Ads Top

Superleague: Αυτός είναι ο λόγος που υπερέχει ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ στην ισοβαθμία!


Η ερώτηση που είχαν χιλιάδες φίλαθλοι έχει πλέον απάντηση - Δείτε τι συμβαίνει στην βαθμολογία..

Για το «πως» και το «γιατί» ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πάνω από την ΑΕΚ στην μεταξύ τους ισοβαθμία, υπάρχει απάντηση!




Τα νέα δεδομένα έχουν κλείσει ραγδαία τις διαφορές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League, με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να ισοβαθμούν, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά το ισόπαλο (2-2) αποτέλεσμα με τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Παναθηναϊκός όντας ισόβαθμος με την ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Βόλο, αλλά και το μεγάλο διπλό της «ένωσης» στην Τούμπα, διατηρεί την κορυφή στην βαθμολογική κατάταξη όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στον σχετικό πίνακα.




Σε πολύ κόσμο έχει δημιουργηθεί η απορία «γιατί συμβαίνει αυτό». Τα κριτήρια στα Play Off για την βαθμολογία είναι συγκεκριμένα και προκαθορίζονται από τρεις παράγοντες. Σε περίπτωση λοιπόν που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Play Οff , τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

α) Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).

β) Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).

γ) Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.
*Τα ίδια κριτήρια ισχύουν και για τα Play Out.



Οι μεταξύ αναμετρήσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ τη σεζόν 2022-2023 είναι οι εξής:

  • 11/9/2022 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1
  • 8/1/2023 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
  • 19/3/2023 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Με βάση όλους τους παραπάνω παράγοντες, οι βαθμοί που συγκέντρωσαν είναι ισάριθμοί δηλαδή 4, ενώ η κάθε ομάδα έχει πετύχει από δύο γκολ. Όπως καταλαβαίνετε η βαθμολογία κρίνεται στο τρίτο κριτήριο και έχει βάση τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας, εκεί που ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.