Ads Top

Φημολογία για μεταγραφή Μανδά στη Premier League!


Ήταν το... δεύτερο 10αρι της Λάτσιο κόντρα στη Γιουβέντους. Ο Έλληνας κίπερ κάνει συγκλονιστικές εμφανίσεις στην Ιταλία και ήδη σκάουτ αγγλικής ομάδας, τον είδε από κοντά και τον αποθέωσε!

Η 23η Απριλίου πιθανότατα να αποτελέσει ημερομηνία ορόσημο στην διεθνή καριέρα του Χρήστου Μανδά αφού κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί αφετηρία για μια νέα μεγάλη μεταγραφή στο προσεχές παζάρι ή για την καθιέρωσή του ως βασικός κίπερ της Λάτσιο την επόμενη σεζόν (την φετινή είχε μπροστά του τον Ιταλό Προβεντέλ, πορτιέρε της Σκουάντρα Ατζούρα). Όπως δείχνει το πράγμα ή το ένα ή το άλλο θα συμβεί το καλοκαίρι..


Γιατί δεν ήταν αυτή καθαυτή η συμμετοχή του κόντρα στην Γιουβέντους, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας - με την Λάτσιο να προηγείται 2-0 αλλά να δέχεται στο 83' το 2-1 και να αποκλείεται - αλλά η πραγματικά... μυθική εμφάνιση που έκανε ο 22χρονος Κορυδαλιώτης κίπερ στο 7ο σερί παιχνίδι του ως "άσος" των "λατσιάλι" (στην 9η συνολικά συμμετοχή του)! Και δεν ήταν κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις του (οκ, όλοι μπορούν να το κάνουν αυτό) αλλά το... παιχνίδι - έπος με την μπάλα που έκανε.

"Η Λάτσιο είχε δυο δεκάρια κόντρα στην Γιουβέντους, τον Λούις Αλμπέρτο και τον... Χρήστο Μανδά!!"έγραψε ενδεικτικά η "Corriere" ενώ στο σύνολό τους τα ιταλικά ΜΜΕ τον αποθέωσαν. Μαζί με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό ο Μανδάς είχε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία, πήραν από 7 και μόνο ο σκόρερ των 2 γκολ Τάτι Καστεγιάνος βαθμολογήθηκε με 8! 



Το καλύτερο βέβαια για των πρώην κίπερ των ΟΦΗ/Ατρομήτου βγήκε από το στόμα ενός από τους κορυφαίους σκάουτ στον κόσμο, που αυτή την εποχή δουλεύει για τοπ κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ, ο οποίος βρέθηκε στο "Ολύμπικό" με ... αποστολή όχι για τον Μανδά αλλά μετά την λήξη "μαγεμένος" είπε για τον Μανδά: "Δεν το έχω ξαναδεί αυτό με άλλον τερματοφύλακα παρά μόνο από τον Έντερσον κι αυτόν. Να παίζουν με τέτοια σιγουριά και ικανότητα με την μπάλα λες και είναι πλει μεικερ. Μόνο από τον Έντερσον και τον Μανδά"!!!

Πάρτε και την στατιστική του Μανδά απο τον ημιτελικό για να καταλάβετε: 55 μεταβιβάσεις, το 80% πετυχημένες και 10Χgoals! Μεταξύ των οποίων 4 συρτές 60άρες μπάλλες, βγάζοντας στις δυο απο αυτές 4 συμπαίκτες του απέναντι σε 2 αμυντικούς της Γιουβέντους! Μοναδικό και εκπληκτικό επίτευγμα για τερματοφύλακα το πλήθος των (πετυχημένων) μεταβιβάσεων, όταν κατα μέσο όρος ένας καλός τερματοφύλακας που δεν είναι εξπέρ στο παιχνίδι με την μπάλα, κάνει + 15.



Στο γήπεδο για το Λάτσιο-Γιουβέντους βρέθηκε την περασμένη Τρίτη και ο Νταμπράουσκας, ο πρώην κόουτς του Μανδά στον ΟΦΗ κι από το καλοκαίρι της Ομόνοιας. Έτσι κι αλλιώς πίστευε στον Κορυδαλιώτη γκολκίπερ (σε αντίθεση με τον Νιόπλια που πήγε να... καταστρέψει τον Χρήστο, όπως έκαναν με την διαχείριση του και στον Ατρόμητο), αυτός τον καθιέρωσε στην κρητική ομάδα, αλλά έμεινε εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη/πρόοδο του μέσα σε 8 μήνες στην Ιταλία...

"Ο Χρήστος είναι πλέον τερματοφύλακας TOP LEVEL και ειλικρινά μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ευρωπαική ομάδα"! Τάδε εφη Νταμπράουσκας για τον Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Μανδά κόντρα στην Γιουβέντους. Και η αλήθεια είναι πως αυτό το τεράστιο προσόν του στο build up, σε συνδυασμό με τα αντανακλαστικά, την ταχυτητά του αλλά και ότι πλέον δεν ... βλέπει κανένα και δεν νιώθει την πίεση (παίζει ντέρμπι μπροστά σε 60 και 70 χιλιλαδες), είναι που θα τον οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στην επόμενη κορυφαία "πίστα". Τότε και εκεί που θα ξεχάσουν άπαντες το "Έλληνας Ντοναρούμα" και θα μιλάνε μλονο για τον ... Χρήστο Μανδά!!

Ο 22χρονος κίπερ που ποτέ δεν είχε την προβολή που του άξιζε στην Ελλάδα - ούτε τώρα που είναι στην Λάτσιο και μαζί του κέρδισε δις την Γιούβε, την Ρόμα, χαρίζοντας και την μεγάλη πρόκριση επί της αιώνια αντιπάλου της - εκτός από το τέλειο παιχνίδι με τα πόδια έκανε και μια φανταστική απόκρουση σε εξ επαφής πλασέ του Βλάοβιτς κρατώντας το 1-0. Η συγκεκριμένη απόκρουση έγινε viral, την έδειχναν παντού στην γειτονική χώρα αλλά στα μέρη μας ...πέρασε παντελώς απαρατήρητη.
Και κάτι τελευταίο για τον Μανδά: παρότι είναι πλέον από τους πιο δημοφιλείς παίκτες της Λάτσιο (κι ανάμεσα στους οπαδούς αλλά και τους συμπαίκτες του) και ζει σε μια πόλη που ευνοεί το λάιφ σταιλ και το σταριλίκι, ο ίδιος παραμένει ταπεινός, κάνοντας φόκους μόνο στην μπάλα/καριέρα του,  επιλέγοντας να ζει στα περίχωρα, δίπλα στο Φορμέλο, το προπονητικό κέντρο της Λάτσιο.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.