Ads Top

Έμιλυ Κολιανδρή: Η καταγωγή, η ιστορία πίσω από το όνομα της και ο γάμος με τον Χρήστο Λούλη


«Ο παπάς δεν δεχόταν να με βαφτίσει» - Η ιστορία που αποκάλυψε για πρώτη φορά η Έμιλυ Κολιανδρή, πώς ήθελαν να την βαφτίσουν οι γονείς της - Από που είναι η καταγωγή της
Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιώργο Πράσινο παραχώρησε συνέντευξη η Έμιλυ Κολιανδρή. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων για το όνομα που ήταν να πάρει, ωστόσο δεν άρεσε ιδαίτερα στον παπά που την βάφτισε. 




To όνομα Έμιλυ Κολιανδρή έχει κάτι το επιδαύρειο. Σαν να λέμε Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λυδία Κονιόρδου…

Και πού να ήξερες και της μαμάς μου το επίθετο… Βιτώρη! Εντάξει, το Έμιλυ δεν είναι και Ηλέκτρα! Βασικά ήθελαν να με βγάλουν Εμμανουέλα, αλλά το ’79 που με βάφτισαν έκανε τεράστια επιτυχία μια σειρά από ερωτικές ταινίες, η Εμμανουέλα, και ο παπάς της εκκλησίας δεν δέχτηκε να με βγάλει με αυτό το όνομα. Έτσι, προτίμησαν το Έμιλυ, αλλά στην Κύπρο με φωνάζουν Μανωλίτα.



Γεννήθηκες στην Κύπρο;

Ναι. Η μαμά μου γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου και γνώρισε τον πατέρα μου όταν σπούδαζαν και οι δύο Αγγλική Φιλολογία. Ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν μετά τις σπουδές τους να πάνε να ζήσουν στην Κύπρο. Έχω μια αδελφή, 4 χρόνια μεγαλύτερή μου, επίσης καθηγήτρια Αγγλικών. Μόνο εγώ ξέφυγα! Τα παιδικά μου χρόνια ήταν τόσο ανέμελα και ξέγνοιαστα που το φέρω λίγο βαρέως σε σχέση με το πώς μεγαλώνουν τα δικά μου παιδιά. Ζούσα δίπλα στη θάλασσα, πάνω σε ένα ποδήλατο από μικρή ηλικία, χωρίς να έχουμε την αίσθηση του κινδύνου. Φεύγαμε το απόγευμα και επιστρέφαμε όταν νύχτωνε. Αυτό ήταν το σημάδι ότι πρέπει να γυρίσουμε. Νιώθω πως αυτό έχει παρέλθει, δεν υπάρχει περίπτωση να το ζήσουν τα σημερινά παιδιά.



Βιογραφικό


Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1979. Σε ηλικία 18 ετών έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου και πέρασε, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2000. Μετά το τέλος των σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός κυρίως στο θέατρο. Το 2003 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο συμμετέχοντας στην ταινία Μια υπέροχη μέρα. Ακολούθησε μία ακόμη κινηματογραφική συμμετοχή στη ταινία Η σκόνη που πέφτει, την αμέσως επόμενη χρονιά.

Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση. Οι πρώτες της συμμετοχές ήταν στις σειρές Ήρθε κι έδεσε και Safe Sex TV Stories. Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές στις σειρές Εντιμότατοι κερατάδες, Τυφλόμυγα, Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα και Καρυωτάκης. Μία από τι πιο γνωστές της συμμετοχές στην τηλεόραση ήταν στη σειρά Τέσσερις σε σενάριο και σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Από το 2012 μέχρι το 2015 έλαβε μέρος σε διάφορες κυπριακές καθημερινές σειρές. Τη σεζόν 2012-2013 πρωταγωνίστησε στη σειρά Εκείνο το καλοκαίρι, την επόμενη σεζόν στη σειρά Όνειρο Ήταν ενώ από το 2014 μέχρι το 2015 στη σειρά Το δαχτυλίδι της φωτιάς.

Τη σεζόν 2019-2020 πρωταγωνιστεί στην δραματική σειρά Έρωτας Μετά ερμηνεύοντας το ρόλο της Ηλέκτρας Δούκα.

Το 2020 έπαιξε στην σειρά 42°C.

Τη σεζόν 2021 - 2022 συμμετέχει στην σειρά Τα Καλύτερα μας Χρόνια.

Προσωπική ζωή


Το 2002 έκανε σχέση με τον επίσης ηθοποιό Χρήστο Λούλη, ενώ έξι χρόνια μετά το ζευγάρι παντρεύτηκε. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Σμαράγδα.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.