Ads Top

8 επεισόδια σε ένα βράδυ: Στο Netflix θα βρεις την καλύτερη σειρά που έχεις δει την τελευταία τριετία (vid)


Μετά από πολύ καιρό το Netflix έχει μια σειράρα που μιλούν όλοι για αυτήν..

Ο αγαπητός Μεξικανός σκηνοθέτης βρίσκει πλέον την ανταπόκριση που του πρέπει




Τα κουτιά των περίεργων αντικειμένων ή ακόμα και τα κομοδίνα περίεργων αντικειμένων, ήταν παλιότερα αντικείμενα γεμάτα μυσταγωγία και με την αύρα του μεταφυσικού. Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο φέρνει τον μύθο του Cabinet of Curiosities στο Netflix και τον ευχαριστούμε γι΄αυτό.

Για πολλά χρόνια, ο ντελ Τόρο ήταν κάπως υποτιμημένος. Αν και αυτή η λέξη είναι…υπερτιμητική γι΄αυτό που πραγματικά ίσχυε. Ήρθε όμως το Shape of Water το 2018 να αλλάξει την πορεία του και ο ντελ Τόρο όχι μόνο είδε το έργο του να γίνεται αποδεκτό με άλλη ματιά – δίχως καν να αλλάξει τον τρόπο που κοιτάζει την αφήγηση – αλλά είδε και εκατομμύρια να απλώνονται μπροστά του.



Το Netflix τον κέρδισε και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευγνώμονες γι΄αυτό – αν και θα ήμασταν ευγνώμονες για οποιαδήποτε πλατφόρμα τον υπέγραφε – γιατί έφερε το Cabinet of Curiosities.

Πρόκειται για μια ανθολογία, μέσα από την οποία ο ντελ Τόρο μας δείχνει όλη του την καλλιτεχνική και, εκ τοις πράγμασι, προσωπική υπόσταση. Όλα όσα είναι, όλες του οι ιδέες, τα οράματα, η φαντασία, αποτυπώνονται σε αυτή τη σειρά.

Μέσα σε 8 επεισόδια, μέσα σε 8 ιστορίες που πότε είναι άκρως horror, πότε τείνουν προς το θρίλερ και πότε είναι…curious, ο ντελ Τόρο μοιάζει να συνδέει στοιχεία του είδους από το πολύ μακρινό παρελθόν ως το παρόν.

Για να το εξηγήσουμε αυτό λίγο περισσότερο, αν δει κανείς ένα horror της δεκαετίας του ’60 ή του ’70, επειδή τότε τα τεχνικά μέσα ήταν ελάχιστα, θα του φανούν όλα παράξενα και σίγουρα με τίποτα τρομακτικά. Είναι ζήτημα εποχής και συνήθειας.




ΠΗΓΗ Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.