Ads Top

«Δεν είναι ασήμαντες οι πιθανότητες για Κριστιάνο-Ολυμπιακό!»


Δείτε τι αναφέρει γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος - Ποιος είναι ο ρόλος του Μέντες, τι «παίζει» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Το όνειρο, το πάθος του προέδρου και ο ρόλος του Σάντος! Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει γιατί δεν είναι ασήμαντες οι πιθανότητες του Ολυμπιακού για τον Κριστιάνο, παρουσιάζει την υπόθεση στην πραγματική της διάσταση και δίνει έξτρα πληροφορίες για την πολιτική του συλλόγου και το status του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχωρώντας απο την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ πριν απο λίγες ημέρες, δήλωσε μεταξύ άλλων: "ψάχνω την επόμενη πρόκληση στην καριέρα μου"! 

Το ερώτημα, λοιπόν, που μπαίνει είναι: ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ή όντως έχει, ρεαλιστικές πιθανότητες, να αποτελέσει μια τέτοια (πρόκληση). 'Οπως δηλαδή πιστεύουν τα... social media και οι μπουκμεικερς!

Πάμε, λοιπόν, να (προσπαθήσουμε τουλάχιστον) προσεγγίσουμε την... απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, με κάποιες σκέψεις αλλά και δεδομένα:

1). Μόνο ασήμαντο ή της πλάκας δεν πρέπει να θεωρηθεί πως οι στοιχηματικές εταιρίες συμπεριλαμβάνουν τον Ολυμπιακό στις μόλις 13 ομάδες / υπόψήφιους επόμενους προορισμούς καριέρας του Κριστιάνο!! Μπορεί η υψηλή απόδοση - πληρώνει περίπου 51 - να δείχνει τις λίγες πιθανότητες που παραπέμπουν σε ισχνό αουτσάιντερ  αλλά οι επαγγελματίες του είδους που... παίζουν με δισεκατομμυρία και διαθέτουν δικό τους δίκτυο πληροφοριών και διαφορετική βάση δεδομένων, δεν το αποκλείουν ως ενδεχόμενο, ως προοπτική...

2). Επίσης, οι μπουκς το βλέπουν  σαν κάτι πάρα πολύ δύσκολο όχι όμως και σαν εξωπραγματικό/ακατόρθωτο. Γιατί άλλο να πληρώνει... 51 κι άλλο...251 ή...551. Για να καταλάβετε τι εννοώ και "παίζοντας" λίγο με τις στοιχηματικές αποδόσεις και τις πιθανοτητές τους, το "διπλό"/ανατροπή της Σαουδικής Αραβίας στο ημίχρονο του αγώνα της με την Αργεντινή (στο 0-1) πλήρωνε...200!!!

3). Μετά υπάρχει ο παράγοντας ... Ζόρζε Μέντες, ο οποίος μετά απο μια 2ετία επέστρεψε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον...Χάμες Ροντρίγκες στην μεταγραφική πραγματικότητα του Ολυμπιακού και στα "επιχειρηματικά δρώμενα" του Βαγγέλη Μαρινάκη (συμπεριλάμβάνοντας και την Νότιγχαμ)...

4). Όταν αναφερόμαστε στον Μεντες μιλάμε για τον "χρυσοδάκτυλο" Πορτογάλο ατζέντη, τον άνθρωπο που απο ιδιοκτήτης μπάρ εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί ίσως τον Νο 1 ρυθμιστή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής αγοράς, τον πλέον δημοφιλή κι αναγνωρισμένο μάνατζερ. Ο Μέντες μαζί με τον Μουρίνιο και τον Ρονάλντο (πελάτες του και οι δυο) αποτέλεσαν την Αγία Τριάδα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, που επεκτάθηκε / κυράρχησε σε όλη την υφήλιο. Αυτοί οι τρεις ουσιαστικά μετέτρεψαν την Πορτογαλία σε μια ...ποδοσφαιρική βιομηχανία δημιουργώντας και εξάγωντας συνεχως παίκτες/προπονητες/αθλητικούς-τεχνικούς διευθυντές και πηγαίνοντας τρελό συνάλλγμα στην χώρα τους!!



4). Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας παράγοντας που έχει κτίσει τέτοια σχέση με την Ζόρζε Μέντες. Κι ας πέρασε απο διάφορες φάσεις κι απο...διαχέιριση δεκάδων εκατομμυρίων στις μεταξύ τους συνεργασίες. Για να... ανοίξει την πόρτα του Μέντες και να μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να σηκώνει το τηλέφωνο και να τον καλεί για deals ο Μαρινάκης είχε πληρώσει (ως φρέσκος ιδιοκτήτης της Φόρεστ) transfer fee 15.000.000 ευρώ για την αγορά του πελάτη του - άγνωστου ταλέντου - Καρβάλιο απο την Μπενφίκα. Βέβαια και ο Μεντες με την σειρά του έστειλε στον Πειραιά τον super talent Ποντένσε και με ένα τηλεφώνημα τον Σα. Βέβαια και οι δύο Μουντιαλικοί Πορτογάλοι ήταν προγραμματισμένο πως κάποια στιγμή θα έφευγαν με ... υπερήφανες πωλήσεις και μεγάλα κέρδη για τον Ολυμπιακό αλλά και τον Πορτογάλο ατζέντη.

