Ads Top

Υπόθεση Λιγνάδη - Αλέξης Κούγιας: «Αντί να διαμαρτύρεται ο κύριος Λιγνάδης γιατί καταδικάστηκε...» (vid)


Δήλωση που θα συζητηθεί από τον Αλέξη Κούγια σε τηλεοπτική εκπομπή - Έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.. Όλα όσα είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη και την αποφυλάκιση του..

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει εδώ και λίγες ημέρες η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του ηθοποιού και σκηνοθέτη, έναντι της καταδίκης του για δύο βιασμούς.
Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7, αφότου πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ που όρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πλέον μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος εντός συνόρων της χώρας και αφού παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015. Το δικαστήριο μετά την καταδίκη του αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του κατηγορούμενου πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας το πρωί της Δευτέρας 18/7 μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» όπου ανέφερε ότι “αντί να αντιδρά ο κ. Λιγνάδης στην άδικη καταδίκη που του επέβαλε το δικαστήριο, αντιδρούν άνθρωποι που έχουν παραπληροφορηθεί”.

«Αντί να διαμαρτύρεται ο κύριος Λιγνάδης γιατί καταδικάστηκε ενώ θα έπρεπε να αθωωθεί ολοσχερώς… Αυτό το κύκλωμα που από την αρχή κατασκεύασε αυτή την ιστορία αποδεικνύει ότι δεν ήταν μία ποινική υπόθεση. Ήταν μία οργανωμένη σκευωρία με έντονο πολιτικό υπόβαθρο», ανέφερε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος.

«Είναι υπόβαθρο ανθρώπων από τον χώρο του θεάτρου, το ΣΕΗ έχει παίξει μεγάλο ρόλο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει κατηγορηθεί για 6 βιασμούς, εκ των υστέρων παραμένουν 4, εκ των υστέρων παραμένουν 2. Θα έπρεπε να γνωρίζετε και τους βιασθέντες. Υπάρχει μία παραπληροφόρηση ότι ο κύριος Λιγνάδης είναι βιαστής».

«Στην Ελλάδα όπως σε όλες τις δημοκρατικές χώρες θεωρείται κάποιος ότι έχει διαπράξει ένα έγκλημα όταν έχει καταδικαστεί αμετακλήτως», τόνισε στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας.

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα, ο συνήγορος των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος  θέλησε να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 17/07/2022 ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως στην υπόθεση Λιγνάδη ειπώθηκαν πολλά ψέματα.

Αναλυτικά η μακροσκελής ανακοίνωση του Γιάννη Βλάχου:Στην υπόθεση Λιγνάδη «ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν». Σταχυολογώ μερικά μόνον από αυτά :

1. Δήθεν το ένταλμα σύλληψης του τότε κατηγορούμενου, ήδη καταδικασμένου πρωτοδίκως για δύο εγκλήματα βιασμού σε βάρος ανηλίκων θυμάτων σε 12 χρόνια κάθειρξης, χωρίς ελαφρυντικά, Δ. Λιγνάδη, ήταν παράνομο και θα ακυρωνόταν με προσφυγή. Όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την προσφυγή ως απαράδεκτη, διότι δεν προβλέπεται από τον Νόμο.

2. Δήθεν η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου ήταν παράνομη. Όμως με επανειλημμένα Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επικυρώθηκε και παρατάθηκε η προφυλάκισή του μέχρι το ανώτατο όριο του 18μήνου, διότι κρίθηκε επικίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων, λόγω της μακροχρόνιας εγκληματικής δραστηριότητάς του, καταγεγραμμένης ήδη από έτος 1984, όταν είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος 14χρονου αγοριού, σε συνδυασμό με την μεθοδική δράση του σε βάρος ευάλωτων θυμάτων.

3. Δήθεν οι ανακριτικές πράξεις διερεύνησης των καταγγελθέντων εγκλημάτων ήταν παράνομες και θα ακυρώνονταν από το Συμβούλιο. Όμως το παραπεμπτικό Βούλευμα επικύρωσε την απόλυτη νομιμότητα της ανακριτικής διαδικασίας.

4. Δήθεν οι κατηγορίες ήταν αποτέλεσμα σκευωρίας εναντίον του κατηγορούμενου, που εξυφάνθηκε από δημοσιογράφους, δικηγόρους, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ πολιτών κλπ. Η σκευωρία σε βάρος του δήθεν υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους επιληφθέντες εισαγγελικούς λειτουργούς, τους οποίους ονομαστικώς και επανειλημμένως απροκάλυπτα απείλησε, για να πληγεί η Κυβέρνηση, για να ματαιωθεί η επένδυση στο Ελληνικό, από επαγγελματική αντιζηλία κλπ. Όμως ουδεμία από αυτές τις πομφόλυγες αποδείχθηκε και δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο.

