Ads Top

Τεράστια «ζημιά» στα οικονομικά του ΠΑΟΚ!


Πόσα εκατομμύρια «μέσα» έχει μπει ήδη ο ΠΑΟΚ - Τι ποσό καλείται να βάλει ο Ιβάν Σαββίδης στα ταμεία του Δικέφαλου..

Πώς χάθηκε η σεζόν και το πλάνο Ιβάν-Μπότο που πρέπει να πετύχει. Γιατί στον Δικέφαλο έχουν μεγάλο πρόβλημα στα οικονομικά, τα χρήματα που πρέπει να βάλει άμεσα ο ιδιοκτήτης και οι κινήσεις του Ιανουαρίου.




Πολλά και διάφορα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τον Σαββίδη και τα χρήματα που δεν βάζει τα τελευταία χρόνια στην ΠΑΕ, τουλάχιστον με τη συνέπεια που το έκανε την εποχή που η ομάδα έπαιρνε Κύπελλα και πρωτάθλημα. Και η αλήθεια είναι αυτό ισχύει, αν και υπάρχουν κάποιες σημαντικές παράμετροι.

Αρχικά, τα χρόνια που ο Δικέφαλος έπαιρνε τους τίτλους η οικογένεια Σαββίδη είχε βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ (συνολικά) στα ταμεία τής ΠΑΕ και, προφανώς, αυτό δεν θα μπορούσε να συνεχίζεται για μεγάλο διάστημα. Κανείς στην Ελλάδα δεν το έχει κάνει, πολύ περισσότερο εν μέσω κορωνοϊού.

Κι εδώ είναι που το θέμα του κορωνοϊού έχει κι άλλες προεκτάσεις, καθώς όλες οι ομάδες λίγο-πολύ έριξαν τα μπάτζετ τους εκείνη την περίοδο, δεδομένου ότι είχαν μειωθεί τα έσοδα λόγω των κλειστών γηπέδων, εισιτήρια, μείωση στη διαφήμιση κ.λπ.



Ευρύτερα, όμως, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ένα πλάνο που θέλει τον ΠΑΟΚ αυτάρκη οικονομικά, σε όποιον βαθμό αυτό είναι εφικτό να συμβεί σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, με υποδομές, β΄ ομάδα, ταξίδια κ.λπ. Για να μπορεί η ομάδα να λειτουργεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού, χωρίς να έχει την ανάγκη κάποιος να σπρώχνει πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Ειδικά σε μια περίοδο που προχωράει η δημιουργία τού νέου γηπέδου, που σε μεγάλο βαθμό θα χρηματοδοτηθεί από την τσέπη του Σαββίδη, όπως και το νέο αθλητικό κέντρο που θέλει να φτιάξει για την ομάδα, με σύγχρονα γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις (γυμναστήρια, πισίνες κ.λπ.), ξενοδοχείο, όλα. Ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο δηλαδή. Άρα πολύ δαπανηρό.

Κι ερχόμαστε στον πυρήνα: Φωνάζουν κάποιοι ότι ο Σαββίδης δεν βάζει λεφτά με τη σέσουλα στην ΠΑΕ, όπως έκανε τη χρονιά του νταμπλ για παράδειγμα. Χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι φέτος είναι ήδη μέσα, για την τρέχουσα χρήση, 20 εκατ. ευρώ η ΠΑΕ - Λόγω και του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό, ας πούμε, είναι ποσό πολύ μεγάλο που θα καλυφθεί, ξανά, από την τσέπη του Σαββίδη...



Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που έχει γίνει τρελό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και έχει προωθηθεί για τη μεταγραφική ενίσχυση του Γενάρη μόνο η έλευση ενός μεσοεπιθετικού (με παράλληλες αποχωρήσεις, όπως του Μουργκ για παράδειγμα). Αν και, τυπικά, θα μπορούσε να υπάρξει και αλλού ενίσχυση.

Με τον Ζοσέ Μπότο να προσπαθεί να μειώσει τις απαιτήσεις τού Φάμπιο Μάρτινς, καθώς αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει υπογράψει ακόμα ο Πορτογάλος. Γιατί, είπαμε, η εποχή δεν σηκώνει μεγάλα ανοίγματα, κι ο,τι μπορεί να μαζευτεί, θα πρέπει να μαζευτεί. 
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.