Ads Top

Τα έσοδα Παναθηναϊκού από την πώληση Μακέντα!


Πόσα εκατομμύρια εξοικονομεί ο Παναθηναϊκός και τα ρίχνει στην αγορά για μεταγραφές - Αναλυτικά όλα τα δεδομένα

Το όφελος του Παναθηναϊκού από την επικείμενη πώληση του Φενερίκου Μακέντα θα ξεπεράσει το 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που η ομάδα σκοπεύει να ξαναρίξει αμέσως στη μεταγραφική αγορά

Εντός της Κυριακής (10/7) θα ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση της πώλησης του Φεντερίκο Μακέντα στην Ανκαραγκουτσού, με τον Ιταλό επιθετικό να πραγματοποιεί τον τελικό κύκλο διαπραγματεύσεων με την τουρκική ομάδα, παίρνοντας την τελική απόφασή του στην πρόταση που του έχει κατατεθεί.




Πρόταση εξαιρετικά ελκυστική ως προς το οικονομικό της σκέλος, καθώς περιλαμβάνει διετές συμβόλαιο για τον ίδιο με "καθαρές" αποδοχές 850.000 ευρώ για το πρώτο έτος και 900.000 ευρώ για το δεύτερο, μαζί με μπόνους για τη επίτευξη συμμετοχών και στόχων, όπως π.χ. η παραμονή της Ανκαραγκουτσού στην τουρκική Superlig κλπ.

Συν βεβαίως μία δυνατή προμήθεια (περίπου 300.000 ευρώ) για τον ατζέντη του "Κίκο", ο οποίος πιέζει απ' την πρώτη στιγμή για να γίνει η μεταγραφή, αλλά κι ένα χαμηλό ποσό (250.000-300.000 ευρώ) στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να τον αποδεσμεύσει απ’ τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για τον Παναθηναϊκό, εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση του Μακέντα στο νεοφώτιστο τουρκικό κλαμπ όπου αγωνίζεται ο Τάσος Χατζηγιοβάνης εδώ και λίγες εβδομάδες, δεν είναι το ποσό που θα λάβει από την Ανκαραγκουτσού, αλλά αυτά που θα... γλιτώσει απ' τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του Μακέντα (σεζόν 2022/23).

Κι αυτό, διότι βάσει της επέκτασης που έκανε ο 31χρονος φορ τον Σεπτέμβριο του 2020, τη σεζόν που έρχεται θα πάρει και το μεγαλύτερο ποσό και θα πρέπει να πληρωθεί 750.000 ευρώ. Ήτοι 961.000 ευρώ με την εφορία. Συνειδητοποιεί λοιπόν κανείς πως εφόσον γίνει εντός της ημέρας το deal με τον σύλλογο της Άγκυρας, ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα πολύ σημαντικό όφελος από έναν ποδοσφαιριστή που δεν υπολογίζει πλέον εδώ και καιρό, το οποίο θα ξεπερνάει το 1,2 εκατ. ευρώ.



Χρήματα που σκοπεύει να (ξανα)ρίξει αμέσως στη μεταγραφική αγορά το "τριφύλλι", ως έξτρα πακέτο μαζί με αυτά που είχαν προϋπολογιστεί για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας στο "8", στο "10", στους εξτρέμ και τον επιθετικό κορυφής...


Πρώτο τεστ με τη Γουότφορντ



Αφού αναβλήθηκε λόγω καιρού το προ τριημέρου "ξεμούδιασμα" με την Κιτσμπούχελ, ο Παναθηναϊκός θα δώσει σήμερα (10/7, COSMOTESPORT 1 HD) στις 14:30 το πρώτο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους, με αντίπαλο την ανανεωμένη Γουότφορντ, η οποία αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Championship μετά τον περσινό υποβιβασμό της (19η θέση) απ’ την Premier League.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην "Καϊζερβίνκλε Αρένα", έδρα της FC Κόσεν κι όχι στο Βάλχζε όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο δεύτερο γήπεδο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικές ενδεκάδες στο ματς, δίνοντας χρόνο συμμετοχής (και) στον Άνταμ Τσέριν. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον θα μείνει εκτός και θα κάνει ατομικό πρόγραμμα το πρωί στο κέντρο του Βάλχζε-Κόσεν, ενώ μαζί του θα μείνουν εκτός αποστολής οι δύο απ’ τους πέντε γκολκίπερ που έχει μαζί της η ομάδα και δύο απ' τους "μικρούς".

Από την άλλη πλευρά, η Γουότφορντ, που ανανέωσε ριζικά το ρόστερ της το εφετινό καλοκαίρι, θα δώσει το δεύτερο καλοκαιρινό φιλικό της μετά απ’ την ήττα της με 3-1 απ' την Κέμπριτζ στις 2 Ιουλίου.

Μετά το σημερινό ματς με τον Παναθηναϊκό θα επιστρέψει στο Νησί, όπου θα παίξει κατά σειρά με Μπόλτον (12/7), Γουίκομπ (16/7), Μίλγουολ (19/7) και Σαουθάμπτον (23/7) πριν απ’ την εντός έδρας πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα της Championship, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την 1η Αυγούστου (22:00).

Ο νέος τεχνικός της αγγλικής ομάδας, Ρομπ Έντουαρντς περιμένει πάντως με πολύ ενδιαφέρον το σημερινό φιλικό τεστ με τους "πράσινους". Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε για αυτό το φιλικό παιχνίδι.



"Είναι μία πολύ διαφορετική πρόκληση σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς προετοιμασίας που έχουμε δώσει", τόνισε το απόγευμα του Σαββάτου (9/7) στα βρετανικά ΜΜΕ συμπληρώνοντας πως "θα αποτελέσει μια μεγάλη δοκιμασία για τους παίκτες μας και θα είναι πολύ καλό για εμάς να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουν. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι ανταγωνιστικοί, θέλουν να κερδίζουν κάθε παιχνίδι που παίζουν. Αυτή τη στιγμή δεν παίζουμε για... βαθμούς, άρα δεν υπάρχει το στοιχείο της πίεσης και με ενδιαφέρει να δω συγκεκριμένες καταστάσεις.

Έχοντας περάσει μια πολύ καλή εβδομάδα δουλειάς και χρόνου όλοι μαζί, ανυπομονώ να δω πώς θα τα πάνε τα παιδιά μου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό".

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.