Ads Top

Αλλάζουν όλα στη νέα Euroleague: Τι σημαίνει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό


Σαρωτικές αλλαγές στη νέα Euroleague - Τι αλλάζει από του χρόνου στη διοργάνωση, πώς επηρεάζει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Μια αρκετά διαφορετική Euroleague αναμένεται να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Το Play-In Tournament οι δύο ακόμη ομάδες και οι υποψήφιες πόλεις και οι οργανισμοί.
Αρκετά διαφορετική αναμένεται να είναι η version της Εuroleague το επόμενο διάστημα…




Πιο συγκεκριμένα στη γενική συνέλευση της Euroleague αποφασίστηκε να θεσπιστεί Play-In Tournament την περίοδο 2023/24 (επιθυμία πολλών προπονητών, με τον Δημήτρη Ιτούδη να είναι αυτός που ξεκίνησε τη συζήτηση), ώστε οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου να προκρίνονται απευθείας στα playoffs και εκείνες που θα τερματίζουν στις θέσεις 7 έως 10 να παλεύουν σε ένα τουρνουά για να πάρουν το έβδομο και το όγδοο εισιτήριο για την post season (ο νικητής του 7-8 θα αντιμετωπίζει ως έβδομος τον δεύτερο, ενώ ο ηττημένος θα αντιμετωπίζει τον νικητή του 9-10.

Επιπλέον την σεζόν 2024/25 αναμένεται να προστεθούν ακόμη δύο οργανισμοί με τις αγορές του Λονδίνου, του Παρισού αλλά και το Ντουμπάι να παίζουν… δυνατά.



Το καλεντάρι δεν πρόκειται να αλλάξει την ερχόμενη περίοδο, ωστόσο από την μεθεπόμενη σεζόν θα υπάρξει ένα παράθυρο, με τις ανακοινώσεις από την διοργανώτρια αρχή να αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Τέλος το «παρών» απόψε στο ΣΕΦ για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, έδωσε και ο General Manager της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταυρόπουλος ο οποίος και αυτός με την σειρά του αναφέρθηκε στις καινούργιες καινοτιμίες που θέλει να θεσπίσει η Euroleague:

«Κάναμε στην Βαρκελώνη ένα διήμερο σημαντικό για την επόμενη ημέρα της Ευρωλίγκας, μιλήσαμε για το μέλλον χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις. Παρίσι, Ντουμπάι, Λονδίνο υπάρχουν σαν προτάσεις, όπως κι αυτή της Άλμπα, που διεκδικεί ένα μόνιμο συμβόλαιο. Όπως και η Βίρτους, η Βαλένθια, ομάδες που είναι στο τραπέζι και ενδιαφέρονται να ανήκουν στο μέλλον της λίγκας.



Το μόνο σίγουρο είναι ότι του χρόνου θα είναι 18 οι ομάδες, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα από το 2024/25 να έχουμε 20 ομάδες. Δεν είναι μόνο το Ντουμπάι, αλλά γενικά οι αποφάσεις που πάνε λίγο πιο πίσω. Θα αποφασίσουμε. Έγιναν οι παρουσιάσεις των ομάδων, πήραμε μία εικόνα, σίγουρα θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις. Τα έσοδα αυξάνονται, όσον αφορά την σύνθεση των ομάδων, η απόφαση θα παρθεί τέλος Ιουνίου».

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.