5. Δήθεν τα θύματα και οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν αναξιόπιστοι, ως δήθεν επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, διεθνείς απατεώνες, ψυχικά ασταθή και ηθικά ανυπόληπτα πρόσωπα. Όμως το γεγονός της διπλής καταδίκης αποδεικνύει, ότι τα θύματα κρίθηκαν ως αξιόπιστα.

6. Δήθεν οι τακτικοί δικαστές του Μ.Ο.Δ. ψήφισαν όλοι υπέρ της αθώωσης του Λιγνάδη. Όμως μόνον δύο εξ αυτών, η Πρόεδρος και η νεοτέρα των τακτικών Συνέδρων, ψήφισαν αθωωτικά και υπέρ της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

7. Δήθεν η απόφαση είναι ουσιαστικά και νομικά απαλλακτική για τον Λιγνάδη. Όμως ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος τέλεσης δύο εγκλημάτων βιασμού σε βάρος ανηλίκων θυμάτων και καταδικάσθηκε σε δωδεκαετή κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά. Οι περί του αντιθέτου αναληθείς ισχυρισμοί αποδεικνύουν την απόλυτη ασέβεια του κατηγορουμένου προς την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

8. Δήθεν οφείλεται η καταδίκη Λιγνάδη στην παραπλάνηση τριών ενόρκων ,που παρασύρθηκαν σε μία αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση, η οποία, κατά τον κατηγορούμενο, θα καταρρεύσει παμψηφεί στο Εφετείο. Όμως, αν η ψήφος συνείδησης των Δικαστών σε βάρος του κατηγορουμένου οφείλεται σε δήθεν παραπλάνησή τους, υφίστανται εντονότατοι λόγοι ανησυχίας για την ποιότητα της απονομής δικαιοσύνης, δεδομένης της εκπεφρασμένης βεβαιότητάς του για το αποτέλεσμα της εφετειακής δίκης.

9. Δήθεν υποστηρίχθηκε εκ μέρους μου σε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου, ότι η τυχόν προσβολή με έφεση του αθωωτικού σκέλους της καταδικαστικής απόφασης από την Εισαγγελική Αρχή θα οδηγήσει τον κατηγορούμενο πίσω στην φυλακή. Όμως ουδέποτε δόθηκε συνέντευξή μου στην συγκεκριμένη ή σε οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο και ουδέποτε εξέφρασα την άποψη αυτή. Ο λόγος διασποράς ενός ακόμη ψεύδους εντάσσεται στην ήδη στο δικαστήριο εκδηλωθείσα επιλογή του κατηγορουμένου, να εμπλέκει και να απειλεί δημοσίως και ονομαστικώς εισαγγελικούς λειτουργούς.10. Δήθεν η απελευθέρωση του κατηγορούμενου ήταν υποχρεωτική για το Δικαστήριο, λόγω του Νόμου Παρασκευόπουλου, που δήθεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το άρθρο 497 παρ. 8 του Κ.Π.Δ., κατ` εσφαλμένη, καθ` ημάς, εφαρμογή του οποίου ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής, ισχύει αμετάτρεπτο ήδη από το έτος 2010. Έγινε συνειδητή παραπλάνηση της κοινής γνώμης, για να χρεωθεί την απογοήτευση της κοινωνίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία στο ακροατήριο δεν τίμησε το ισχύον εθνικό και διεθνές νομικό πλαίσιο προστασίας των θυμάτων έμφυλης βίας. Ο εξευτελισμός και η τρομοκράτηση θυμάτων και μαρτύρων όφειλε να έχει αποφευχθεί. Όμως η Δικαιοσύνη, τελικώς, ήταν εκεί. Είδε, άκουσε, έκρινε και καταδίκασε πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο ως βιαστή ανηλίκων, δικαιώνοντας τα θύματα για την εμπιστοσύνη που της επέδειξαν κι ενθαρρύνοντας μελλοντικά θύματα να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους, όποιοι κι αν είναι, όσο ψηλά στην κοινωνική ιεραρχία κι αν βρίσκονται. Το σώμα μας είναι το απόλυτο κι αδιαπραγμάτευτο όριο κάθε εξουσίας. Υπερνικάμε τον φόβο, ξεπερνάμε την ντροπή, ανοίγουμε το στόμα και καταγγέλλουμε. Κανείς δεν είναι μόνος του.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.