Ads Top

Εκλογές 2023 - Exit Poll: Η πρώτη διαρροή δείχνει μεγάλη διαφορά


Διέρρευσε το αποτέλεσμα από το πρώτο κύμα - Μεγάλες εκπλήξεις στα μικρά κόμματα, μεγάλη η διαφορά στην κορυφή

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 21 Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες για τις βουλευτικές εκλογές 2023 - Τα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας άνοιξαν για τους ψηφοφόρους στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ - Τα ποσοστά των κομμάτων από το πρώτο κύμα των exit polls έχουν ήδη διαρρεύσει. 




Η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα συνεχίζεται κανονικά από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής (21/5), όταν και άνοιξαν οι κάλπες. Τις πρωινές ώρες συνήθως ψηφίζουν μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και στελέχη των κομμάτων, προκειμένου να δωθεί εικόνα «νίκης».

Με βάση τα παραπάνω, το πρώτο κύμα των exit polls δείχνει πως η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων από τις πρωϊνές προσελεύσεις είναι αυξημένη.

Με το πέρασμα των ωρών τα ποσοστά αυτά θα μεταβληθούν και δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις.

Μέχρι στιγμής πάντως, από τα λεγόμενα μικρά κόμματα φαίνεται πως ενισχύονται συγκεκριμένα που ήταν εκτός Βουλής, ενώ άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα χάνουν δυνάμεις. Με βάση την πρώτη διαρροή, στη Βουλή εμφανίζονται να μπαίνουν επτά κόμματα.

Μέχρι τις 13:00, ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Μάλιστα, έχει καθυστερήσει και η επίσημη ενημέρωση για τους πολίτες που έχουν προσέλθει στις κάλπες ως τώρα, λόγω τεχνικών προβλημάτων.




Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση ασφαλούς αποτελέσματος



Για την εκλογική διαδικασία, μίλησε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ελάχιστα ήταν τα μικροπροβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπής ή τη λειτουργία των τάμπλετ δικαστικών αντιπροσώπων. Η διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, κυλάει ομαλά.

Για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την πρώτη εκτίμηση ασφαλούς αποτελέσματος στις 20:30. Στις 21:30 – 22:00 θα έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα για το 80% της επικράτειας, κάτι που επεσήμανε και ο κ. Σταυριανουδάκης.

Αυτό θα γίνει γιατί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι εφοδιασμένοι με την ηλεκτρονική συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRT, οπότε σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα θα μπαίνουν στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.



Συνολικά σε 21.400 εκλογικά τμήματα θα υπάρχει η συσκευή ασφαλούς μετάδοσης, στην οποία ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα περνά τα αποτελέσματα. Παράλληλα τα αποτελέσματα θα συλλέγονται και με την κλασική μέθοδο, τα τηλεγραφήματα. Πρόκειται για το έντυπο που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των αποτελεσμάτων μέσα στο εκλογικό τμήμα και το οποίο μεταδίδεται μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.