Ads Top

Όλα τούμπα στη δίκη Πισπιρίγκου: Τα «γυρίζει» ο Κούγιας και κάνει τη μεγάλη ανατροπή – Αυτό είναι το σχέδιο


Ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην παραίτησή του από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, την οποία χαρακτήρισε “τυπική” σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μάλιστα, δεν έλειψαν οι εντάσεις ανάμεσα στον παρουσιαστή, Νίκο Χατζηνικολάου και τον ποινικολόγο, ο οποίος επανέλαβε πως δεν έχει αφήσει ποτέ ανυπεράσπιστο πελάτη του («δεν θα ήμουν ο Κούγιας αν το έκανα»), ενώ χαρακτήρισε τη δίκη Πισπιρίγκου σαν το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους και ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει σε αυτή.




Ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε ότι το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο σε βάρος της κατηγορουμένης και έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Ερωτηθείς αν η δήλωση παραίτησης ήταν κάποιο κόλπο ή τρικ, που έγινε για να κερδίσει χρόνο μέχρι την απολογία της κατηγορούμενης, ο γνωστός δικηγόρος απάντησε «ποιο χρόνο; Για ποιο πράγμα; Αλίμονο μετά από εννέα μήνες αν δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί. Άλλα είναι τα σπουδαία θέματα, τα οποία αναδείχθηκαν στη διαδικασία. 



Κατέθεσαν κορυφαίοι επιστήμονες και με βιβλιογραφία απέδειξαν στο δικαστήριο την αθωώτητά της. Και το κυριότερο από όλα, ο ιατροδικαστής που κατέστησε κατηγορουμένη την κ. κατηγορουμένη, ο κ. Μπουζιάνης, είπε προς τιμήν του κάτι φοβερό στην εξέτασή του, ότι στην Ασφάλεια έγραψαν άλλα από την κατάθεση του. “Στην ασφάλεια μου άλλαξαν την κατάθεσή μου. 

Εγώ ποτέ δεν είπα, γιατί δεν το ξέρω, αν είναι θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που βρέθηκε. Εγώ ποτέ δεν είπα αν η αιτία θανάτου είναι αυτή”, ανέφερε ο κ. Μπουζιάνης. Είπε ότι άλλαξαν την κατάθεσή του. Διαβάστε την ιατροδικαστική έκθεση. Οι γιατροί στο Παίδων ισχυρίζονταν ότι το παιδί είχε πεθάνει και έκαναν διαδικασία ανανήψεως με κάποια φάρμακα, ο Μπουζιάνης είπε ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει. Του χορηγήθηκαν φάρμακα κατά τη διαδικασία διασωλήνωσης, μεταξύ των οποίων η κεταμίνη. Και ζήτησε να κληθούν κι άλλοι καθηγητές, οι οποίοι δεν βρήκαν τίποτα».



“Άναψαν τα αίματα” ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Νίκο Χατζηνικολάου


Στη συνέχεια, “άναψαν τα αίματα”, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να επιμένει στην ερώτηση «κύριε Κούγια, εδώ δεν είναι ακροαματική διαδικασία. Θέλω να κάνω ερωτήματα. Αυτά τα είπατε στο δικαστήριο; Και αν τα είπατε, γιατί δεν εμπιστεύεστε την κρίση του και παραιτείστε; Μας λέτε πως υπάρχει σκευωρία και αμφισβητείτε τη σύνθεση του διαστηρίου; Δεν θα κάνουμε τη δίκη εδώ».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας επεσήμανε «μάλλον δεν διαβάσατε την ανακοίνωσή μου. Ευθέως το λέω. Το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο. Εις βάρος της κατηγορουμένης, ρώταγαν από την πρώτη στιγμή τους μάρτυρες αν η κατηγορουμένη είναι στενοχωρημένη ή όχι. Έτσι την κατέστησαν κατηγορουμένη. Έχουν λόγο. Ξεκίνησαν στραβά, αγνόησαν τακτικούς ιατροδικαστές, τους κορυφαίους της Ελλάδας. Είπαν πως το παιδί πέθανε από επιληπτική κρίση και έπρεπε να μείνουν εκεί. Και στα άλλα δύο παιδιά τα ίδια. Ο Κούγιας δεν είναι εκεί να νομιμοποιήσει μία δικαστική απόφαση. Δεν είχαν κανένα αιτιολογικό να απορρίψουν τους μάρτυρες που ζήτησε ο κ. Μπουζιάνης».

Ο Αλέξης Κούγιας για την “τυπική” παραίτησή του


Όσον αφορά την «τυπική», όπως τη χαρακτήρισε, παραίτησή του, σημείωσε «δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση εξαιρέσεως στα δικαστήρια 50 χρόνια. Για αυτό ζήτησα χρόνο. Θέλω να μιλήσω με τον κ. Βερβεσό, γιατί είμαι μέλος του ΔΣΑ και τον εκπροσωπώ και να ενημερώσω την κ. Πισπιρίγκου για το τι συμβαίνει. Είχα αρνηθεί να αναλάβω την κ. Πισπιρίγκου, γιατί είχα πρόβλημα υγείας, είχα τον Λιγνάδη και άλλες υποθέσεις. Διάβασα τη δικογραφία, είδα τα σκάνδαλα σε βάρος της κ. Πισπιρίγκου, από την Αστυνομία. Όταν το είδα είπα ότι έχω υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου να δώσω το «παρών». Η δίκη έπρεπε να γίνει «fast track». Φτάσαμε εννέα μήνες μετά να μην επιτρέπονται να έρθουν μάρτυρες».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.