Ads Top

Το πήρε η ΑΕΚ και έγραψε ιστορία!


Η εκπληκτική φετινή ΑΕΚ δεν χάνει πουθενά και εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό που ήταν σε ένα ακόμα ντέρμπι κατώτερος των περιστάσεων. Καθαρό 3-1 για την Ένωση που έγραψε ιστορία με το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της. Αποστολή στην Άρτα: Δημήτρης Μύτικας

Το πρώτο κύπελλο στην ιστορίας της προσέθεσα η ΑΕΚ, επικρατώντας του περυσινού κυπελλούχου Παναθηναϊκού με σκορ 3-1 σετ (21-25, 25-14, 20-25, 19-25) στον τελικό της διοργάνωσης. Σε εκπληκτική φόρμα η Καλντερόν, με τις Καλαντάτζε και Κωνσταντινίδου να βοηθούν τα μέγιστα για την κατάκτηση του τίτλου.




Το ξεκίνημα του μεγάλου τελικού βρήκε την ΑΕΚ να παίρνει από νωρίς προβάδισμα δύο πόντων (2-4), με τον Παναθηναϊκό να παίρνει θέση οδηγού (6-4). Παρά την άμεση ισοφάριση της «Ένωσης» (7-7), οι «πράσινες» ανέκτησαν τη διαφορά των δύο πόντων (10-8), την οποία διεύρυναν στους τέσσερις πόντους (15-11), αναγκάζοντας τον Γιουνούς Οτσάλ να πάρει το πρώτο time out.

Οι «κιτρινόμαυρες», μετά το time out και με την Καλντερόν στο σερβίς, έτρεξε ένα σερί 0-9 και ανέτρεψε το σκορ (15-20), με τον Γιάννη Καλμαζίδη να παίρνει άμεσα τα δύο time outs που είχε στη διάθεσή του. Οι «κιτρινόμαυρες» κατάφεραν να διαχειριστούν την υπέρ τους διαφορά και να παίρνουν το πρώτο σετ με σκορ 21-25.



Η επανάληψη βρήκε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (2-3) και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει με την Γκρόθες και στη συνέχεια να παίρνει διαφορά τριών πόντων (9-6) μετά από λάθος της Κωνσταντινίδου.

Οι «πράσινες» διεύρυναν στους τέσσερις πόντους (15-11) το προβάδισμά τους, με την Χατζηευστρατιάδου να είναι πολύ καλή τόσο στον πρώτο χρόνο, όσο και στο μπλοκ. Με τις Ανάε και Μέντιτς να βοηθούν επιθετικά το «τριφύλλι», η διαφορά στο σκορ έφτασε σε διψήφιο αριθμό (23-13) για να έρθει η ισορροπία στα σετ (1-1) με σκορ 25-14.

Στο τρίτο σετ, οι παίκτριες της ΑΕΚ έκαναν πολύ δυνατό ξεκίνημα αποκτώντας προβάδισμα πέντε πόντων (1-6), με συνέπεια ο Γιάννη Καλμαζίδης να πάρει πολύ γρήγορα time out. Ο Παναθηναϊκός διέκοψε προσωρινά τον ρυθμό της «Ένωσης», μειώνοντας στους δύο (5-7), ωστόσο οι «κιτρινόμαυρες» με τις Καλντερόν και Νίζετιχ έφτασαν σε double score (6-12).

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, βελτιώνοντας την μπλοκ άμυνα, μπόρεσε και μείωσε στο ελάχιστο (14-15), παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από την - τυπικά - φιλοξενούμενη ΑΕΚ μέχρι την τελική ευθεία του σετ. Σε εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ με την Καλντερόν στα εννέα μέτρα πήρε απόσταση τριών πόντων από τον Παναθηναϊκό (18-21), η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει ξανά προβάδισμα στα σετ με σκορ 20-25.



Στο τέταρτο σετ, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε προσωρινά μπροστά (3-2), με την ΑΕΚ ν' παίρνει θέση οδηγού, αποκτώντας πέντε πόντους διαφορά (9-14). Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε από την «Ένωση» έως τα μέσα του σετ, με τις «πράσινες» να βγάζουν αντίδραση και να μειώνουν στο ελάχιστο (16-17). 

Όμως, η ομάδα του Γιουνούς Οτσάλ με τις Καλαντάτζε και Καλντερόν βρήκαν ξανά το χαμένο προβάδισμα (18-22), αποκτώντας ψυχολογία για να τελειώσει με σκορ 19-25 το σετ και να κατακτήσει με 3-1 σετ το Κύπελλο Ελλάδας.

Τα σετ: 21-25, 25-14, 20-25, 19-25
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.