίδι από κάποια μειοψηφία που δεν επιθυμεί να γίνει η δίκη για τα Τέμπη. Κατά τη διάρκεια των 2,5 ετών της ανάκρισης έγινε μια τεράστια προσπάθεια να μην ξεκινήσει η δίκη γιατί στόχος ήταν όσο δεν ξεκινάει η δίκη, τα στοιχεία δεν μπορούν να έρθουν στο φως ώστε να έρθει η κάθαρση».
Παράλληλα, δεν δίστασε να κάνει λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης, υποστηρίζοντας και αφήνοντας αιχμές προς την Μαρία Καρυστιανού, ότι συγκεκριμένες ομάδες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση γύρω από τη δίκη. Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της πολυετούς ανάκρισης υπήρξαν προσπάθειες καθυστέρησης της διαδικασίας, με στόχο –όπως είπε– να μην έρθουν στο φως τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και οι αναφορές του υπουργού σε φαινόμενα πίεσης προς τη Δικαιοσύνη. Έκανε λόγο για επιθέσεις και απειλές κατά δικαστικών λειτουργών, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν τη λειτουργία των θεσμών και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε ένα δημοκρατικό κράτος.
Survivor Spoiler 28/3: Αυτοί είναι οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση της νέας εβδομάδας;
«Τραμπουκισμοί εναντίον του κοινοβουλίου και της δικαιοσύνης, απειλές κατά δικαστών, απόπειρα ανατροπής της θεσμικής λειτουργίας της χώρας. Η Χρυσή Αυγή γιατί ψηφιζόταν από μια μερίδα του κόσμου να πάει στη Βουλή; Για να διαλύσει τη Βουλή και να τους πλακώνει όλους. Η κυρία Κωνσταντοπούλου από ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί αντιμετωπίζει κακούργημα γιατί κατέγραψε μια δικαστή και δημοσίευσε το βίντεο στα social media, αυτό είναι κακούργημα» κατέληξε ο Γιώργος Φλωρίδης για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.
Ακολούθησε το Live-Sports365 στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις