Ads Top

«Έχει γκολ και ασίστ, καλύτερος του Ολιβέιρα ο νέος επιθετικός του ΠΑΟΚ»


Το «πουλέν» Λουτσέσκου από την ακαδημία έρχεται με φόρα στην πρώτη ομάδα - Δείτε ποιος παίρνει ρόλο στα βασικά πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου

Ποιό είναι το φορ που "ανακάλυψε" ο Ρουμάνος τεχνικός εξαιτίας της απουσίας του Μπράντον. Ο λάθος μεταγραφικός σχεδιασμός και οι τραυματισμοί, υποχρεώνουν τον Δικέφαλο να εμπιστευτεί τα δικά του παιδιά από την Ακαδημία στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.




Ο τραυματισμός του Μπράντον στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό προκαλεί προβλήματα για τον ΠΑΟΚ ενόψει των δύσκολων παιχνιδιών του Οκτωβρίου, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, την 6η και την 8η αγωνιστική αντίστοιχα. Και αυτό γιατί μετά την παραχώρηση του Κούτσια, ο Ολιβέιρα είναι ο μόνος διαθέσιμος φορ στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων».

Έτσι η μοναδική εναλλακτική για back up είναι ο Βασίλης Γκορντεζιάνι, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ραζβάν Λουτσέσκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις υποψίες, ότι φέτος υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία αξιοποίησης του ταλέντου που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας.

Γεννήθηκε στην Γεωργία, μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη από τη βρεφική ηλικία. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες του ΒΑΟ, πέρασε από τον Ηρακλή και τον Άγιαξ Θεσσαλονίκης και το 2014, σε ηλικία 14 ετών, πήγε στον ΠΑΟΚ. 

Στις υποδομές των «ασπρόμαυρων» διακρίθηκε ως επιθετικός που μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στις δύο πτέρυγες. 

Είναι δυνατός, διαθέτει έκρηξη και μπορεί να παίξει εξαιρετικά με την πλάτη στην εστία. Έχει το γκολ και την ασίστ και μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο του πόδια. Μετρά πρωτάθλημα τόσο με την Κ15, όσο και με την Κ19 και διακρίθηκε σε διεθνή τουρνουά.

Καλύτερος του Ολιβέιρα



Ο Γκορντεζιάνι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών τον Αύγουστο του 2020. Το καλοκαίρι του 2021, σε ηλικία 19 ετών, κλήθηκε στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ. Ήταν σαν μία επιβράβευση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος υποδομών με την Κ19 των «ασπρόμαυρων». Τότε πηγές που παρακολουθούν την καθημερινότητα της ομάδας τον αποκαλούσαν ως το «νέο αίμα» των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ που θα προσπαθούσε να αρπάξει την ευκαιρία από τον Ράζβαν Λουτσέσκου και να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων». Τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πάνω του ελλείψει μεταγραφών και επιθετικών.

Εκείνη την εποχή, ο ποδοσφαιριστής είχε προκαλέσει ενδιαφέρον από Γερμανία και συγκεκριμένα από την Γκρόιτερ Φιρτ, η οποία ενισχυόταν για τη συμμετοχή της στη Bundesliga, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπήκε σε διαδικασία συζητήσεων. Μάλιστα την ίδια εποχή, ο Βραζιλιάνος μάνατζέρ του, δήλωνε με σιγουριά, ότι ο πελάτης του είναι καλύτερος από τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Τραυματισμός τον Αύγουστο του 2021

Προτιμήθηκε όμως ο παίκτης να μην προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας και να παίξει στον ΠΑΟΚ Β' υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία. Εκεί τον βρήκε η κακοτυχία. Ένας τραυματισμός στην κλείδα σε φιλικό με τον Αλμωπό Αριδαίας τον οδήγησε στο χειρουργείου. Το πόρισμα ανέφερε, ότι υπέστη κάταγμα στη διάφυση της κλείδας του αριστερού χεριού. Μετά την επέμβαση έμεινε εκτός δράσης για τρεις μήνες.

Στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, τον Νοέμβριο, ήταν έτοιμος! Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο PAOK tv είχε ερωτηθεί για τους στόχους που έχει θέσει μέχρι το 2024 που λήγει το συμβόλαιό του. Ο πρώτος ήταν να βάλει όσο περισσότερα γκολ μπορεί και ο δεύτερος να μπορέσει να φτάσει στην πρώτη ομάδα.

Ο Γκορντεζιάνι αγωνίστηκε σε 21 ματς στη Super League 2, σκόραρε τρία τέρματα και μοίρασε μία ασίστ. Τώρα του δίνεται ευκαιρία εξαιτίας του προβλήματος του Μπράντον να πάρει την ευκαιρία από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και να παίξει στη Super League με την πρώτη ομάδα. Επαφή με τα δίχτυα έχει. Στην πρόσφατη (24/9) φιλική νίκη του ΠΑΟΚ Β', στην Καστοριά, με 2-0 ήταν ο παίκτης των ασπρόμαυρων που άνοιξε το σκορ. Όσον αφορά την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αξίζει 200.000 Ευρώ.



Πρόκειται για έναν παίκτη που δουλεύει πολύ και έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ωστόσο, είναι παίκτης ομάδας. Έχει δηλώσει πως προτιμά να πηγαίνει καλά η ομάδα παρά εκείνος προσωπικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει φιλοδοξίες. Θέλει να πετύχει στον ΠΑΟΚ και το πιστεύει, ότι μπορεί να το καταφέρει. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι πολύ φίλος με τον Στέφανο Τζίμα, έναν ακόμα ποδοσφαιριστή που υπολογίζει αρκετά ο Λουτσέσκου.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.