Ads Top

Τεράστια προσέλευση στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η τελευταία πρόβλεψη για το αποτέλεσμα


Λίγες ώρες έχουν μείνει για να κλείσουν οι κάλπες για τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από την μεγάλη συμμετοχή, έχουμε και δύο μεγάλα φαβορί. 

Αυτά είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης, που όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι στον β’ γύρο των εκλογών. Μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Έφη Αχτσιόγλου. 
Αντιθέτως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας δεν δείχνουν να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για κάτι καλό.  Υπενθυμίζεται πως ο νέος πρόεδρος χρειάζεται 50%+1 για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί οι διαφορές θα λυθούν στις 24 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στα δυο στελέχη που ξεχώρισαν.

Συγκεκριμένα οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν περίπου 1.65 στην Έφη Αχτσιόγλου για να είναι η επόμενη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 2.40 στον Στέφανο Κασσελάκη. Οι άλλοι υποψήφιοι κινούνται στο 75.00, ενώ μπορεί να βρει κάποιον τον Σ.Τζουμάκα με αποδόσεις έως και 250.00.Όσον αφορά το ποσοστό που αναμένεται να λάβουν οι «μονομάχοι» στον πρώτο γύρο. Δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να ξεπεράσει το 50%, με την Έφη Αχτσιόγλου να αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 35-36% και τον Στέφανο Κασσελάκη μία ή δύο μονάδες πιο κάτω.

Είναι δεδομένο ότι μεταξύ των δύο θα έχουμε ντέρμπι στον επόμενο γύρο, όσο και αν φαβορί θεωρείται η Ε.Αχτσιόγλου.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η προσέλευση 

Με σημαντικά μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 14:00 είχαν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 70.607 ψηφοφόροι, ενώ 17.019 ήταν τα νέα μέλη.Χαρακτηριστικά, ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία, Νίκος Παππάς, σχολίασε: «Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης».

«Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνωσα αριστερά» ανέφερε, σε ανάρτησή της, η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου. Έγραψε συγκεκριμένα: «Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνωσα αριστερά».

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου δεν κρύβει την ικανοποίηση της για τον βαθμό ανταπόκρισης των πολιτών στη διαδικασία.

Η μεγάλη συμμετοχή, πάντως, έφερε και… γκρίνια στις ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. Με πολλούς πολίτες να ειναι νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να εγγράφονται στο κόμμα λίγο πριν ρίξουν την ψήφο στην κάλπη, η αναμονή ήταν μεγάλη.

Όμως, και τα παλιά μέλη χρειαζόταν να συμπληρώσουν στην φόρμα τα στοιχεία τους.

Κάποιοι μάλιστα, εν μέσω διαμαρτυριών, αποχωρούσαν και έλεγαν ότι θα επιστρέψουν αργότερα, όταν υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση…

Η εξέλιξη της συμμετοχής

Στις 09:50 είχαν ψηφίσει περίπου 10.000, ενώ μέχρι τις 10:30 είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 26.000, με το 20% να είναι είναι νέα μέλη. Στις 11:00 το νούμερο είχε προσεγγίσει τις 35.000, όταν στην εκλογή Τσίπρα πέρυσι τον Μάιο την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 28.000-30.000. Στις 11:45 η συμμετοχή είχε υπερβεί τις 37.000, ενώ στις 12:20 είχαν ψηφίσει κοντά στις 45.000, εκ των οποίων 10.500 ήταν νέα μέλη. Στις 12:50, είχαν ψηφίσει 55.000 εκλογείς, ενώ τα νέα μέλη ήταν πάνω από 12.000.

Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η προσέλευση και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.