Ads Top

Αλλαγές ετοιμάζει η Φιορεντίνα: «Τελειώνει» ο προπονητής - Ποιος αναλαμβάνει


Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει η Φιορεντίνα, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο το έκανε ξανά: Οδήγησε για τρίτη φορά την Φιορεντίνα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 



Οι «βιόλα» πήραν πρώτοι το εισιτήριο, αφού την Τετάρτη απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στη Μπριζ και σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 3-2 στην έδρα τους προκρίθηκαν στον τελικό.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος σερί τελικός για τη Φιορεντίνα, η οποία πέρσι στην ίδια διοργάνωση αντιμετώπισε τη Γουέστ Χαμ και ηττήθηκε 2-1. Η Φιορεντίνα έως τώρα έχει πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς και μετράει μία κατάκτηση, το μακρινό 1961!



Ο τελικός στην «OPAP Arena» φαίνεται πως θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι του Ιταλιάνο στον πάγκο των «βιόλα», μιας το προσεχές καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του 46χρονου προπονητή με την Φιορεντίνα. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Αυτό θα γίνει αν κι εφόσον, η Φιορεντίνα καταφέρει να κατακτήσει το Conference League στον τελικό της «OPAP Arena». Σε αυτή την περίπτωση τότε θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η ανανέωση του Ιταλιάνο έως το 2025.



Πάντως, οι άνθρωποι της Φιορεντίνα έχουν ξεκινήσει ήδη να εξετάζουν όλα τα σενάρια. Ενα από αυτά είναι η απομάκρυνση του Γερμανού τεχνικού, ώστε τη νέα σεζόν η ομάδα να ξεκινήσει από την αρχή. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Νίκολο Σίρα, οι «βιόλα» έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις με τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι, προκειμένου ο 39χρονος Ιταλός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.

Ο Ακουιλάνι ηγείται αυτή τη στιγμή της Πίζας στη Serie B αλλά όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, μιας και οι διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους της Φιορεντίνα βρίσκονται σε καλό δρόμο, για την έναρξη της συνεργασίας τους έως το 2026.

«Μετά τον αγώνα με την Άσκολι θα συναντηθούμε με τον σύλλογο και θα εξηγήσουμε τις ιδέες μας με τον σύλλογο και θα καταλάβουμε αν υπάρχουν οι συνθήκες», ήταν το σχόλιο του νεαρού προπονητή όταν κλήθηκε να μιλήσει για το μέλλον του στη Πίζα.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.