Ads Top

Ολυμπιακός: Η οριστική συμφωνία με Μίτσελ, ο βοηθός του και ο νέος ρόλος Ανιγκό


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Χουάν Κάρλος Μαντιά, τον πολύπειρο βοηθό που φέρνει μαζί του ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό και ο οποίος αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στην επιχείρηση αναγέννησης των «ερυθρόλευκων».
Ο Μίτσελ περιστοιχίζεται από ένα εκλεκτό γκρουπ συνεργατών εδώ και χρόνια. Είναι πιστοί στον τρόπο δουλειάς του. 




Ο ένας είναι δεδομένο ότι θα τον ακολουθήσει στον Ολυμπιακό, αναλαμβάνοντας μάλιστα κομβικό ρόλο στην προσπάθεια άμεσης αγωνιστικής αναγέννησης των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο λόγος για τον Χουάν Κάρλος Μαντιά, έναν γνήσιο «ποδοσφαιράνθρωπο» που διαθέτει πλούσια εμπειρία ως πρώτος προπονητής και τον ακολουθεί τα τελευταία χρόνια σε κάθε εμπειρία του.

Ο Μαντιά έχει μεγάλο ειδικό βάρος μέσα στο τεχνικό τιμ του Μίτσελ. Θα λέγαμε ότι έχει το ρόλο του συντονιστή όλων των πληροφοριών που θα πρέπει να φτάσουν στον Ισπανό τεχνικό ώστε να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις.

Ο Μίτσελ δεν τον επαινεί απλά, αλλά τον θαυμάζει για τον τρόπο δουλειά του και τις δεξιότητές του που τον οδήγησαν να κάτσει σε πάγκους ομάδων της Primera Division, της Segunda Division και της Segunda B (Λογρονιές, Έρκουλες, Καστίγια – Ρεάλ Μαδρίτης Β’, Σανταντέρ, Τενερίφη, Αλαβές, Σαμπαδέλ).



Ο «Τσάρλι» που δεν κουράζεται ποτέ

Ελάχιστοι ξέρουν τις ώρες που περνάει ο Μαντιά για να αναλύσει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια του αντιπάλου και να παρουσιάσει στον Μίτσελ τις απαραίτητες πληροφορίες. «Εκείνος έχει μια ικανότητα που εγώ δεν έχω κι εγώ έχω μια ικανότητα που εκείνος δεν έχει. Γι’ αυτό κι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο», έλεγε ο Μίτσελ όσο κάθονταν πλάι πλάι με τον Μαντιά στον πάγκο της Μάλαγα.

Μίτσελ και Μαντιά κατά τη διάρκεια προπόνησης της Μάλαγα.

«Εμένα για παράδειγμα μου αρέσει να βλέπω τα ματς ζωντανά. Του “Τσάρλι” (όπως τον αποκαλεί από τότε που έπαιζαν μαζί κι έγιναν φίλοι στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης) δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα γιατί μελετά το παιχνίδι με διαφορετική ματιά», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ εργατικός, δεν σταματά. Αυτός ο άνθρωπος δεν κουράζεται ποτέ», ανέφερε ο Μίτσελ που αποκάλυψε και τις διαφορές τους. «Εκείνος είναι τύπος πιο… αναλυτικός, βασίζεται περισσότερα στα δεδομένα. Εγώ, πάλι, είμαι περισσότερο των συναισθημάτων, περισσότερο του feeling. Εκείνος, για παράδειγμα, βασίζεται πάρα πολύ σ’ αυτό που βλέπει. Στις εικόνες. Πάντοτε βάζει μια εικόνα και επιχειρήματα σ’ αυτό που λέει το ένστικτό μου και οι ιδέες μου. Πάντοτε κάνει σημαντικές παρατηρήσεις».



Έχοντας συνεργαστεί μαζί με τον Μίτσελ στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, στη Μαρσέιγ, στη Μάλαγα, στη μεξικάνικη Πούμας και στη Χετάφε, ο ένας γνωρίζει πολύ καλά τον άλλον και σχηματίζουν ένα αποτελεσματικό δίδυμο.

Πριν από δύο χρόνια, δε, η σύζυγος του Χουάν Κάρλος Μαντιά, που είναι διευθύντρια σχολείου στη Μαδρίτη τον ώθησε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το βιογραφικό του. Ο Μαντιά πήρε το δίπλωμα της Ψυχολογίας ώστε να βοηθήσει κι από αυτή τη μεριά τη δουλειά του Μίτσελ.

Τι λέει η ποδοσφαιρική Ισπανία για τον Χουάν Κάρλος Μαντιά

Στην Ισπανία, έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον Χουάν Κάρλος Μαντιά ως προπονητή για τη σημαντική πορεία του στους πάγκους. Έφτασε σε επίπεδο Primera Division με τη Σανταντέρ, ενώ βοήθησε την Έρκουλες να ανέβει στη δεύτερη κατηγορία.

Οι ομάδες του ξεχώριζαν για το θάρρος τους και τη διάθεσή τους να παίξουν επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά δίχως να απαρνιούνται και την σκληρή δουλειά και το πολύ τρέξιμο. Μετράει σχεδόν 40 χρόνια «δεμένος» με τον κόσμο του ποδοσφαίρου πρώτα ως ποδοσφαιριστής και έπειτα ως πρώτος ή δεύτερος προπονητής.

Η άποψή του έχει βάρος και η οπτική του γωνία για το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι θεωρείται πάντοτε ενδιαφέρουσα.

Ο νεός ρόλος Ανιγκό στον Ολυμπιακό

Ο Ισπανός τεχνικός αύριο, στις 18:00 θα πιάσει δουλειά στου Ρέντη, θα έχει τον δικό του βοηθό, ενώ ο Ανιγκό αναβαθμίζεται σε ρόλο αντι-Μοντέστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.