Ads Top

Υπόθεση Πάτρας - Όθωνας Παπαδόπουλος: «Για αυτό τον λόγο εγκατέλειψα την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου!»


Ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανακοίνωσε τους λόγους για τους οποίους την εγκατέλειψε..

Ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανακοίνωσε τους λόγους για τους οποίους λύθηκε η συνεργασία του με 33χρονη, που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της.




Ο Αλέξης Κούγιας είναι πλέον ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον μέχρι πρότινος συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο να εκδίδει ανακοίνωση αναφερόμενος στους λόγους που λύθηκε η συνεργασία του με την 33χρονη.

Η ανακοίνωση του Όθωνα Παπαδόπουλου

Σας ανακοινώνω την λύση της συνεργασίας μου με την μέχρι πρότινος εντολέα μου κ. Σωτηρία Πισπιρίγκου. Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η διαφωνία μας αναφορικά με την υιοθετούμενη υπερασπιστική γραμμή και αναφορικά με το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών. Το δικηγορικό μου γραφείο δεν εγκαταλείπει ποτέ τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων και σέβεται απόλυτα τους εντολείς του.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η λύση της μεταξύ μας συνεργασίας επήλθε μετά από κοινή συμφωνία μας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης μέχρι σήμερα. Από το πρώτο λεπτό που η κατηγορούμενη μητέρα μου έδωσε την εντολή για την συγκεκριμένη υπόθεση, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου, εργαστήκαμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, με κύριο γνώμονα την σωστή απονομή της δικαιοσύνης.

Ο νομικός μου πολιτισμός μου επιβάλλει ότι το τεκμήριο της αθωότητας οφείλει να γίνεται σεβαστό και ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση μίας κατηγορίας είναι το αρμόδιο Δικαστήριο.

25/8/2022

ΟΘΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η ανακοίνωση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η κάτωθι υπογράφουσα Σωτηρία Πισπιρίγκου του Ανδρέα, προσωρινά κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και ήδη κατηγορούμενη για το ότι δήθεν διέπραξα τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των τριών τέκνων μου Γεωργίας, Μαρίας-Ελένης και Ίριδας Δασκαλάκη, δια της παρούσης δηλώνω ότι από σήμερα μοναδικός δικηγόρος υπεράσπισής μου σε όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζω σε ανακριτικό επίπεδο είναι ο Δικηγόρος Αθηνών κος Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου με ΑΜ ΔΣΑ: 8846 και διεύθυνση γραφείου λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αρ.55.

Με την παρούσα εξουσιοδοτώ τον ως άνω δικηγόρο όπως αντ’ εμού και για λογαριασμό μου λαμβάνει αντίγραφα όλων των δικογραφιών που εκκρεμούν εις βάρος μου για τις ως άνω αναφερόμενες πράξεις από τα ανακριτικά γραφεία που εκκρεμούν και τις ανακρίσεις που διεξάγονται εις βάρος μου από τις κκ Ανακρίτριες, Χριστίνα Σαλάππα και Ευγενία Τζωρτζάτου, καταθέτει αιτήματα και υπομνήματα για την απόδειξη της αθωότητός μου και παρίσταται ενώπιον οιασδήποτε αρχής για τηνεκπροσώπησή μου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο μόνος δικηγόρος, ο οποίος με εκπροσωπεί στις ως άνω υποθέσεις είναι ο κύριος Αλέξιος Κούγιας και καταργώ κάθε άλλο δικηγόρο, ο οποίος μέχρι σήμερα με εκπροσωπούσε.



Κορυδαλλός, 24.08.2022

Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΣΑ

Αλέξης Κούγιας: Δεν είπα ποτέ ότι η Πισπιρίγκου είναι «η πιο αθώα κατηγορούμενη»
Ο Αλέξης Κούγιας παρενέβη με γραπτή ανακοίνωση στο άκουσμα των δημοσιευμάτων ότι ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η πιο αθώα κατηγορούμενη.

