Ads Top

Στην «Αγια Σοφιά» ο τελικός του Conference League 2024!


Η ΑΕΚ φέρνει στο στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας έναν ευρωπαϊκό τελικό - Αναλυτικά η απόφαση και το σκεπτικό της UEFA

H UEFA αναμένεται να απορρίψει την πρόταση για διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην «OPAP Arena» το 2023, αλλά στο νεότευκτο «στολίδι» της ΑΕΚ θα διεξαχθεί ο τελικός της ίδιας διοργάνωσης το 2024.




Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα λάβει την απόφαση (ουσιαστικά θα επικυρώσει την απόφαση που έχει ήδη ληφθεί μετά από συζητήσεις) για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον δεύτερο τελικό του Conference League, μετά τον «παρθενικό» εφέτος, στα Τίρανα. Και τα νέα θα είναι δυσάρεστα, αλλά και ευχάριστα για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα συνολικά!

Δυσάρεστα μόνο πρόσκαιρα, διότι η υποψηφιότητα της «ΟPAP Arena» που έχει κατατεθεί για τον τελικό του 2023, δεν θα είναι η προτιμητέα από τα στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ευχάριστα - και μάλιστα πολύ! - διότι μετά από συμφωνία που έχει ήδη γίνει μεταξύ της UEFA, της ΕΠΟ και της ΑΕΚ, στην «OPAP Arena» θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League τη μεθεπόμενη χρονιά, το 2024!

Ο λόγος; Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θέλουν το υπέροχο, νεότευκτο γήπεδο να έχει «τσεκαριστεί» σε μεγάλο αριθμό αγώνων τουλάχιστον για μία σεζόν, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα. Kι όταν λέμε να «τσεκαριστεί», δεν εννοούμε μόνο την ποιότητα και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Ούτε τον... φωτισμό και την καθαριότητα στα αποδυτήρια. Εννοούμε την εξυπηρέτηση των φιλάθλων, τον «οδικό» χάρτη προς και από το γήπεδο, ζητήματα ασφαλείας, θέματα τα οποία θα δοκιμαστούν και θα «ελεγχθούν» σε αγώνες που ενδεχομένως να εκληφθούν και ως... test events μέχρι το καλοκαίρι του 2024.



Θα πρέπει, λοιπόν, να έχει «τεσταριστεί» το νέο «κόσμημα» του ελληνικού ποδοσφαίρου από πάσης άποψης και σε «ευρωπαϊκά» παιχνίδια (αν δεν καταφέρει η ΑΕΚ να εξασφαλίσει εφέτος «ευρωπαϊκό» εισιτήριο, αυτό μοιάζει απίθανο να συμβεί και του χρόνου, με πέντε ελληνικές ομάδες πια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) αλλά και σε ματς εθνικών ομάδων, ώστε να διεξαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στη χώρα μας ο τελικός του Conference League το 2024.

Αυτή είναι η σχετική «νόρμα» της UEFA για τα νεότευκτα γήπεδα που αιτούνται τη διοργάνωση τελικών, αυτό συνέβη και με την «Arena Kombëtare» στα Τίρανα: τα εγκαίνια έγιναν στις 8 Αυγούστου του 2019, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας είχε αιτηθεί τα προηγούμενα χρόνια τη διοργάνωση του Super Cup, αλλά τελικά «πήρε» τον πρώτο τελικό του Conference League μετά από τρία χρόνια!

Αυτός ο τελικός του 2024 στην OPAP Arena της Νέας Φιλαδέλφειας θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα μετά από 17 χρόνια. Μετά από τον τελικό του Champions League Μίλαν - Λίβερπουλ 2-1, που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι το τέταρτο της χώρας μας που θα έχει την... τιμή να φιλοξενήσει έναν «ευρωπαϊκό» τελικό, μόλις στον δεύτερο χρόνο «ζωής» του! Οπως θα διαπιστώσετε και από τη σχετική λίστα, μετά το 2024 ο μοναδικός που θα μας… λείπει είναι του Europa League (πρώην Κύπελλο UEFA). Κάποια στιγμή θα συμβεί κι αυτό!

Συνολικά η χώρα μας έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα έξι τελικούς:



  • 2007- Champions League: Μίλαν - Λίβερπουλ 2-1 (ΟΑΚΑ)
  • 1994 - Champions League: Μίλαν - Μπαρτσελόνα 4-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1987 - Kύπελλο Κυπελλούχων: Αγιαξ - Λοκομοτίβ Λειψίας 1-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1983 - Κύπελλο Πρωταθλητριών: Αμβούργο - Γιουβέντους 1-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1973 - Κύπελλο Κυπελλούχων: Μίλαν - Λιντς 1-0 (Καυταντζόγλειο Στάδιο)
  • 1971 - Κύπελλο Κυπελλούχων: Τσέλσι - Ρεάλ 2-1 (Γ. Καραϊσκάκης, πρώτο ματς 1-1)
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.