Ads Top

Υπόθεση Πάτρας - Ρούλα Πισπιρίγκου: Απειλεί με μηνύσεις ο Αλέξης Κούγιας - «Υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας για την πελάτισσά μου...»

Στην αντεπίθεση περνάει ο Αλέξης Κούγιας - Αλλάζει τακτική στην υπόθεση της Πάτρας και την Ρούλα Πισπιρίγκου - Όλα όσα ετοιμάζει..

Την πρόθεση του να «αποσύρει την υπόθεση της Πάτρας από τη δημοσιότητα» εξέφρασε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας. 
Ο γνωστός ποινικολόγος προτίθεται ν’ ακολουθήσει «Τακτική Λιγνάδη», υπερασπιζόμενος την Ρούλα Πισπιρίγκου. Κάτι τέτοιο προκύπτει από τις γραπτές δηλώσεις του αλλά και την συνομιλία που είχε με την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr

Αλέξης Κούγιας: «Μακριά από τη δημοσιότητα η Ρούλα Πισπιρίγκου»

Η απειλή με μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων… ξεχνούν το τεκμήριο αθωότητας της εντολέως του, έχει ως προφανή στόχο την απόσυρση της υπόθεσης από τη δημοσιότητα. «Μόνο όταν υπάρχει πραγματική, αληθινή εξέλιξη και “υπακούει” στην δημοσιογραφική δεοντολογία πρέπει να τυγχάνει αξιοποίησης.

Κάθε τι άλλο προσβλητικό και δυσφημιστικό σε βάρος της εντολέως μου θα αντιμετωπίζεται αναλόγως», είπε στη στήλη ο Αλέξης Κούγιας και φέρεται αποφασισμένος – όπως εμφαντικά υπογράμμισε – «να σβήσει η υπόθεση από την επικαιρότητα μέχρι να έλθει η ώρα του ακροατηρίου, αν κάτι τέτοιο αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών».

Θίξαμε στον κ. Κούγια το θέμα της τεχνικής επιστημονικής υποστήριξης της κ. Πισπιρίγκου και τον ρωτήσαμε αν υπάρχουν πραγματογνώμονες ν’ αντικρούσουν τα ιατροδικαστικά και λοιπά πορίσματα που είναι επιβαρυντικά για την εντολέα του.«Ολα θα γίνουν, ξέρουμε τη δουλειά μας, αλλά δεν πρόκειται να φέρουμε στη δημοσιότητα τα υπερασπιστικά όπλα μας. Και μάλιστα θα το πετύχουμε, χωρίς τη συνδρομή του FBI». (σ.σ. το τελευταίο αποτελεί αιχμή για πρωτοβουλία που είχε αναλάβει (;) ο μέχρι πρότινος συνήγορος υπεράσπισης κ. Οθων Παπαδόπουλος).

Τέλος, το βέβαιο είναι ότι ο κ. Κούγιας θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στις αποκλίσεις που έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας και τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις της Χριστίνας Τσάκωνα και της Αγγελικής Τσιόλα.

Ειδικώς, με τοποθέτησή του «αγκάλιασε» την δεύτερη, καθώς τόνισε ότι «είναι κορυφαία ιατροδικαστής της οποίας αντελήφθη για πολλοστή φορά την επιστημονική επάρκεια και κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης του αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον».

Όθων: Ό,τι πιστεύω το κρατάω για τον εαυτό μου

Είναι φορές που οι δικηγόροι ταυτίζονται με τον εντολέα τους. Και συμβαίνει αυτό όταν πείθονται ότι έχει δίκαιο ή ότι είναι αθώος. Άλλες φορές, βέβαια, επιτελούν το καθήκον τους, έχοντας την ομολογία τους ότι είναι ένοχος.Ο Οθων Παπαδόπουλος, ο μέχρι πρότινος συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήλθε αρκετές φορές σε επαφή μαζί της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εύλογη η περιέργεια και το ερώτημα: «Πίστεψε στην αθωότητά της ή έχει αμφιβολίες;». Ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο, με τη δέσμευση ότι δεν θα δημοσιοποιήσουμε την απάντηση του, αν δεν το θέλει. Με την απάντησή του περιφρούρησε απόλυτα την πεποίθησή του: «Ουδέποτε θα πω τι πιστεύω. Είναι κάτι που θα το κρατήσω για πάντα για τον εαυτό μου».

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.