Ads Top

Υπόθεση Πάτρας - Αλέξης Κούγιας: Η πρώτη «αιχμή» Κούγια για τον πρώην δικηγόρο της Πισπιρίγκου - «Θα πετύχουμε και χωρίς συνδρομή από...»


Οι νέες δηλώσεις Κούγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι δήλωσε με...αιχμές για μια πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο πρώην δικηγόρος της Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος
«Τακτική Λιγνάδη» προτίθεται ν’ ακολουθήσει ο Αλέξης Κούγιας, υπερασπιζόμενος την Ρούλα Πισπιρίγκου. Κάτι τέτοιο προκύπτει από τις γραπτές δηλώσεις του έμπειρου ποινικολόγου, αλλά και την τελευταία μας συνομιλία.




Η απειλή με μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων… ξεχνούν το τεκμήριο αθωότητας της εντολέως του, έχει ως προφανή στόχο την απόσυρση της υπόθεσης από τη δημοσιότητα. «Μόνο όταν υπάρχει πραγματική, αληθινή εξέλιξη και “υπακούει” στην δημοσιογραφική δεοντολογία πρέπει να τυγχάνει αξιοποίησης.

Κάθε τι άλλο προσβλητικό και δυσφημιστικό σε βάρος της εντολέως μου θα αντιμετωπίζεται αναλόγως», είπε στη στήλη ο Αλέξης Κούγιας και φέρεται αποφασισμένος – όπως εμφαντικά υπογράμμισε – «να σβήσει η υπόθεση από την επικαιρότητα μέχρι να έλθει η ώρα του ακροατηρίου, αν κάτι τέτοιο αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών».



Θίξαμε στον κ. Κούγια το θέμα της τεχνικής επιστημονικής υποστήριξης της κ. Πισπιρίγκου και τον ρωτήσαμε αν υπάρχουν πραγματογνώμονες ν’ αντικρούσουν τα ιατροδικαστικά και λοιπά πορίσματα που είναι επιβαρυντικά για την εντολέα του.

«Ολα θα γίνουν, ξέρουμε τη δουλειά μας, αλλά δεν πρόκειται να φέρουμε στη δημοσιότητα τα υπερασπιστικά όπλα μας. Και μάλιστα θα το πετύχουμε, χωρίς τη συνδρομή του FBI». (σ.σ. το τελευταίο αποτελεί αιχμή για πρωτοβουλία που είχε αναλάβει (;) ο μέχρι πρότινος συνήγορος υπεράσπισης κ. Οθων Παπαδόπουλος).

Τέλος, το βέβαιο είναι ότι ο κ. Κούγιας θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στις αποκλίσεις που έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας και τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις της Χριστίνας Τσάκωνα και της Αγγελικής Τσιόλα.



Ειδικώς, με τοποθέτησή του «αγκάλιασε» την δεύτερη, καθώς τόνισε ότι «είναι κορυφαία ιατροδικαστής της οποίας αντελήφθη για πολλοστή φορά την επιστημονική επάρκεια και κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης του αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον».

Όθων: Ό,τι πιστεύω το κρατάω για τον εαυτό μου

Είναι φορές που οι δικηγόροι ταυτίζονται με τον εντολέα τους. Και συμβαίνει αυτό όταν πείθονται ότι έχει δίκαιο ή ότι είναι αθώος. Αλλες φορές, βέβαια, επιτελούν το καθήκον τους, έχοντας την ομολογία τους ότι είναι ένοχος.

Ο Οθων Παπαδόπουλος, ο μέχρι πρότινος συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήλθε αρκετές φορές σε επαφή μαζί της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εύλογη η περιέργεια και το ερώτημα: «Πίστεψε στην αθωότητά της ή έχει αμφιβολίες;». Ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο, με τη δέσμευση ότι δεν θα δημοσιοποιήσουμε την απάντηση του, αν δεν το θέλει. Με την απάντησή του περιφρούρησε απόλυτα την πεποίθησή του: «Ουδέποτε θα πω τι πιστεύω. Είναι κάτι που θα το κρατήσω για πάντα για τον εαυτό μου».

Πηγή: pelop.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.