Ads Top

Εισήγηση βόμβα σε Αλαφούζο - Τέλος ο Φατίχ Τερίμ πριν τον Ολυμπιακό;


Ο Τούρκος προπονητής δεν έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό μετά και τη χθεσινή 4άρα από τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να φανεί αν θα φύγει άμεσα ή μετά το τέλος της σεζόν.

Το πρώτο που πρέπει να σχολιάσουμε, αν και το έχουμε αναλύσει και παλαιότερα, είναι ότι ο Φατίχ Τερίμ δεν πρόκειται να φύγει μόνος του από τον Παναθηναϊκό. 



Ο Αυτοκράτορας δεν έκανε καριέρα στην Τουρκία ως ταπεινό χαμομηλάκι, αλλά επειδή έχει ισχυρή και ατσάλινη προσωπικότητα. Αυτή η προσωπικότητα όμως, αυτό το Εγώ του που είναι παρκαρισμένο στο άπειρο και δεν μπορεί να δεχτεί/συμβιβαστεί με την αποτυχία.

Για αυτό και για τον Τερίμ δεν έχει ποτέ την ευθύνη εκείνος - Όχι μόνο τώρα, στον Παναθηναϊκό, αλλά από όποια ομάδα κι αν πέρασε. Μάλιστα, σε επαφές με παίκτες και προπονητές συμπεριφέρεται λες και θα βρίσκεται και μετά τη λήξη τής σεζόν στην ομάδα, ενώ υπάρχει μια πληροφορία περί συνέντευξης Τύπου που θέλει να διοργανώσει όταν τελειώσει η αγωνιστική περίοδος, ώστε να μιλήσει για όλα γύρω από τη φετινή σεζόν. Μάλλον δεν θα προλάβει να το κάνει. Τουλάχιστον ως ενεργεία προπονητής του Παναθηναϊκού.



Αυτό που κρατάμε από την πλευρά Τερίμ, είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί.

Εισηγήσεις σε Αλαφούζο για να τον διώξει

Από το βράδυ τής Τετάρτης όμως είναι σαφές ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δεχτεί εισηγήσεις από τους συνεργάτες του για να τον διώξει. Δεν είναι μόνο ότι χάθηκε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι μετά από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, και την ήττα από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, το Τριφύλλι έχει κατεβάσει ρολά. Χάνει, πια, με κάτω τα χέρια.



Με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος και να μείνει στην τέταρτη θέση αλλά και να χάσει το Κύπελλο από τον Άρη - Άρα να μην υπάρχει η ευρωπαϊκή προοπτική για τη νέα σεζόν!  Για αυτό και η εισήγηση συνεργατών του Αλαφούζου για να τον διώξει άμεσα, καθώς θεωρούν ότι θα είναι λάθος να πάει με τον Τούρκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Αρχικά να πούμε ότι πολλές φορές ο Γιάννης Αλαφούζος έχει προκαλέσει έκπληξη με τις κινήσεις του - Για παράδειγμα έδιωξε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πριν από λίγο καιρό. Αλλά, για την ώρα τουλάχιστον, δεν φαίνεται ότι υπάρχει θέμα να πάει με άλλον προπονητή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό βγαίνει από το περιβάλλον του Mr. ΣΚΑΙ. Για το ντέρμπι με τους Πειραιώτες, επαναλαμβάνουμε. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ισχύει το ίδιο και για τον τελικό του Κυπέλλου... 

Οι πολύ κακές σχέσεις με πολλούς παίκτες

Αυτό που χρεώνεται στον Τερίμ, πέρα από το γεγονός ότι έχασε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του και κινδυνεύει να ρίξει τελείως στα βράχια τον Παναθηναϊκό, είναι το γεγονός ότι έχει πολύ κακές σχέσεις με πλήθος ποδοσφαιριστών του. Μεγάλα ονόματα που είτε δεν έχουν μέλλον στο κλαμπ (π.χ. Παλάσιος) είτε έχουν συμβόλαιο με την ομάδα (π.χ. Σένκεφελντ) δεν έχουν καθόλου καλή επαφή με τον προπονητή τους. Και, φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί.
Οι παίκτες χρεώνουν στον προπονητή τις ρισκαδόρικες κινήσεις του που δεν λειτουργούν σε πολλά ματς, αλλάζοντας θέσεις και ρόλους στην 11άδα, απορρυθμίζοντας μια κουρδισμένη ομάδα. Κινήσεις που όχι μόνο δεν τα σταμάτησε ο Τερίμ, αλλά τα συνέχισε χωρίς κάποιος να μπορεί να του αλλάξει την άποψη. Με αποτέλεσμα να απαξιώνεται η προσπάθειά τους στο πρώτο μισό της σεζόν και, φυσικά να απομακρυνθούν από την κατάκτηση του τίτλου.

Αυτός μπορεί να αναλάβει την ομάδα!

Μπορεί ο Αλαφούζος να διώξει πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Τερίμ; Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι, πιθανότατα, όχι - Αν και όπως είπαμε η εισήγηση των συνεργατών του είναι να λυθεί το συμβόλαιό του. Μπορεί να τον διώξει μετά το ντέρμπι (και πριν από τον τελικό του Κυπελλου!) αν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό; Το πιθανότερο σενάριο είναι ναι!

Αλλά το ζήτημα δεν είναι απλά να διώξεις τον Τερίμ, αλλά να φέρεις και κάποιον στη θέση του. Σε έναν μεγάλο αθλητικό οργανισμό, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, προπονητές προτείνονται διαρκώς - Γνωστοποιείται στην ομάδα ότι είναι διαθέσιμοι. Λύσεις υπάρχουν δηλαδή. Αλλά προκύπτουν δύο προβλήματα:

α) Η ομάδα δεν έχει εξετάσει αυτές τις λυσεις, ποιες της ταιριάζουν κ.λπ.,

β) Ποιος προπονητής μπορεί να έρθει για ένα ματς, τον τελικό Κυπέλλου, ακόμα κι αν υπογράψει κλειστό συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν;

Υπάρχει άλλη λύση; Κάποιες φορές ο Αλαφούζος είχε δώσει τα ηνία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, ως υπηρεσιακές λύσεις, στον Βονόρτα και τον Συλλαϊδόπουλο - Προπονητές που ήταν, κάποτε, στις υποδομές τού Παναθηναϊκού και μπορούσαν να τραβήξουν το κάρο. Συγκεκριμένα ο Συλλαϊδόπουλος έκανε κάτι παρόμοιο, για έναν αγώνα μέχρι να έρθει ο Μεντιλίμπαρ, και στον Ολυμπιακό.

Κανείς από τους δύο, όμως, δεν είναι στην ομάδα τώρα. Παρόλα αυτά υπάρχει στον Παναθηναϊκό β΄ ο Σωτήρης Αντωνίου, αν και δεν τα πήγε καλά φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, αλλά και ο Αντρέας Ντρένοβα από την Κ19.

Ακόμα, αν τελικά ο Αλαφούζος αποφασίσει να διώξει τον Τερίμ τώρα ή πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, θα μπορούσε να καθοδηγήσει την ομάδα ο άμεσος συνεργάτης του, Νετσάτι Ατές, που γνωρίζει το υλικό τού Παναθηναϊκού πολύ καλά.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.