Ads Top

Η μυστική κίνηση Μαρινάκη πριν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός!


Δείτε τι έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης πριν το ντέρμπι και «έφτιαξε» τους παίκτες του Ολυμπιακού..

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια ιστορική νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε το δικό του μερίδιο στο «διπλό». Το... μυστικό και το οικογενειακό τραπέζι.




Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε το τραπέζι στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ. Μια κίνηση που χαροποίησε τους ποδοσφαιριστές. Ενα γεγονός όχι πρωτοφανές, ούτε… φιέστα. Μια απόφαση του προέδρου του Ολυμπιακού, που είχε συγκεκριμένο σκοπό, συγκεκριμένη λογική, αλλά και πολύ ξεκάθαρο λόγο.

Κατ’ αρχάς, έχει σημασία να αναφέρουμε πως ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε το δικό του μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας του στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ιστορική πρώτη νίκη επί της Ενωσης στη νεότευκτη OPAP Arena. Ο ίδιος, είχε φροντίσει, πριν από το παιχνίδι, να κάνει αυτό που έπρεπε, ώστε να φτιάξει τους ποδοσφαιριστές του. Και το μήνυμα που είχε στείλει στους ερυθρόλευκους, αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.



Η πιο χαρακτηριστική φάση του ντέρμπι και η οποία εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι στο παιχνίδι συνέβησαν περίεργες αποφάσεις, κακό ξεκίνημα και γενικώς ένα περίπλοκο πρώτο ημίχρονο, έλαβε χώρα στο 58ο λεπτό του αγώνα. Ηταν το λεπτό που ο Κώστας Φορτούνης πήρε μια κωμική κίτρινη κάρτα από τον Ιταλό διαιτητή Μαριάνι. Μια φάση στην οποία ο αρχηγός του Ολυμπιακού κυνήγησε τον Αραούχο, του έκανε ψυχωμένα, τάκλιν στη γραμμή του πλαγίου άουτ και κέρδισε καθαρά την μπάλα. Οταν το «10άρι» και αρχηγός σου, κάνει αυτό το μαρκάρισμα, σε εκείνο το σημείο, δεν γίνεται να χάσεις.

Ο ίδιος ο Ελληνας επιτελικός μέσος, έλεγε στο Ρέντη μετά τους πανηγυρισμούς με τους φίλους του Ολυμπιακού, ότι η ψυχολογία της ομάδας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν προϊόν και της… παρέμβασης του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν αποκάλυψε ποια ήταν αυτή η παρέμβαση. Αλλά επιβεβαίωσε ότι ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού δεν χρειάζεται να βρεθεί στο Ρέντη για να γνωρίζουν οι παίκτες τις σκέψεις του. Δεν χρειάζεται να μιλήσει στην ομάδα, για να μεταφέρει τα μηνύματά του. Εχει τον τρόπο του. Αυτό επιβεβαιώθηκε εντυπωσιακά και την Κυριακή. Και για αυτόν τον λόγο στο τραπέζι, οι ποδοσφαιριστές τον ευχαρίστησαν και φρόντισαν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.



Και αυτό ήταν το ζητούμενο. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, που έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον Ολυμπιακό, αποφασίστηκε ότι όλοι θα πρέπει να χαλαρώσουν, όλοι μαζί, σαν οικογένεια. Να περάσουν λίγες στιγμές χωρίς πίεση, εορταστικές, διότι δεν είναι μυστικό ότι οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βγουν από ένα σκοτεινό τούνελ στο οποίο είχαν μπει στην αρχή της σεζόν. Και πλέον βλέπουν φως στους στόχους τους. Με το πρωτάθλημα πάντα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Ο Ολυμπιακός προφανώς δεν κέρδισε το πρωτάθλημα. Το ξέρει καλύτερα από όλους. Όπως ξέρει τι έχει συμβεί μέχρι να (ή καλύτερα για να μην) βρίσκεται στο σημείο να παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι του τίτλου. Πέτυχε μια σπουδαία, ιστορικής σημασίας νίκη, μέσα στη νέα έδρα μιας ομάδας που συνδιεκδικεί το πρωτάθλημα και διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα. Με την εξέλιξη του αγώνα να επιβεβαιώνει πως οι πρωταθλητές έχουν και την ποιότητα και την προσωπικότητα, αλλά και τις δυνάμεις για να τερματίσουν πρώτοι στην κούρσα της σκληρής κούρσας των 10 αγώνων των πλέι οφ.

Οσο για το τι έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να προσφέρει τόσο σημαντική χείρα βοηθείας στον Μίτσελ, σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του; Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν οι πρωταγωνιστές. Και ίσως όταν έρθει η στιγμή, το αποκαλύψουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε έναν έξτρα λόγο για να είναι χαρούμενος το βράδυ της Κυριακής. Και αισιόδοξος, πως η ομάδα του μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο φέτος.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.