Ads Top

H Γη Της Ελιάς Spoiler: Η Χάιδω θάβει και δεύτερο παιδί – Αυτό είναι το τpαγικό τέλος του Φίλιππου


Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Φίλιππος είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς που θα αποχωρήσει και δεν θα είναι στον τέταρτο κύκλο. 

Πώς θα είναι όμως το τέλος του; Με ποιο τρόπο θα φύγει από τη «Γη της ελιάς»; Το TV24 πρώτο και αποκλειστικά αποκαλύπτει το μεγάλο και τραγικό φινάλε του αγαπημένου ήρωα.




Οπως θα δούμε, ο Φίλιππος αρχίζει να φέρεται περίεργα, γεγονός που παρατηρούν τόσο η Μαργαρίτα στα κτήματα όσο και η Βασιλική στο σπίτι. 

Φυσικά η Μαργαρίτα τον ρωτάει: «Τι σου συμβαίνει, αγόρι μου; Δεν σε βλέπω και τόσο καλά. Φως φανάρι ότι κάτι έχεις, θέλεις να μου πεις;», του λέει. Αλλά ο Φίλιππος δεν της αποκαλύπτει τίποτε απ’ όσα τον βασανίζουν. «Τίποτα, κυρία Μαργαρίτα. Απλά σήμερα δεν έχω και πολύ όρεξη», της απαντάει. Το ίδιο γίνεται και με τη Βασιλική στο σπίτι, η οποία τον ρωτάει τι του συμβαίνει, αλλά δεν καταφέρνει να της μιλήσει.



Αργότερα θα δούμε ότι ο Φίλιππος έχει κάποιες σκέψεις για τη ζωή του, πιστεύει ότι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και ότι τώρα που έχουν φτιάξει τα πράγματα, έχει τελειώσει και με το στρατιωτικό, θα μπορούσε να γυρίσει στην Αθήνα και να συνεχίσει τις σπουδές του που τις άφησε στη μέση. Ολα αυτά τριγυρίζουν στο μυαλό του και κάποια στιγμή θα τα εξομολογηθεί στη Χάιδω αλλά και τη Βασιλική, η οποία θα ταρακουνηθεί: «Δεν λέω, πρέπει να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου κάποια στιγμή, αλλά βρε Φίλιππε, μόλις γύρισες από τον στρατό. Περάσαμε τόσο δύσκολα, πάλι τα ίδια; Πάλι θα μ’ αφήσεις μόνη μου;», του λέει με παράπονο.

Επίσης, όπως θα δούμε, η Βασιλική θα αρχίσει να μην έχει καλή διαίσθηση. Μάλιστα όλα αρχίζουν με έναν φρικτό εφιάλτη που βλέπει και ταράζεται καθώς φοβάται μήπως και αυτός ο εφιάλτης αποδειχτεί προφητικός, όπως και οι άλλοι που είχε δει στο παρελθόν. Και δυστυχώς, οι εφιάλτες της Βασιλικής θα αποδειχτούν όντως προφητικοί, καθώς ο Φίλιππος θα πεθάνει.

Ο Φίλιππος κλείνει τον κύκλο του αίματος στην Γη της ελιάς



Ο κύκλος που άνοιξε με τη δολοφονία της αδελφής του της Στέλλας δεν έχει κλείσει κι αυτό θα το δούμε με τη δίκη της Χάιδως. Ο φόνος του Φίλιππου είναι ειλημμένη απόφαση και ο μόνος τρόπος να κλείσει ο γδικιωμός. Η δολοφονία της κόρης της Χάιδως ήταν πράξη εκδίκησης, αλλά οι φόνοι που έκανε η Χάιδω για να εκδικηθεί κι αυτή με τη σειρά της, δεν άφησαν τον κύκλο να κλείσει. Αντίθετα, άνοιξαν έναν ακόμη, που θα τον κλείσει ο Φίλιππος με το αίμα του. Με τον θάνατο του Φίλιππου όλα αλλάζουν. Η Χάιδω είναι μια ζωντανή νεκρή. Το πένθος και ο πόνος που βιώνει δεν μπορεί να περιγραφεί.

H γη της ελιάς Φίλιππος θάνατος

Αυτά που θα δούμε ξεπερνούν ακόμα και τις σκηνές της πιο δυνατής αρχαίας τραγωδίας. Η Βασιλική χάνει τον κόσμο. Ντύνεται στα μαύρα και η καρδιά της γίνεται χίλια κομμάτια. Τώρα έχουν μόνο η μια την άλλη και η μόνη τους παρηγοριά είναι η μικρή Στελλίτσα. Φυσικά και όλοι είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν και μάλιστα θα δούμε τι θα προκύψει στις ζωές τους. Κρατήστε ότι, πολλά επεισόδια πριν τον χαμό του Φίλιππου, ο Μιλτιάδης είχε αποκαλέσει σε μια κρίση ειλικρίνειας τη Βασιλική, ιδανική γυναίκα!

Γιατί πρέπει να πεθάνει ο Φίλιππος

Ο Φίλιππος είναι ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς. Είναι ένα παιδί με σπάνιο χαρακτήρα. Δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα στη ζωή του με τη δολοφονία της αδελφής του και στάθηκε κοντά στη μάνα του όταν τον χρειαζόταν. Αφησε πίσω τη δική του ζωή, τις σπουδές του, την ανεμελιά του και αφιέρωσε τα πάντα στη δουλειά του στους πορτοκαλεώνες και στη μάνα του. Λίγο αργότερα μπήκε στη ζωή του η Βασιλική, την αγάπησε και παρά τις τεράστιες δυσκολίες και το νεαρό της ηλικίας τους, εκείνος δεν έκανε πίσω. Την παντρεύτηκε και έκαναν μαζί ένα παιδί. Ο Φίλιππος πάνω απ’ όλους κι από όλα έβαζε την οικογένειά του. Ο Φίλιππος είναι ένα πρότυπο άντρα, γιου και συζύγου, με ήθος και αξιοπρέπεια.

Αυτός λοιπόν ο χαρακτήρας έπρεπε να κρατηθεί αλώβητος στο υποσυνείδητο του τηλεθεατή. Οι συντελεστές της σειράς και η συγγραφική ομάδα προβληματίστηκαν πολύ για το ποιο τέλος θα ταίριαζε σ’ αυτόν τον ήρωα. Η απόφαση να πεθάνει ο Φίλιππος δεν ήταν εύκολη και δεν πάρθηκε αβασάνιστα. Η συγκεκριμένος ήρωας δεν θα μπορούσε ποτέ να φερθεί επιπόλαια και ανεύθυνα απέναντι στην οικογένειά του. Ο Φίλιππος με τον χαρακτήρα που έχει δεν θα μπορούσε να φύγει και να εγκαταλείψει την οικογένειά του.

Επίσης δεν θα μπορούσε να φύγει και ν’ αφήσει την μάνα του, τα κτήματά τους, την περιουσία τους. Δεν είναι εγωιστής, δεν είναι τυχοδιώκτης, είναι ένας ντόμπρος και γεμάτος αγάπη και καλοσύνη γιος και σύζυγος. Ο μόνος τρόπος λοιπόν ήταν να θυσιαστεί για την οικογένειά του. Γιατί ο θάνατος του Φίλιππου, όπως είπαμε, θα κλείσει τον κύκλο του γδικιωμού και θα φέρει τη γαλήνη και την ηρεμία στην οικογένειά του, έστω μ’ αυτόν τον τραγικό τρόπο.
ΠΗΓΗ
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.