Ads Top

Αλλάζουν όλα στον Παναθηναϊκό: Ο Σερέλης αφήνει εκτός ρόστερ την μεγάλη μεταγραφή!


Παίρνει τη μεγάλη απόφαση ο Σερέλης - Πώς θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα..

Aπό την πρώτη μέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό, τα έχουμε πει ότι είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης. Ήρθε σε μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος που τον άφησαν να κάνει τον σούπερμαν.

Ο Παναθηναϊκός έχασε άλλο ένα παιχνίδι στην έδρα του, σημειώνοντας την Πέμπτη συνεχόμενη ήττα του στην διοργάνωση. 




Ουδείς βέβαια ενδιαφέρεται για αυτό, όταν γύρω μας συμβαίνουν αυτά τα τρομερά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. 

Μια τραγωδία που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα. Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά προσωπικά, δεν είχα καμία διάθεση ούτε για αγώνες, ούτε για αναλύσεις, πόσο μάλλον οι παίκτες που μέσα σε αυτό το κλίμα, έπρεπε να τα βγάλουν όλα από το μυαλό τους και να συγκεντρωθούν στο μπάσκετ.

Σε έναν αγώνα που κανείς δεν ήθελε να διεξαχθεί εκτός από την Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός έχασε εύκολα από την Εφές, με τον Μπέικον να προβληματίζει και τον Γκριγκόνις να εμφανίζεται μετά από καιρό.

Ο Παναθηναϊκός έχασε άλλο ένα παιχνίδι στην έδρα του, σημειώνοντας την Πέμπτη συνεχόμενη ήττα του στην διοργάνωση. Ουδείς βέβαια ενδιαφέρεται για αυτό, όταν γύρω μας συμβαίνουν αυτά τα τρομερά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Μια τραγωδία που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα. Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά προσωπικά, δεν είχα καμία διάθεση ούτε για αγώνες, ούτε για αναλύσεις, πόσο μάλλον οι παίκτες που μέσα σε αυτό το κλίμα, έπρεπε να τα βγάλουν όλα από το μυαλό τους και να συγκεντρωθούν στο μπάσκετ.

Η Ευρωλίγκα απέδειξε για άλλη μια φορά τα μηδαμινά αντανακλαστικά της, σε μια χώρα με τριήμερο πένθος, επέβαλλε να γίνει ένας αγώνας μπάσκετ. Απέναντι στον Παναθηναϊκό βρέθηκε μια ομάδα που εδώ και κάποιες εβδομάδες φοράει μαύρη εμφάνιση, οπότε ήρθε και έδεσε στο όλο σκηνικό, για να συμπληρωθεί το παζλ ενός αγώνα που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση δείχνει την αναισθησία της, τα ίδια είχε κάνει και με τον Ολυμπιακό, όταν είχε ξεσπάσει ο κορωνοιός, τα ίδια έχει κάνει και άλλες φορές. Όπως πολύ σωστά έλεγε το ευρηματικό πανό, το μοτό της διοργάνωσης είναι «every game matters» αλλά human life doesn’t.



Υπήρχε και αγώνας

Μέσα σε όλα υπήρχε και ένας αγώνας που από την μια μεριά ήταν μια ομάδα που δεν έχει κανένα κίνητρο για την συνέχεια και από την άλλη μια ομάδα που καιγόταν για την νίκη. Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτός που έχει κίνητρο κερδίζει. Θα πει κάποιος όταν φοράς την φανέλα του Παναθηναϊκού, δεν γίνεται να μην έχεις κίνητρο, αλλά υποσυνείδητα αυτό υπάρχει στο μυαλό των παικτών. Για αυτό και οι τελευταίες αγωνιστικές θα είναι ένα μαρτύριο για τους φίλους των «πρασίνων» και ο κόουτς Σερέλης θα πρέπει να χειριστεί σωστά την κατάσταση, αν θέλει να ετοιμάσει σωστά την ομάδα του για το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες (Γκουντάιτις, Αγραβάνης, Μίσιτς), απλά το ρόστερ της Εφές είναι πολύ ποιοτικό για να αντιμετωπίζει πρόβλημα απέναντι σε ομάδες όπως ο φετινός Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ημίχρονο, τους κρατούσε σχεδόν μόνος του ο Κλάιμπερν στο παιχνίδι και το σκορ ήταν κοντά. Όταν άρχισαν να μπαίνουν και άλλοι παίκτες στην εξίσωση στο δεύτερο μέρος, οι Τούρκοι πήραν διαφορά και την κράτησαν ως το τέλος. 

