Ads Top

«Εκκαθάριση» 40 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό: Αυτοί οι 5 παίκτες αποχωρούν το καλοκαίρι


Πόσα εκατομμύρια χάθηκαν στον Ολυμπιακό - Ποιοι παίκτες αποχωρούν

Στο Λιμάνι έχασαν πάρα πολλά χρήματα και δεν θα ξαναγίνει. Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ κρίσιμο για τους Πειραιώτες, καθώς υπάρχει απόφαση της διοίκησης για μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Ποιοι παίκτες ψάχνουν ήδη ομάδα για να αποχωρήσουν, ποιοι βγαίνουν στη...  βιτρίνα για πώληση και πώς θα αντικατασταθούν!




Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στο Λιμάνι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς η ομάδα μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να αλλάξει πολλά: Πρώτο και κύριο να έρθει μέχρι το τέλος τού Μάη ο νέος προπονητής και ο νέος τεχνικός διευθυντής, ώστε ο σύλλογος να οργανώσει πρώτα και κύρια το ρόστερ του.

Γιατί είναι αυτό το ρόστερ που αποτελεί μια... περιουσία για τον Ολυμπιακό, αν σκεφτούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι Πειραιώτες είχαν κάνει θαυμάσιες πωλήσεις και είχαν εισπράξει πολλά εκατ. ευρώ: Από τον Μαζουακού και τον Σαμαρά, μέχρι τον Ρέτσο και τον Ποντένσε.

Μόνο που τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένες πωλήσεις, που θα φέρουν δηλαδή πολλά χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, έχουν μειωθεί αισθητά. Αν και μόνο από τους Σισέ, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, γιατί όχι και από τον Ουσεϊνού Μπα, θα μπορούσε να είχε κερδίσει η ομάδα 40+ εκατ. ευρώ - Αρκεί να τους είχε παραχωρήσει τη σωστή στιγμή που η αξία τους στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ήταν ψηλά.
Μια εξέλιξη, προφανώς, που για να γίνει πράξη θα πρέπει να μπορεί να υποστηριχθεί και αγωνιστικά από την ομάδα, καθώς δεν είναι εύκολο να πουλήσεις τον βασικό σου χαφ όταν η σεζόν είναι σε εξέλιξη (χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αγκιμπού Καμαρά).



Ποιοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να φέρουν χρήματα φέτος στα ταμεία, με βάση την εικόνα που έχει τώρα το ρόστερ; Ας δούμε μία-μία θέση στο γήπεδο: Από τους τέσσερις τερματοφύλακες μόνο ο Τζολάκης θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον λόγω ηλικίας. Αλλά ποτέ δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν ένδειξη από κάποια ομάδα για την αγορά του, συν ότι ο Ολυμπιακός τον πιστεύει πολύ και δεν υπάρχει περίπτωση να τον παραχωρήσει.

Στους αμυντικούς αφαιρούμε τους Ροντινεϊ και Ραμόν που ήρθαν πριν από λίγο καιρό, όπως και τους Ρέτσο, Σωκράτη, Ντόη και Ανδρούτσο για διαφορετικούς λόγους τον καθένα. Ο Σισέ, όμως, που η σχέση του με την ομάδα και τον κόσμο της έχει περάσει από χίλια κύματα και σταθερά ο ερυθρόλευκος οργανισμός ψάχνει για να τον παραχωρήσει τελευταία χρόνια, θα μπορούσε να φέρει πρόταση 5-6 εκατ. ευρώ. Ενω και ο Μπα θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 3 εκατ. ευρώ λόγω εμπειρίας και ηλικίας. Μαζί με τον Ρέαμπτσιουκ, που επίσης θα μπορούσε να πιάσει 4-5 εκατ. ευρώ ως διεθνής άσος με γεμάτες σεζόν, αμέσως θα μπορούσαν να μαζευτούν από 12 μέχρι 14 εκατ. ευρώ για δύο συν έναν παίκτες που δεν υπολογίζονται ως αναντικατάστατοι για τη νέα σεζόν.
Στα χαφ η κατάσταση είναι πιο εύκολη, καθώς μόνο οι Χουάνγκ και Μπιέλ μπορούν να πωληθούν από εκείνους που έχουν συμβόλαιο και ρεαλιστικά μπορεί να γίνει κάτι. Τον πρώτο ο Ολυμπιακός τον δίνει μόνο με πρόταση 10-12 εκατ. ευρώ, ενώ ο δεύτερος αν φέρει τα 6 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί το περασμένο καλοκαίρι, θα φορέσει κορδέλα. Άρα μπορούν να μαζευτούν από 16 μέχρι 18 εκατ. ευρώ, αν και η διαφορά εδώ είναι ότι πρόκειται για δύο 11αδάτους παίκτες που αν αποχωρήσουν, θα πρέπει να έρθουν άλλοι στη θέση τους - Δεν είναι όπως στους αμυντικούς, που έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζονται ως πρωτοκλασάτες λύσεις - Τουλάχιστον οι δύο στόπερ που αναφέραμε.



Στην επίθεση υπάρχει ο Γκάρι Ροντρίγκες που μπορεί να φέρει κάποια πρόταση κοντά στο 1 εκατ. ευρώ από το αραβικό ποδόσφαιρο και, κυρίως, ο Γιώργος Μασούρας που η τιμή του είναι σταθερά στα 7+ εκατ. ευρώ και υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον. Συνολικά 8 εκατ. ευρώ δηλαδή με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να έρθει τουλάχιστον ένας βασικός εξτρέμ στη θέση τους και ένας ακόμα για τον πάγκο. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν μπορεί να φέρει χρήματα για να αποχωρήσει, ενώ ο Μπακαμπού έχει συμβόλαιο για λίγες εβδομάδες ακόμα.

Για το κλείσουμε: Οι Πειραιωτες μπορούν να εξασφαλίσουν από 35 εκατ. ευρώ μέχρι 40+ εκατ. ευρώ στο θερινό μεταγραφικό παζάρι, αν αποφασίσουν να πουλήσουν (και υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον) τους παίκτες που δεν υπολογίζονται ή/και μπορούν να φέρουν αξιοπρόσεκτη πρόταση. Προφανώς όλοι όσοι θα αποχωρήσουν (αν αποχωρήσουν τελικά!) θα χρειαστεί να αντικατασταθούν, αλλά κυριότερες απώλειες μπορούν να χαρακτηριστούν οι Χουάνγκ, Μπιέλ, Μασούρας (που μαζι μπορούν να φτάσουν τα 25 εκατ. ευρώ) και όχι τόσο ο Ρέαμπτσιουκ γιατί στην ομάδα υπάρχει ο Ραμόν. Οι Σισέ, Μπα, Γκάρι δεν υπολογίζονται για το βασικό σχήμα έτσι κι αλλιώς.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.