Ads Top

Μίτσελ: Οι πρώτες σκέψεις για Χάμες-Μαρσέλο και η πίστη στους Έλληνες


Τι μας είχε διδάξει η πρώτη θητεία του Μίτσελ - Τι αλλάζει σε σχέση με Κορμπεράν για τον Χάμες και τον Μαρσέλο - Σε ποια θέση θα τους υπολογίζει ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ θα κάνει προπόνηση στο Ρέντη για πρώτη φορά, αλλά η πρότερη θητεία του δίνει απαντήσεις για τις σκέψεις στο τωρινό ρόστερ.




Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Μίτσελ και έπεσαν οι υπογραφές μαζί του είναι η άμεση αποτελεσματικότητα που μπορεί να φέρει. Σε όλους τους τομείς. Δεν έχει χρόνο για χάσιμο η ομάδα του Πειραιά και ο Ισπανός τεχνικός έρχεται σχεδόν έτοιμος για όσα θεωρεί πως πρέπει να γίνουν. Ο ελληνικός κορμός και ο ρόλος που θα έχουν οι σούπερ σταρ Βρσάλικο, Χάμες, Μαρσέλο.

Ο Μίτσελ στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό πίστευε πως είναι απαραίτητο να έχει Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα και γενικότερα στην ομάδα. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» τότε είχαν μια καλή φουρνιά Ελλήνων παικτών που θεωρούνταν βασικοί. Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μήτρογλου αποτελούσαν έναν ισχυρό ελληνικό κορμό. Στη χειρότερη, τρεις-τέσσερις από αυτές ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Ακόμα και στο Champions League.

Ποιους Έλληνες έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός πρώτης γραμμής; Δεν είναι όσοι εκείνης της περιόδου. Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης, Μασούρας. Αυτοί έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδείξει πως το έχουν το επίπεδο. Όλοι τους με λάθη, ντεφορμέ, «σκασμένοι», καμία αντίρρηση. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία όμως μπορεί να αλλάξει την απόδοσή τους.

Βέβαια, δεν είναι οι μόνοι Έλληνες στο ρόστερ. Ποιοι θα μπορούσαν να μπουν στην εξίσωση; Δεδομένα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Φορτούνης, επίσης. Ναι μεν με τον Μίτσελ δεν πήρε ευκαιρίες, αλλά ήταν σε νεαρή ηλικία και είχε μπροστά του τους Τσόρι, Φουστέρ. Να μπορέσει να μπει ο Ρέτσος και σε αυτή τη λίστα; Θεωρητικά μπορεί. Η εικόνα του ως τώρα όμως είναι ανησυχητική.



Τι θα κάνει ο Μίτσελ με τους Βρσάλικο, Χάμες και Μαρσέλο

Ο Βρσάλικο «κουμπώνει» εξαιρετικά στα θέλω του Μίτσελ. Για ποιο λόγο το λέμε αυτό; Διότι, ένας παίκτης που έπαιζε σχεδόν πάντα με τον Ισπανό κόουτς ήταν ο Σαλίνο. Ένας βραχύσωμος μπακ που προτεραιότητα είχε να κρατάει τη θέση του. Αυτό έκανε και στην Ατλέτικο ο Βρσάλικο. Αυτό θα κάνει με τον Ολυμπιακό.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός δεν θα είναι εύκολο να φύγει από τον άξονα και δεν θα τον βγάλει από εκεί ο Μίτσελ. Στην τριάδα των χαφ θα παίξει, είτε εσωτερικός, είτε στο «10» πίσω από τον φορ. Δεν αποκλείεται να δούμε και παιχνίδι που θα παίζουν μαζί Μπιέλ και Χάμες εσωτερικοί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Χουάνγκ. Σε ένα τέτοιο σενάριο ρόλο κλειδί θα παίξει ο Γιώργος Μασούρας με το μαρκάρισμά του στη μεσαία γραμμή. Όπως έκανε ο Φουστέρ όταν έπαιζε στα άκρα επί Μίτσελ.



Ο Κάρλος Κορμπεράν μπορεί να σκεφτόταν τον Μαρσέλο στα χαφ, αλλά η συζήτηση με τον πρώην μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης θα γίνει από μηδενική βάση. Ο Ολυμπιακός έχει τρομερό πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας του. Ανασταλτικά και δημιουργικά. Μένει να φανεί αν αυτό μπορεί να το λύσει ο Λάιντνερ όταν πάρει το διαβατήριό του. Μέχρι τότε, πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως ο Μαρσέλο θα παίξει στη θέση του. Από την άλλη βέβαια, οι λύσεις για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι περιορισμένες. Εκεί μπορούμε να δούμε κάτι αλλιώτικο, από όσα ξέραμε για τον Μαρσέλο όταν αγωνιζόταν στη Ρεάλ. Τι; Μαρσέλο ως αριστερός εξτρέμ, για παράδειγμα. Ας το κρατήσουμε αυτό.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.