Ads Top

Απόφαση Μαρινάκη για Μεντιλίμπαρ μετά το Ολυμπιακός-Μακάμπι!


Διαβάστε τι απόφαση πάρθηκε
Κόλπο γκρόσο του Ολυμπιακού με τον 63χρονο Βάσκο τεχνικό - Συνεχίζουν μαζί και του χρόνου




Ο μύθος λέει πως το «συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» δόγμα του Ολυμπιακού, κατασκευάστηκε ένα δύσκολο βράδυ στο Μάντσεστερ, δέκα χρόνια πίσω: Μια νύχτα 3-0 και αποκλεισμού από την Γιουνάιτεντ, Μάρτη του 2014. Το σκάρωσε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έξω από τα αποδυτήρια του «Ολντ Τράφορντ» και έμελλε να αποτελέσει μέρος της φιλοσοφίας του Ερυθρόλευκου κλαμπ. Τρεις λέξεις στη σωστή σειρά που υπενθυμίζουν το αυτονόητο: Αν θες να πας μπροστά, πρέπει μόνο να κοιτάς μπροστά.

Και αυτό το moto μιας εποχής στο μεγάλο λιμάνι, καλά κρατεί. Με αποδείξεις. Και με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη χθες, Πέμπτη, βράδυ να προσθέτει μια ακόμη επιβεβαίωση από εκείνες που αφήνουν το σημάδι τους.



Μισή ώρα μετά το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μισή ώρα μετά από ένα αποτέλεσμα που μοιάζει να έκλεισε για φέτος το παράθυρο στον ήλιο της Ευρώπης για τους Πειραιώτες, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, φρόντισε για το κόλπο-γκρόσο του επόμενου αγωνιστικού κύκλου.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε τα χέρια με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ότι ο 63χρονος Βάσκος συμφώνησε να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Να είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού και για την σεζόν «ορόσημο» 2024-25, όπου οι Ερυθρόλευκοι συμπληρώνουν εκατό χρόνια ζωής.

Ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο σημαντικός «ανοιχτός λογαριασμός» για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που μόλις συμπλήρωσε έναν μήνα στην Ελλάδα, έφτασε στα μέρη μας με την αυστηρή «ως το τέλος της φετινής σεζόν» προϋπόθεση.



Ήθελε να δει, να αξιολογήσει, να μετρήσει το περιβάλλον και τις δυνατότητες ή ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του στην πρώτη του φορά μακριά από την Ισπανία. Είχε απορρίψει την ιδέα μιας πρόωρης δέσμευσης, παρότι του προτάθηκε. Και τελικά έδωσε αυτή η επιλογή του, ένα αντίστοιχο δικαίωμα και στο κλαμπ. Να δει, να δοκιμάσει να μετρήσει. Και τελικά αφού αποφασίσει να κάνει την κίνηση του, ως το πρώτο στέρεο βήμα για τα… επόμενα.

Το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε να κάνει αυτή την συζήτηση με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μέσα στο «Καραϊσκάκη» έπειτα από μια ήττα 1-4, δίνει στην ιστορία έναν πραγματικά ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αλάτι και πιπέρι στο «κεφάλαιο» που άνοιξε η «Αλεπού του Θαλδίβαρ» σε φόντο Ερυθρόλευκο.

Φυσικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε πάρει την απόφαση του. Και όπως αποδείχθηκε αυτή δεν επηρεάστηκε από ένα «κακό βράδυ» όπως ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τους Ισραηλινούς.

Γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως αν θελήσεις να προσθέσεις και τα άλλα κομμάτια του παζλ. Ότι αυτή ήταν μόλις η πρώτη ήττα του Βάσκου στην Ελλάδα. Ότι το deal προέκυψε ακριβώς πριν από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στην αφετηρία των playoffs του πρωταθλήματος. Ότι την Κυριακή (10/3) ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο ντέρμπι, αλλά και τα 99α γενέθλια του τα οποία προηγούνται μόλις τέσσερις ημέρες των γενεθλίων του προπονητή του (14/3 κλείνει τα 63 ο Βάσκος).

Κλειδί για την χθεσινή εξέλιξη, το γεγονός της παρουσίας στο Φάληρο, του Ινιάκι Ιμπάνιεθ. Του γνωστού –από τα χρόνια του Ερνέστο Βαλβέρδε- ατζέντη που εκπροσωπεί και τον Μεντιλίμπαρ. Προφανώς τις επόμενες ημέρες η συμφωνία θα πρέπει να μπει σε ένα… χαρτί. Και να πάρει χαρακτήρα επίσημο.

Το δια ταύτα όμως είναι ήδη στη θέση του. Ο Ολυμπιακός μόλις εξασφάλισε πως θα γυρίσει την επόμενη αγωνιστική σελίδα του, με έναν άνθρωπο που πρόλαβε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.