Ads Top

Κυπελλούχος Ευρώπης ο Απόλλων Σμύρνης!


Ιστορική επιτυχία για τον Απόλλωνα και για το ελληνικό πόλο..

Κέρδισε την Τεράσα μέσα στη Βαρκελώνη με 18-14 στον δεύτερο τελικό και σήκωσε το Challenger Cup.

Θρίαμβος και στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε το δύο στα δύο κόντρα στην Τεράσα και με επική νίκη με 14-18 εξασφάλισε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.




Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Απόλλων ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο διατήρησε έχω τα τέλη της περιόδου. Η Τεράσα, όμως, βρήκε απάντηση στην πολύ καλή απόδοση των παικτών του Νίκου Δεληγιάννη και μείωσε στο ελάχιστο (3-4) 15'' πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να συνεχίσουν το επιθετικό τους σερί και να ανατρέψουν το σκορ (5-4), ωστόσο με τα γκολ των Βίτσκοβιτς και Αλαμάνου ο Απόλλων βρέθηκε ξανά στο +2, τελειώνοντας το ημίχρονο με το ελάχιστο προβάδισμα (7-8).



Παρόμοιο... έργο με την δεύτερη περίοδο είδαμε και στην τρίτη περίοδο, όπου η Τεράσα ανέτρεψε ξανά το σκορ (9-8), με την ελληνική ομάδα να βρίσκει ξανά τον τρόπο να μπει σε θέση οδηγού. Με ένα επιθετικό κρεσέντο, αρχικά ισοφάρισε σε 10-10 και στη συνέχεια πήρε «αέρα» τεσσάρων τερμάτων (10-14). 

Με το +4 στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Απόλλωνας κράτησε το προβάδισμα άνετα απέναντι στους γηπεδούχους και με το τελικό 14-18 σήκωσε για πρώτη φορά ευρωπαϊκό και έγινε η πρώτη ομάδα μετά τους Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη που φτάνει στην κορυφή της ευρώπης. 

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.