Ads Top

Η πρώτη αλλαγή Κόντη σε Παναθηναϊκό!


Τι αλλάζει άμεσα - Ποιοι επανέρχονται, πώς θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός με Ολυμπιακό και Άρη

Ο 49χρονος προπονητής θα αναλάβει το δύσκολο έργο για να κάνει το 2Χ2 ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη, για να κλείσει καλά η χρονιά για τους Πράσινους.



Ο πρώην βοηθός τού Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Αλαφούζου για να κλείσει τη σεζόν ο Παναθηναϊκός, μετά από την αποχώρηση του Φατίχ Τερίμ. 

Γιατί ο παλαίμαχος άσος γνωρίζει άριστα την ομάδα, το υλικό και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. 

Και μπορεί να την οδηγήσει με ασφάλεια, ως υπηρεσιακός, μετά το απόλυτα πετυχημένο πέρασμά του από τον Βόλο, που ενώ η ομάδα είχε περίπου πετάξει λευκή πετσέτα προ Κόντη, τελικά έσωσε εύκολα φέτος την κατηγορία.



Το sportdog επικοινώνησε με τον Κώστα παπαγεωργιου, αθλητικογράφο από τον Βόλο που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ τής ομάδας της Μαγνησίας, προκειμένου να μας πει τις εντυπώσεις του από τη θητεία του Κόντη στον σύλλογο της πόλης αλλά και τι περιμένει να κάνει στους δύο αγώνες που έχει μπροστά του με τους Πράσινους.

"Αυτά έκανε στον Βόλο ο Κόντης - Άλλαξε η ψυχολογία σε παίκτες-Μπέο - Σφυγμός και ψυχολογία"



"Αυτό που έμεινε από τη θητεία τού Κόντη στον Βόλο είναι η παραμονή, το Νο1 είναι αυτό, γιατί όταν ανέλαβε έδειχνε ο Βόλος ότι δεν σώζει τη σεζόν. Όταν ήρθε κανείς δεν πίστευε ότι ήταν η λύση που χρειαζόταν, οι περισσότεροι πίστευαν ότι χρειάζεται προπονητής παλαιάς κοπής, μπαρουτοκαπνισμένος, που ξέρει πώς να σώσει μια κατηγορία", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Αλλά οι παίκτες και η διοίκηση του Βόλου έδειχναν ότι είχαν ανέβει ψυχολογικά, τους είχε κερδίσει στα αποδυτήρια, τους έβαλε μαχητικό πνεύμα και εγωισμό στο γήπεδο. Του βγήκε το πλάνο".

Τι άλλαξε στον Βόλο;

"Αγωνιστικά δεν έκανε κάτι τρομερό, τα απαραίτητα έκανε. Ίσως να είχε και κάποιες ιδέες από τον Γιοβάνοβιτς, λόγω της κοινής θητείας τους, καθώς ήταν αρκετά πιο σφιχτός ο Βόλος από όσο τον είχαμε συνηθίσει - Στοιχεία Γιοβάνοβιτς, με στιβαρές γραμμές κ.λπ. Φαινόταν ότι είχε πλάνο πιο συγκροτημένο, δεν έκανε ο καθένας ο,τι ήθελε, εμπιστεύτηκε παίκτες που ήταν πιο καλοί ποιοτικά, 4-5 σταθερές στην 11άδα, δεν έκανε πολλές αλλαγές. Κράτησε κορμό με παίκτες που τους πίστεψε, έσφιξε τα ζωνάρια, πήγε με πιο σοβαρό προφίλ. Πριν αναλάβει το είχαν περίπου παρατήσει, αλλά ο Κόντης έδωσε σφυγμό και άλλαξε ψυχολογία".

Τι περιμένει να κάνει στον Παναθηναϊκό;

"Μου κολλάει πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας η επιλογη του, γιατί από το ρεπορτάζ διαβάζουμε για τον Τερίμ σχεδόν δεν του μιλούσαν οι παίκτες. Με βάση την εικόνα στον Βόλο, θα τους κερδίσει εκ νέου τους ποδοσφαιριστές. Τους ξέρει κιόλας, καθώς ήταν εκεί με τον Γιοβάνοβιτς. Σίγουρα θα υπάρχουν παίκτες που γνωρίζει και μπορεί να τους ζητήσει πράγματα, να παίξουν και για εκείνον, ενδεχομένως και για τον Γιοβάνοβιτς. Αν κρίνουμε πώς έφυγαν από τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν με τον Κόντη, είχαν καλή σχέση με τους παίκτες. Θα τους εμπνεύσει, Ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός οργανισμος, αγωνιστικά δεν μπορεί να κάνει θαύματα αλλά ψυχολογικά μπορεί να τους ανεβάσει. Και ίσως να παίξουν και για εκείνον αλλά και για τον Γιοβάνοβιτς".
Μπορεί να τα καταφέρει;

"Μπορεί να τα καταφέρει οχι επειδή είναι ο Μουρίνιο, αλλά επειδή στον Βόλο έδειξε 5 πράγματα άρα ερχεται με καλό μομέντουμ. Δούλεψε με τους παίκτες, ένιωσαν εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι για τον Τερίμ δεν θα έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά. Για τον Κόντη, που ίσως βλέπουν και τον Γιοβάνοβιτς πίσω του, μπορεί να το κάνουν πιο εύκολα. Δεν θα τον κατηγορήσει κάποιος αν δεν τα καταφέρει, αλλά αν τα καταφέρει θα πάρεις credits".
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.