Ο γνωστός δικηγόρος αρχικά δήλωσε πως δε θα παρευρεθεί σε καμία περίπτωση σε τηλεοπτική εκπομπή εάν θίγονται τα συμφέροντα της κατηγορούμενης παρά μόνο μέσα από γραπτές ανακοινώσεις ή διαφορετικά με μηνύσεις και αγωγές αποζημίωσης.

Διέψευσε κατηγορηματικά τις δημοσιεύσεις σχετικά με φημολογούμενα λεγόμενά του σχετικά με την αθωότητα της Πισπιρίγκου και επισήμανε πως αυτό θα αποδειχθεί μόνο από τους τακτικούς Δικαστές.

Τέλος τόνισε πως το δικηγορικό του γραφείο θα παρακολουθεί καθημερινά όλα τα δημοσιεύματα και όλες τις εκπομπές και σε περίπτωση που δεν τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα κινείται μόνο νομικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο του Αλέξη Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, μετά την παράδοση σε συνεργάτη του γραφείου μου που την επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού σχετικής εξουσιοδοτήσεως, ανέλαβα την υπεράσπιση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου.

Με δήλωσή μου δεσμεύτηκα ότι όσο κι αν προκληθώ δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστώ σε τηλεοπτική εκπομπή είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικώς και εφόσον θίγονται τα συμφέροντα της κας κατηγορουμένης και θίγεται το τεκμήριο της αθωότητός της, θα παρεμβαίνω με γραπτές ανακοινώσεις μέσω του site του γραφείου, αλλά και με μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεως.

Δυστυχώς, σήμερα στο γνωστό site newsit, το οποίο ανήκει στο Νίκο Ευαγγελάτο, αλλά και σε μία δημοσιοποίηση του φίλου μου δημοσιογράφου Κώστα Φλαμή στην Πάτρα, παραποιούνται εντελώς τα λεγόμενά μου και συγκεκριμένα δημοσιοποιούνται οι φράσεις «Η Πισπιρίγκου είναι η πιο αθώα κατηγορουμένη», όπως επίσης δημοσιοποιείται ένα ολόκληρο σενάριο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, νομίζοντας ο Νίκος Ευαγγελάτος ότι δημοσιοποιώντας ένα φανταστικό σενάριο στο site του θα με αναγκάσει να εμφανιστώ στην εκπομπή του και να απαντήσω.

Πολύ σύντομα, αυτός και όσοι άλλοι έχουν την ίδια αντίληψη για την απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και εκμεταλλεύτηκαν την πολύκροτη αυτή υπόθεση για προσωπική τους ιδιοτέλεια και όχι για την σωστή ενημέρωση των ακροατών και θεατών τους, θα καταλάβουν ότι αυτή η ακραία παρανομία τελείωσε και θα κληθούν να «πληρώσουν» για ό,τι παράνομο διαπράττουν.



Το αν η κυρία Πισπιρίγκου είναι αθώα ή όχι δεν θα το αποφασίσει ούτε κανένας δικηγόρος, ούτε κανένας ιατροδικαστής, ούτε κανένας παθολογοανατόμος, ούτε κανένας μάρτυρας ιατρός ή νοσηλευτής, ούτε κανένας μάρτυρας αστυνομικός, αλλά μόνο οι τακτικοί Δικαστές και οι ένορκοι που θα κρίνουν την υπόθεση, εφόσον βεβαίως προηγουμένως υπάρξουν αμετάκλητα παραπεμπτικά βουλεύματα, τα οποία δεν σημαίνουν τίποτε άλλο παρά μόνον την έναρξη της τακτικής διαδικασίας για τη διερεύνηση μιας ποινικής υποθέσεως.

Οι συνεργάτες του δικηγορικού μου γραφείου θα παρακολουθούν καθημερινά όλες τις εκπομπές, αλλά και τα δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και εφόσον δεν τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητος της κατηγορουμένης θα κινούμαι άμεσα σε νομικό και μόνο επίπεδο.»
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.