Ads Top

«Ποιος Χάμες, ποιος Μαρσέλο, πιο «ακριβός» ο Σαμασέκου στον Ολυμπιακό!»


Ο Ολυμπιακός τίναξε την μπάνκα με κορυφαίες μεταγραφές τον Σεπτέμβριο - Δείτε ποια είναι η χρηματιστηριακή τους αξία

Η σύγκριση με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ και ο προπονητής που κινδυνεύει! Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει πώς κατάφερε ο Ολυμπιακός φέτος να... τινάξει την μπάνκα με κορυφαίες μεταγραφές τον Σεπτέμβριο, συγκρίνεις τις χρηματιστηριακές αξίες των παικτών των μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα και παρουσιάζει το παρασκήνιο πίσω από την σπουδαία προσθήκη του αμυντικού χαφ.



Ολυμπιακός: Ο "Ευαγγελιστής" ασχολείται με χρηματιστηριακές αξίες, μανατζερικα Γραφεία, παρασκηνιακές σχέσεις και γενικά με θέματα που κανένας άλλος δεν μπορεί να αγγίξει. Και όλα αυτά με αφορμή την μεταγραφή/δανεισμό του Ντιαντιέ Σαμασέκου στον Ολυμπιακό.

1/ΣΑΜΑΣΕΚΟΥ: ποιος Χάμες, ποιος Μαρσέλο,  ποιος Μπακαμπού ακόμη και ποιος... Τιεμουέ Μπακαγιόκο μπροστά στο "σκύλο χαφ" από το Μάλι! Εξηγούμε: 16.000.000 ευρώ είναι η χρηματιστηριακή αξία του Ντιαντιέ Σαμασέκου! Η υψηλότερη παίκτη στο ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα της Super League!! Oι σούπερ σταρ Χάμες - Μαρσέλο "κοστίζουν" 13 και 3 εκατομμύρια αντίστοιχα, ο Μπακαμπού 8.000.000 ενώ ακόμη και ο Μπακαγιόκο που ήθελαν οι "ερυθρόλευκοι" για την ίδια θέση είναι σε  αρκετά μεγάλη απόσταση  χρηματιστηριακά. Στα 10 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία του Μπακαγιόκο, στα 16 του Σαμασέκου!!! Μιας και πιάσαμε τις Χ.Α. να πούμε την κορυφαία/πιο ακριβή 6άδα του ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε και μετά τις τελευταίες προσθαφαιρέσεις: Νο 1 ο Σαμασέκου, Νο 2 ο Χάμες, Νο 3 - έκπληξη για πολλούς -ο Μασούρας (με 10.000.000 ευρώ), στο Νο 4 οι Μπακαμπου/Σισέ/ (με 8.000.000), στο Νο 5 Ουί Τζό Χουάνγκ (με 7.000.000) και στο Νο 6  οι Πεπ Μπιέλ/Ντε λα Φουέντε (με 6.000.000)!!!

2/ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ: και για να έχετε συγκριτικό μέτρο με τους υπόλοιπους της Big 5, στον Παναθηναϊκό την κορυφαία Χ.Α. έχει ο Μπερνάρ με 4,5 εκατ., στον ΠΑΟΚ ο Ζίφκοβιτς με 6 εκατ., στην ΑΕΚ ο Σιντιμπέ με 8 εκατ. και στον Άρη ο Ενκουλού με 2,5 εκατομμύρια! Συμπέρασμα/σούμα: όλες μαζί οι κορυφαίες χρηματιστηριακές αξίες παικτών των ανταγωνιστών του Ολυμπιακού, συνολικά φτάνουν τα 21.000.000 ευρώ ενώ μόνο του Σαμασέκου είναι 16.000.000 ευρώ. Αν μάλιστα η ΑΕΚ δεν είχε φέρει τον Σιντιμπέ που κοστίζει τα διπλά από τον δεύτερο πιο ακριβό "χαρτί" στο "κιτρινόμαυρο" ρόστερ (απο 4.000.000 Μουκουντί/Γιόνσον/Πινέδα/Λιβάι), τότε η διαφορά θα ήταν μόλις στο εκατομμύριο: 16 μόνος του ο Σαμασέκου και 17 εκατ. οι υπόλοιποι τέσσερις!



3/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 6 ΤΟR AGENTS: αυτό το καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης όντως έπαιξε μεγάλη μπάλα/ έσκασε πολύ χρήμα στο κορυφαία παγκοσμίως μανατζερικά Γραφεία. Με τα τελευταία κυριολεκτικά να το έχουν...δίπορτο με τον Μαρινάκη, λόγω  της Πρεμιερλιγκάτης Νότιγχαμ και του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού. Έτσι άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί και πως παικταράδες ήρθαν (έστω και τον Σεπτέμβριο), στην Ελλάδα για λογαριασμό των "ερυθρόλευκων". Η "Stellar" έκανε 4 μεταγραφές στην Φόρεστ και μετά έφερε Μπιέλ και Μακαμπού στον Ολυμπιακό. Η Base που έχει πελάτη της τον κόουτς Στιβ Κούπερ της Φόρεστ,  μέσω αυτής έφερε δανεικό στον Ολυμπιακό τον Ουί Τζο Χουάνγκ ενώ προηγουμένως είχε ντιλάρει τον ομόσταβλο/συμπατριώτη/συν επώνυμο του Ιν Μπεόμ Χουάνγκ! Ο Μέντες έφερε τον Χάμες, οι Λέμιτς τον Βρσάλικο, ο Ζάχαβι τον Ζινκερνάγκελ και εσχάτως η... ROOF τον Σαμασέκου! 