5).  Πριν απο το σεπτεμβριανό deal του Ολυμπιακού με Χαμες, που χώρις τον Μεντες δεν είχε καμία τύχη να γίνει, η τελευταία συνεργασία τους ήταν ο Ρούμπεν Βινάγκρε (πριν απο 2 χρόνια). Ένας δανεισμός που απο την αρχή δεν λειτούργησε! Σε αντίθεση δηλαδή με την τωρινή περίπτωση Χάμες Ροντρίγκες... Δεν είναι τυχαίο  άλλωστε πως μέσα σε 2 μήνες ο Ολυμπιακός φρόντισε να ενημερώσει πως ο Κολομβιανός σούπερ σταρ θα συνεχίσει και την σεζόν 2023-24 στους "ερυθρόλευκους". Μια προσωπική συμφωνία Μαρινάκη - Μέντες και ένα συμβόλαιο που θα είναι σίγουρα (σε καθαρές αποδοχές, χωρίς τα μπόνους) για τον Χάμες plus 4.500.000!  Παρεμπιπτόντως στην Αλ Ραγιάν έπαιρνε έξι (6)....

6). Να συμφωνήσουμε πως το status του Ρονάλντο ακόμη και στα 38 του χρόνια δεν είναι για Ελλάδα. Όπως και στο ότι ο CR-7 είναι μια τεράστια προσωπικότητα που θα πρέπει να πειστεί ο ίδιος για να έρθει στα μέρη μας  για να παίξει έστω και για 6 μήνες. Να συμφωνήσουμε όμως και στο ότι αν ένα πρόσωπο μπορεί να... βοηθήσει και να τον πείσει είναι ο "πατέρας" του Ζόρζε Μέντες. Ο "χρυσοδάκτυλος" είναι ο καταλύτης για τον Κριστιάνο...

7). Ο Μαρτσέλο ήταν για χρόνια ο κολλητός του Ρονάλντο στην Ρεάλ. Φίλος και "ομόσταβλος" του και ο Χάμες Ροντρίγκες. Οι δυο λάτιν ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποτελέσουν το καλύτερο... προμόσιον για να αριβάρει στου Ρέντη και ο CR-7. Eδώ την Μπεσίκτας άνθρωποι της πιάτσας... συμβούλέψαν πως αν ήθελε να έχει κάποιες ελπίδες για να πείσει τον Ρονάλντο για 6μηνο συμβόλαιο μαζί της, θα έπρεπε πρώτα να αποκτήσουν το φιλαράκι του Μαρτσέλο!!

8). Ο Ολυμπιακός εκτός απο την οικονομική δυνατότητα του ιδοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει και το παγκόσμιο brand name να προσελκύει τεράστια ονόματα: Χάμες - Μαρτσέλο - Βρσάλικο - Γιάγια Τουρέ - Ραφίνια - Αμπιντάλ - Καμπιάσο - Σαβιόλα αλλά και παλαιότερα Ριβάλντο - Τζιοβάνι - Καρεμπέ - Γκαλέτι - Κοβάσεβιτς. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο , λοιπόν, δεν πρόκειται να νιώσει... ντροπή κι απαξίωση που έρχεται στην ποδοσφαιρική Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Κατανοητό νομίζω το γιατί ...



9). Ο Ρονάλντο λατρεύει την Ελλάδα. Φροντίζει σχεδόν κάθε χρόνο να έρχεται στην χώρα μας για διακοπές. Το έκανε παλαιότερα ως ελεύθερος (βασικά στην Μύκονο) το κάνει και ως οικογενειάρχης (στο Costa Navarino αλλά και στα ελληνικά νησιά). Γνωρίζει (δεν χρειάζεται κάν να τον ενημερώσουν για αυτό) για την ποιότητα ζωής εδώ, για την μαγευτική αθηναική Ριβιέρα, για την λατρεία που θα εισπράξει . Ακόμη και ο Φερναντο Σάντος θα του συστήσει ανεπιφύλακτα την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό (δεν αναφέρω ...τυχαία το όνομα του Πορτογάλου εκλέκτορα)!! Η ελληνική ποιότητα ζωής , λοιπόν, θα μπορούσε να μετρήσει σε μια ενδεχόμενη απόφαση του Κριστιάνο.Πόσο μάλλον αν μπροούσε μελλοντικά να συνδιαζόταν και με επιχειρηματικά ανοίγματα εξωποδοσφαιρικά αφού στο παρελθόν ο Πορτογάλος (άνθρωποι του) είχε δείξει τέτοιο ενδιαφέρον στην χώρα μας (με το real estate και τον τουρισμό)

10). Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι απλά ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού (και της Πρεμιερλιγκάτης Φόρεστ, έχει/παίζει κι αυτό πλέον μεγάλη σημασία), αλλά πρώτα απο όλα είναι ένας παθιασμένος οπαδός του Ολυμπιακού. Επίσης, ένα πολύ φιλόδοξος και επιθετικός... ηγέτης, συναμα και σπουδαίος μανατζερ (με την γενικότερη έννοια). Στο πρόσφατο αλλά και στο πιο μακρινό παρελθόν, μάλιστα, είχε επιχειρήσει να φέρει στην Ελλάδα και στους "ερυθρόλευκους" κι άλλα "τεράστια" ονόματα. Υποθέσεις που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας Με άλλους έφτασε κοντα στο deal, με άλλους το προσπάθησε καταθέτοντας σούπερ προσφορές αλλά η ποδοσφαιρική Ελλάδα λειτουργούσε αποτρεπτικά. Πριν απο 6 χρόνια - είναι γνωστό πλέον - πως βρέθηκε κοντά στον Λαβέτσι της Παρί Σεν Ζερμέν αλλά τελικά ο Αργεντινός προτίμησε την Κίνα με 10.000.000 τον χρόνο. Και που να...μαθευτεί όμως, ποιον συμπατριώτη του Λαβέτσι και με τι λεφτά είχε προσπαθήσει να δελέασει το καλοκαίρι του 2020 για να έπαιζε έστω ένα χρόνο στον Ολυμπιακό...

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.