Ads Top

Φωτιά Πεντέλης - Αυτός είναι ο εμπρηστής: Μαυροφορεμένος νεαρός βάζει φωτιά και εξαφανίζεται (vid)


Βίντεο-ντοκουμέντο: Νεαρός μαυροντυμένος πηγαίνει σε χώρο με ξερά χόρτα και αφού φεύγει βιαστικά στη συνέχεια ξεσπάει φωτιά.
Ένα βίντεο-ντοκουμέντο με έναν εμπρηστή που βάζει φωτιά στην Παλλήνη, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha, ενώ μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη.




Συγκεκριμένα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha έδειξε το βίντεο ντοκουμέντο με έναν νεαρό μαυροντυμένο, τα ξημερώματα της Τετάρτης να κατευθύνεται σε έναν υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα και δέντρα Χριστούπολη Σπάτων και αφού φεύγει βιαστικά στη συνέχεια ξεσπάει φωτιά.

«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες» καταγγέλλει γείτονας που είδε τον μαυροφορεμένο άνδρα.



«Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο» αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
 
Ο Ελεύθερος Τύπος της Πέμπτης έγραφε στο πρωτοσέλιδο πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό στην Πεντέλη και παρουσίαζε τα πρώτα στοιχεία.

Τα παραπάνω αποτελούν σημαντικές ενδείξεις πως η πυρκαγιά που κατέκαψε κατοικίες, επιχειρήσεις και περίπου 15.500 στρέμματα δασικής έκτασης είναι έργο εμπρηστών, με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος να διερευνούν τα αίτια, αναζητώντας στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις.

Αυτή ήταν η έναρξη και η εξέλιξη ακόμη πιο εφιαλτική για τουλάχιστον 15 περιοχές, που από χθες μετρούν «πληγές» και καταστροφές. Οι δύο εστίες φωτιάς δημιούργησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο ενεργά και μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινήθηκε στην κορυφογραμμή της Πεντέλης και το δεύτερο σε μία ρεματιά που οδηγούσε στο Ντράφι.



Φωτιά στην Πεντέλη: Ισχυροί άνεμοι


Οι άνεμοι έπνεαν με ένταση 7-8 μποφόρ και ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής ήταν τέτοιο που ενίσχυσε την ένταση των ανέμων, καθώς όταν ο άνεμος και το πυροτεχνικό φορτίο «συγκρουόταν» με ορεινό όγκο ή κάποιο άλλο φυσικό εμπόδιο, έκανε στροβιλισμούς και το ξεπερνούσε με ένταση και ριπές ανέμων που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ και ταχύτητα που έφθανε τα 115 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα δύο μέτωπα όταν μπήκαν στους οικιστικούς ιστούς, Ντράφι, Πεντέλη, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι, Παλιά Πεντέλη, Γέρακα, Βούλα Πικερμίου, Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη, Νέα Παλλήνη και στα Νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, ΠΙΚΠΑ, βρήκαν πρόσφορο έδαφος επέκτασης και καύσιμη ύλη, από ακαθάριστα σημεία των οικισμών, με συσσωρευμένα ξερά κλαδιά, ψηλά χόρτα, που λειτούργησαν ως επικίνδυνα «φιτίλια» στην ήδη προβληματική συνύπαρξη δασικού ιστού με πυκνοκατοικημένο οικιστικό ιστό.
 
Τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς σε Πεντέλη και Ντράφι εξελίσσονταν από τις 17:19, με αποτέλεσμα τα τουλάχιστον 24 εναέρια μέσα, αεροσκάφη και ελικόπτερα, να έχουν μόλις 3,5 ώρες για να επιχειρήσουν έως ότου πέσει το σκοτάδι. Το «δαχτυλίδι» της φωτιάς είχε προκαλέσει ένα μεγάλο «μανιτάρι» καπνού, το οποίο καθιστούσε δύσκολες έως αδύνατες τις ρίψεις νερού. Ανάμεσα στα σπίτια και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς επιχειρούσαν τα ελικόπτερα προβαίνοντας σε στοχευμένες ρίψεις, αλλά μάταια.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.