Ads Top

Εθνική Ελλάδος: Η εξήγηση για το «κόψιμο» Φορτούνη από Πογιέτ!


Αυτή είναι η εξήγηση - Αυτός είναι ο λόγος που ο Πογιέτ δεν κάλεσε τον Φορτούνη

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν κάλεσε τον Κώστα Φορτούνη για τα παιχνίδια με την Ιρλανδία και τη Γαλλία παρά το γεγονός ότι ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού προέρχεται από εξαιρετικό δεύτερο μισό στη σεζόν.




Ο Κώστας Φορτούνης θεωρείται από πολλούς (και ενδεχομένως να είναι) ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αυτός ο οποίος με το μαγικό δεξί του πόδι, την οξυδέρκειά του στο χορτάρι, την αντίληψή του και την ικανότητα να πάρει τη μπάλα στα πόδια και να κάνει το απρόβλεπτο και το μη αναμενόμενο, έχει τεράστια επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ουδείς αμφιβάλλει για τα προσόντα του Τρικαλινού μεσοεπιθετικού των Πειραιωτών, ο οποίος από τη στιγμή που βγήκε από τη ναφθαλίνη μετά την αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς και επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρολεύκων, ανέβασε κατακόρυφα όλη την εικόνα της ομάδας του. Στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν εξαιρετικός και το πιστοποιούν τα νούμερά του (δέκα ασίστ, τέσσερα γκολ).

Κάπως έτσι φόρεσε και πάλι το εθνόσημο έπειτα από δύο χρόνια που έμεινε εκτός, με τον Γκουστάβο Πογέτ να τον εμπιστεύεται ξανά και να τον έχει στις κλήσεις για το ματς με το Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του EURO 2024, αλλά και για το φιλικό με τη Λιθουανία. Στο πρώτο μπήκε αλλαγή στο 71' και στο δεύτερο ξεκίνησε βασικός και έμεινε μέχρι το 80'.




Ο Πογετ θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στα "θέλω" του



Παρ' όλα αυτά, η επιστροφή του στη γαλανόλευκη αποδεικνύεται βραχύβια, μιας και δεν θα είναι στις επιλογές του Πογέτ για τα παιχνίδια με Ιρλανδία (16/6) και Γαλλία (19/6). Μια είδηση που έκανε "κρότο", καθώς οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα ήταν πλέον ένα από τα βασικά γρανάζια του Ουρουγουανού ομοσπονδιακού μας εκλέκτορα και εντέλει δεν είναι καν στις κλήσεις.

Στο ερώτημα "πώς γίνεται ο Πογέτ να αφήνει εκτός έναν παίκτη όπως ο Φορτούνης;", η απάντηση σε πρώτη ανάγνωση είναι πως ο ίδιος θεωρεί ότι ο ποδοσφαιριστής δεν ανταποκρίνεται στα "θέλω" του. Ο Ουρουγουανός δεν έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ' όσα είδε στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε, ούτε και στις προπονήσεις που τον παρακολούθησε ενδελεχώς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, ο Φορτούνης δεν ακολουθεί το τακτικό πλάνο στο βαθμό που θέλει, με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάζει τη συνολική λειτουργία της ομάδας.

Ο Πογέτ έχει ένα πλάνο στο μυαλό του, θέλει η Εθνική μας να έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά και τακτικά χαρακτηριστικά και ο Φορτούνης δεν φαίνεται να βρίσκεται στο ίδιο "μήκος κύματος" με βάση αυτά που θέλει να πάρει από τους διεθνείς μας.

Εκείνος κάνει τις επιλογές, προφανώς είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να καλεί όποιον παίκτη θέλει στην ομάδα και θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Στο μυαλό του καλούνται εκείνοι που μπορούν να υπηρετήσουν αποτελεσματικότερα το σχέδιό του, αν και σε πολλούς φαντάζει αδιανόητο να λείπει ένας παίκτης της κλάσης και της εμπειρίας του Φορτούνη.


Ο κόουτς έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του





Θυμίζουμε πως τέτοιες συζητήσεις γίνονταν και επί Ρεχάγκελ, ο οποίος πορευόταν με ένα συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών που ταίριαζαν στη φιλοσοφία του, με αποτέλεσμα παίκτες όπως ο Γεωργάτος, ο Ζήκος και ο Στολτίδης να μην είναι στα πλάνα του, ενώ ομολογουμένως είχαν την ποιότητα, τις παραστάσεις και την εμπειρία να βρίσκονται στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Και όμως, ο Γερμανός δεν έκανε πίσω και ακολούθησε το ένστικτό του.

Δεν προεξοφλούμε το μέλλον, ούτε σημαίνει ότι ο Φορτούνης δεν θα παίξει ξανά με τον Πογέτ στον πάγκο. Είναι πολύ μακρινό αυτό και πολύ λάθος να... μαντέψουμε τι θα αποφασίσει ο κόουτς σε άλλα παιχνίδια. Στην παρούσα φάση όμως, ο Ουρουγουανός έχει άλλους παίκτες στο μυαλό του για τη λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής και το πώς αυτοί ανταποκρίνονται παράλληλα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Ο Πογέτ πιστεύει πως ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του. Τον κάλεσε, τον είδε από κοντά στις προπονήσεις και πώς ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό του σχέδιο, τον έβαλε να παίξει και προφανώς δεν πείστηκε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μειώνεται η αξία του Φορτούνη, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εν ολίγοις, είναι αμιγώς αγωνιστικοί οι λόγοι της μη κλήσης του και δεν έχουν να κάνουν με οτιδήποτε άλλο. Το αν έχει δίκιο ή άδικο ο προπονητής, θα το δείξουν τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Επίσης, το να τον καλούσε και τον άφηνε στον πάγκο ή ενδεχομένως εκτός τελικής αποστολής, θα ήταν σκωτσέζικο ντουζ για τον ποδοσφαιριστή,

Την προσεχή Τρίτη, θα υπάρξει μια συνάντηση των ρεπόρτερ της Εθνικής με τον προπονητή, θα γίνει μια ανοικτή συζήτηση και εκεί είναι δεδομένο πως θα δοθούν περισσότερες απαντήσεις από τον ίδιο τον ομοσπονδιακό μας εκλέκτορα τόσο για τον Φορτούνη όσο και για τη γενικότερη φιλοσοφία του για την γαλανόλευκη.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.