Ads Top

Οι πρώτες αλλαγές Γιαννακόπουλου στο «πράσινο» ΟΑΚΑ!


Η πρώτη επένδυση 1.5 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο - Γιατί δεν έχει προχωρήσει ήδη, τι σχέδια υπάρχουν να γίνουν

Η καθυστέρηση που έχει υπάρξει από την Πολιτεία για να περάσει και τυπικά το ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πήγε πίσω και τα αρχικά σχέδια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη μεταμόρφωση του κλειστού στη διάρκεια του καλοκαιριού.




Τέσσερις σχεδόν μήνες απ' όταν υπερψηφίστηκε στη Βουλή (19/5 έγραφε το ημερολόγιο) η σύμβαση για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το τυπικό σκέλος της υπόθεσης ακόμα... αγνοείται. Όπως σας είχε προϊδεάσει το Sportdog, στη συνέντευξη Τύπου του 4ου "Παύλος Γιαννακόπουλος" ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε για τη δεδομένη καθυστέρηση που υπάρχει από πλευράς Πολιτείας, όντας παράλληλα αισιόδοξος ωστόσο ότι σύντομα το ζήτημα θα λυθεί μια και καλή.

Το αρχικό πλάνο του αφεντικού της ΚΑΕ, ήταν η μεταμόρφωση του ΟΑΚΑ να προχωρήσει στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Η μεταμόρφωση αυτή σε πρώτη φάση αφορούσε την τοποθέτηση πράσινων καθισμάτων σε όλο το γήπεδο, ώστε να θυμίζει πέρα για πέρα Παναθηναϊκό, καθώς και την κατασκευή μερικών σουιτών στο χώρο πίσω από το ύψος που βρίσκονται τα επίσημα. Το κόστος υπολογιζόταν περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το ύψος συνολικά της υποχρεωτικής επένδυσης για τη 12ετία φτάνει στα 3 εκατ. ευρώ.



Η καθυστέρηση που υπήρξε, ταυτόχρονα, επηρεάζει άμεσα φυσικά και το πότε θα γίνουν τελικά τα παραπάνω έργα. Διότι με την ομάδα να έχει συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Euroleague και Basket League, δεν γίνεται να κλείσει το ΟΑΚΑ λόγω... ανακαίνισης.

Θυμίζουμε για άλλη μία φορά τι ορίζει η σύμβαση παραχώρησης που έχει εγκριθεί για το ΟΑΚΑ:



  • H ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.
  • Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.
  • Η Πράσινη ΚΑΕ δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 ετών για τα παραχωρούμενα κτίρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλαμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωρά σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.
  • Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στην διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κτλ), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαικών αγώνων.
ΠΗΓΗ
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.