4/ROOF-ΣΑΜΑΣΕΚΟΥ: Τι εστί ROOF; Αυτή την στιγμή είναι το κορυφαίο γερμανικό μανατζερικό Γραφείο και για την πιάτσα το οτι ασχολήθηκε/έφερε πρωτοκλασάτο παίκτη/πελάτη της στην Ελλάδα είναι κάτι σπάνιο/μια εξαίρεση στην πολιτική της. Αρκεί να αναφέρουμε τους 6 τοπ πελάτες του Γραφείου, που έχουν συνολική χρηματιστηριακή αξία 290.000.000!!! Φυσιολογικό όταν μιλάμε για τους Μανέ/Χαβερτζ/Γκνάμπρι/τερ Στέγκεν/Λάϊμερ και Ναμπίλ Κεϊτα! Στην σχετική λίστα της ROOF o Σαμασέκου είναι 10ος με τα 16.000.000 Χ.Α. Πως ο διεθνής μέσος απο το Μάλι άφησε την Μπουντεσλίγκα για τον...Ολυμπιακό; Ο Σαμασέκου μετά από δυο χρόνια βασικός στην Χοφενχαιμ φέτος με τον νέο προπονητή έχασε την θέση του κι αυτό  του έβγαλε τάσεις φυγής. Τις οποίες εκμεταλλεύτηκε  ο Ολυμπιακός στο κατάλληλο τάιμινγκ και όταν οι υπόλοιπες μεταγραφικές αγορές στην Ευρώπη ήταν κλειστές. Τον Αύγουστο δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει στην Ελλάδα αλλά και τον Σεπτέμβριο αν ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού δεν ήταν Μαρινάκης πολύ δύσκολα πάλι θα ερχόταν. Η Roof όμως, μέσα στο καλοκαίρι dealάρε με τον Μαρινάκη τον φορ Ταϊβό Αβονίγι, απο την Ουνιόν Βερολίνου στον Νότιγχαμ Φόρεστ. Μιλάμε για αγορά 20.500.000, για τον πρώην συμπαίκτη (ο Αβονίγι) του Γιώργου Γκαλίτσιου στην Μουσκρόν. Είχε ανοίξει , λοιπόν και αυτό το...κανάλι και αυτός ήταν προς όφελος του Ολυμπιακού, φέρνοντας έναν αμυντικό χαφ διαφορετικού στυλ απο τον Εμβιλά που στην πορεία μπορεί να γίνει αυτός βασικός κι αναντικατάστατος στους "ερυθρόλευκους". Μιλάμε για  6άρι υψηλής έντασης, που μπορεί να τρέχει για όλους στο κέντρο, ο οποίος φημίζεται για τις ανακτήσεις της μπάλας, για τα τάκλιν του και για το οτι τρέχει με την μπάλα.



5/ΙΩΝΙΚΟΣ: πολύ κρίσιμο το κυριακάτικο ματς στον Βόλο για τον κόουτς Σπανό και την συνέχεια της ομάδας της Νίκαιας. Κι αυτό αφού για αλλού ξεκίνησαν την φετινή σεζόν, δεύτερη συνεχόμενη στην Super League και αλλού τους πάνε μέχρι τώρα τα παιχνίδια. Διοίκηση και κόσμος έκαναν... κρυφά όνειρα για 6άδα (με τις μεταγραφές μάλιστα που έγιναν μεσοεπιθετικά), αλλά μετά από 4 αγωνιστικές ο Ιωνικός είναι ουραγός, με μόλις ένα βαθμό!! Υπάρχει ήδη μεγάλη απογοήτευση στην Νίκαια και ενδεχόμενη νέα ήττα από την ομάδα του Μπέου θα εκτινάξει την εσωστρέφεια στα ...κόκκινα στον Ιωνικό. Υπάρχουν και κάποιοι ...πεσιμιστές που ήδη προβλέπουν για τον φετινό Ιωνικό πορεία όπως του περσινού Ατρόμητου(που  επίσης είχε ξεκινήσει με μεγάλες φιλοδοξίες και έκανε σπριντ στο τέλος να γλιτώσει τον υποβιβασμό). Ένας Ατρόμητος που την προηγούμενη αγωνιστική έπιασε στον ύπνο τον Σπανό και τους βοηθούς του, με τις τρεις αλλαγές στο β ημίχρονο που έφεραν 3 γκολ μέσα σε 5 λεπτά και την μεγάλη ανατροπή. Ο Ιωνικός δείχνει ομάδα χωρίς τρεξίματα, που μένει από δυνάμεις στα β ημίχρονα και με ένα ρόστερ κακοκτισμένο. Γκρίνια για την φυσική κατάσταση, γκρίνια για το 3-5-2 του Σπανού, γκρίνια από την παρουσία και Μεντόζα και Αοσμαν και Λοβέρα και Φατινγκά (δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι μαζί). Στο δια ταύτα ο φετινός Ιωνικός δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό που τελείωσε θριαμβευτικά την σεζόν. Και ίσως το "μυστικό" αυτής της διαφοράς να ακούει στο όνομα Γιάννης Ξανθόπουλος. Ο (πρώην) τεχνικός διευθυντής που ουσιαστικά είχε σχεδιάσει την περσινή ομάδα, φέρνοντας παίκτες που πραγματικά βοήθησαν τον Ιωνικό. Σε πολύ δύσκολη θέση ,λοιπόν, ο κόουτς Σπανός στον Ιωνικό...
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.