Στην 3η περίοδο θύμισαν κάτι από την πρωταθλήτρια Ευρώπης των προηγούμενων χρόνων, αφού με βάση την καλή τους άμυνα, έκλεισαν το καλάθι για τον Παναθηναϊκό, βρήκαν ευκαιρία να τρέξουν στο transition, ενώ και στο σετ παιχνίδι, με τον Λάρκιν να γίνεται Μίσιτς και την γνωστή τους επιθετική τριγωνομετρία, χτύπησαν όλες τις αδυναμίες των «πρασίνων» σε περιστροφές και close out επιθέσεις. Ο Μπράιαντ ήταν κομβικός για την Εφές με την άμυνα και τους 16 πόντους που πέτυχε, ενώ ο Κλάιμπερν πέρα από τους 24 που σκόραρε με πολύ καλά ποσοστά μοίρασε και άλλους 11 πόντους στους συμπαίκτες του (σύνολο 35 πόντους) ολοκληρώνοντας μια πολύ καλή βραδιά για εκείνον.

Ένα χαρακτηριστικό που δείχνει και την διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού και επίθεσης των δύο ομάδων είναι ότι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον αγώνα με μόλις 11 ασίστ και ο Λάρκιν μόνος του με 10. Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχουν συνεργασίες και η καλή διάθεση που έδειξαν στον αγώνα με την Αρμάνι, δεν εμφανίστηκε πάλι. Με τον Γουίλιαμς και τον Μπέικον στους 9 πόντους σύνολο, ήταν κάπως δύσκολο να κερδίσει, όμως άλλα είναι πλέον τα θέματα.

Προβληματική εικόνα ο Μπέικον, «αναστήθηκε» ο Γκριγκόνις

Ο χθεσινός αγώνας έρχεται να προστεθεί σε ένα σερί προβληματικών εμφανίσεων από τον Μπέικον που από τον αγώνα με την Βαλένθια και μετά μετράει 9.8 πόντους μέσο όρο, με 31.8% στα δίποντα, 16.7% στα τρίποντα και 73.1% στις βολές, όντας κακός στην απόδοση του. Το θέμα είναι ότι παλαιότερα μπορεί να έπαιρνε τραβηγμένες προσπάθειες, τα σουτ του να μην ήταν καλά, να ήταν άστοχος, αλλά ήταν εκεί, προσπαθούσε. 

To shotchart του Μπέικον στους τελευταίους 6 αγώνες



Η εικόνα του στην χθεσινή αναμέτρηση, έμοιαζε σχεδόν αδιάφορη, σαν να μην υπήρχε στο παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο ότι είχε το μεγαλύτερο μείον από όλους τους συμπαίκτες του (-15) όσο βρισκόταν στο παρκέ. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό, τα έχουμε πει ότι είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης. Ήρθε σε μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος που τον άφησαν να κάνει τον σούπερμαν. Αν θέλει ο κόουτς Σερέλης να πάρει πράγματα από αυτόν, θα πρέπει να τον βάλει στα σημεία του, εκεί που μπορεί να γίνει αποτελεσματικός γιατί αυτήν την στιγμή μοιάζει προβληματικός για την ομάδα.

Από την άλλη είχαμε την επανεμφάνιση του κανονικού Γκριγκόνις, του παίκτη που απέκτησε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι και πίστευε ότι θα του κάνει την διαφορά. Από το πρώτο λεπτό που μπήκε στο παρκέ, φάνηκε ότι έχει πολύ καλή ψυχολογία και φάνηκε με τα σουτ που πήρε και έβαλε. Έτρεξε πικ εν ρολ, πήρε προσωπικές φάσεις, μοίρασε ασίστ και έκανε ένα ματς που θύμισε τον παίκτη της Ζαλγκίρις. Το αν ήταν μια απλή αναλαμπή ή θα σημάνει την επιστροφή του θα το δούμε, αν μπορέσει να αποκτήσει σταθερότητα. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον ο Χρήστος Σερέλης θα δυσκολευτεί πολύ για την τελευταία αλλαγή που θα κάνει στο πρωτάθλημα. Θα βάλει τον Τόμας που ήρθε σαν μεταγραφή και έχει στοιχεία που λείπουν από την ομάδα του, ή θα πιστέψει στον Γκριγκόνις και στην επιστροφή του στις καλές εμφανίσεις; Όπως και να έχει, κάποιος θα μείνει απέξω και θα θυμίζει την κωμική αντιμετώπιση των καταστάσεων φέτος, σε όλα τα επίπεδα.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.