Ads Top

«Εκκαθάριση» Μίτσελ στον Ολυμπιακό: Ο παίκτης που «τελείωσε» πριν τα πλέι οφ!


Εξελίξεις στον Ολυμπιακό - Τι δείχνουν οι αποφάσεις Μίτσελ, τι γίνεται με Μπουτούτσι και Κασάμι

Ολοκληρώνεται η "εκκαθάριση" του Ισπανού, που θέλει πρωτάθλημα και κάνει τα πάντα για να πετύχει τον μεγάλο στόχο του. Πώς κατάφερε να φτιάξει το δικό του γκρουπ στου Ρέντη, οι παίκτες που... ξύπνησε και ποιος είναι αυτός που μοιάζει απίθανο πλέον να πάρει δεύτερη ευκαιρία, παρά την ποιότητά του.




Η «αφύπνιση» παικτών όπως οι Μπα, Φορτούνης, Ρέαμπτσιουκ το τελευταίο διάστημα, αλλά και οι προσθήκες των Κανός, Ροντινέι και Ραμόν έχουν ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Η ομάδα φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερή της περίοδο από το ξεκίνημα της σεζόν και μπαίνει με… άγριες διαθέσεις στα Πλέι οφ για να «αρπάξει» τον τίτλο του Πρωταθλητή από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Μετά από αρκετές δοκιμές και εκκαθαρίσεις, ο Μίτσελ κατέληξε στο ιδανικό γκρουπ παικτών, με τους οποίους δουλεύει, καταφέρνοντας έτσι να δώσει ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα σε ένα σύνολο που περισσότερο έμοιαζε με… συνονθύλευμα μέχρι τη διακοπή της σεζόν για το Μουντιάλ.

Αυτό που προσδοκά ο Ισπανός τεχνικός ενόψει του φινάλε της χρονιάς είναι να πάρει λύσεις από μερικούς ακόμα παίκτες, που έχουν χαθεί από το προσκήνιο στα τελευταία παιχνίδια.


Αυτός που δείχνει να έχει τις λιγότερες πιθανότητες να το πετύχει όσο περνά ο καιρός μάλλον είναι ο Σισέ. Παρά την θέληση του Μίτσελ να τον επαναφέρει στην ομάδα, κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει συμβεί και μοιάζει δύσκολο να γίνει από εδώ και πέρα. Ο Σενεγαλέζος δεν πείθει ούτε με την παρουσία του στις προπονήσεις αλλά ούτε εμφανίστηκε έτοιμος όταν πήρε ευκαιρίες από τον προπονητή του. Η δυναμική επιστροφή του Μπα στην ενδεκάδα μείωσε ακόμα περισσότερο τον χώρο για τον Σισέ, ο οποίος σημειωτέον θεωρείται «φευγάτος» ενόψει του καλοκαιριού.

Αντιθέτως, ο Ρέτσος υπολογίζεται κανονικά ως μία σημαντική λύση, χάρη στην ικανότητά του να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Ήδη ο Έλληνας διεθνής πήρε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με την ΑΕΚ μετά την επιστροφή του από τραυματισμό. Από τη στιγμή που επιστρέφει και ο Παπασταθόπουλος από τιμωρία, ο Ολυμπιακός είναι -επιτέλους- πλήρης στην άμυνα.
Άσσος στο μανίκι του Μίτσελ θα μπορούσε να αποδειχθεί ο Κασάμι, σε μία περίοδο που ο Ισπανός τεχνικός καλείται να διαχειριστεί σοβαρές απουσίες στο κέντρο. Στην πρώτη αγωνιστική των Πλέι οφ ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Χουάνγκ και τον τραυματία Εμβιλά. Συνεπώς αναζητείται ο παρτενέρ του Σαμασέκου στον άξονα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο Μίτσελ θα επιλέξει τον Κασάμι (σ.σ. έχει παίξει μόλις 43 λεπτά συνολικά στα τελευταία 8 ματς για το Πρωτάθλημα) ή θα πάει σε «πείραμα» με κάποιον εκ των Ντόη, Ρέτσο, Ανδρούτσο σε θέση αμυντικού χαφ.



Η επιστροφή του Γκάρι Ροντρίγκες θα προσφέρει ακόμα περισσότερο βάθος στις θέσεις των εξτρέμ, με τον Αφρικανό άσο να έχει κερδίσει την εκτίμηση του Μίτσελ και τη θέση στη βασική ενδεκάδα προτού σταθεί άτυχος για ακόμα μια φορά (τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία). Στο Λιμάνι ελπίζουν ότι θα μπορέσει να δώσει πράγματα στα Πλέι οφ και ο Μπούτουτσι, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει. Πρόκειται για εξτρέμ με ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί στην ομάδα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αγωνίζεται ελάχιστα. Ίσως μία καλή εμφάνιση, έστω και ως αλλαγή, τον ξεκλειδώσει αγωνιστικά και ψυχολογικά.
Τέλος, μπορεί τον τελευταίο καιρό ο Μπακαμπού να σκοράρει κατά ριπάς και να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε νίκες, οι Ερυθρόλευκοι όμως θέλουν να δουν και τον Ελ Αραμπί να επιστρέφει στο σκοράρισμα. Ο Μαροκινός στράικερ έχει μένει «άσφαιρος» για έξι σερί παιχνίδια, έχοντας βέβαια το ελαφρυντικό ότι δεν αγωνίζεται πολύ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αποτελεί παίκτη-προσωπικότητα, που ζει και αναπνέει για τα μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτά που έρχονται στα Πλέι οφ. Αποτελεί πολυτέλεια για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα το να φέρνει τον Ελ Αραμπί από τον πάγκο και ο Μίτσελ θεωρεί ότι ο πολύπειρος επιθετικός θα βγει μπροστά στα δύσκολα, όπως κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια. 
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.