Ads Top

Υπόθεση Πάτρα - Κεταμίνη: Τι Είναι, Αγορά, Που Βρίσκεται


Κεταμινη Αγορα - Τι Ειναι Που Βρισκεται Πατρα

Κεταμινη αγορα πατρα τι ειναι: Τι είναι η κεταμίνη, ποιος μπορεί να την αγοράσει, πού μπορεί κάποιος να την βρει και να την προμηθευτεί. Η ουσία κεταμίνη ήρθε στο φως της επιφάνειας μετά την πολύκροτη υπόθεση Πάτρας και τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη με κύρια ύποπτο την μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κεταμινη Αγορα - Τι Ειναι Που Βρισκεται Πατρα


Τι είναι η κεταμίνη;


Σύμφωνα με αναισθησιολογους, η κεταμινη είναι διαθέσιμη στα νοσοκομειακά φαρμακεία σε αμπούλες των 100 milligram. Χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε πολύ ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για ανηλίκους ασθενείς. Χορηγείται ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια σε δοσολογία που εξαρτάται από το βάρος του ασθενή.

Σε μεγάλη δοσολογία προκαλεί ταχυκαρδία αλλά και αναπνευστική καταστολή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε υποξαιμία και βραδυκαρδια. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κεταμίνη για τις παραισθησιογόνες ιδιότητές της. Η κεταμίνη μπορεί να καταπραΰνει, να αναστατώσει και να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, και εξαιτίας αυτού, μερικοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν ως φάρμακο κατά του βιασμού.

Ενώ η κεταμίνη είναι ασφαλής για χρήση στην ελεγχόμενη ιατρική πρακτική, γίνεται επικίνδυνη εάν κάποιος την πάρει για ψυχαγωγική χρήση.

Κεταμινη Αγορα - Τι Ειναι Που Βρισκεται Πατρα



Κεταμίνη - Πού βρίσκεται, ποιος μπορεί να προμηθευτεί

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και στην Ελεονώρα αναφέρθηκε στην ναρκωτική ουσία αυτή. Όπως δήλωσε η κ. Τραχήλη:

«Ξεκινώντας, η κεταμίνη είναι ένα ασφαλές φάρμακο που το χρησιμοποιούμε απ’ τη δεκαετία του ’60 στην κτηνιατρική, για χειρουργικές πράξεις ή για τη διατήρηση της αναισθησίας»

Για την προμήθεια της εν λόγω ουσίας, η κ. Τραχήλη δήλωσε:

«Για την προμήθειά του, οι κτηνίατροι καταφεύγουν στο κατάστημα χονδρικής πώλησης φαρμάκων, και μάλιστα, οι κτηνίατροι θα πρέπει να εκδώσουν δίγραμμη – ειδική – συνταγή. Αυτή η συνταγή το κρατά το κατάστημα χονδρικής για 3 έως 5 χρόνια»

Καταλήγοντας είπε:

«Είναι ναρκωτικό και συνταγογραφείται μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς. Ο κτηνίατρος δε μπορεί να το συνταγογραφήσει και να το δώσει σε κάποιον ιδιώτη. Ο γιατρός θα πρέπει να καταγράψει σε ποιά χειρουργική επέμβαση θα τη χρησιμοποιήσει και σε ποια ποσότητα»

Κεταμινη Αγορα - Τι Ειναι Που Βρισκεται Πατρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψάχνουν τα pet shop της Πάτρας για την αγορά της κεταμίνης

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από χθες το απόγευμα μετά τις αποκαλύψεις ότι βρέθηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, μία ουσία που οδήγησε στον θάνατό της.

Την κεταμίνη μπορεί κάποιος να την αγοράσει από pet shop ή φαρμακείο κατόπιν συνταγής, και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, λόγω αναπνευστικής καταστολής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να επιφέρει απώλεια ζωής μέσα σε 15 με 20 λεπτά. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να προκαλεί ασφυκτικό θάνατο, πάντα εφόσον χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα.

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό – καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις, όμως, έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Ως εκ τούτου οι Αρχές ερευνούν καταστήματα pet shop στην Πάτρα αλλά και τυχόν αγορές που έγιναν από την κατηγορούμενη μέσω Διαδικτύου. Εξάλλου σαρώνουν το κινητό της τηλέφωνο για τυχόν ύποπτες επικοινωνίες ή συναλλαγές.

Κεταμίνη: Από pet shop και φαρμακείο μπορεί να προμηθευτεί κάποιος την ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Την κεταμίνη μπορεί κάποιος να την αγοράσει από pet shop και φαρμακείο κατόπιν συνταγής, και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, λόγω αναπνευστικής καταστολής
Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από χθες το απόγευμα μετά τις αποκαλύψεις ότι βρέθηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, μία ουσία που οδήγησε στον θάνατό της.

Την κεταμίνη μπορεί κάποιος να την αγοράσει από pet shop και φαρμακείο κατόπιν συνταγής, και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, λόγω αναπνευστικής καταστολής.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να επιφέρει απώλεια ζωής μέσα σε 15 με 20 λεπτά. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να προκαλεί ασφυκτικό θάνατο, πάντα εφόσον χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα. Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις, όμως, έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της, ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης. Γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήγαγαν την πρώτη δοκιμή της κεταμίνης για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, δήλωσαν ότι δίνει άμεσα και «θεαματικά» αποτελέσματα και κρίνεται ως μια νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την κατάθλιψη.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα στο Ιδρυμα για την Υγεία στην Οξφόρδη, το οποίο υπάγεται στο βρετανικό ΕΣΥ (NHS), χορήγησε σε ασθενείς δόσεις κεταμίνης πάνω από 40 λεπτά μέχρι και έξι φορές.

Οι οκτώ έδειξαν βελτίωση στα δηλωθέντα επίπεδα κατάθλιψης, ενώ οι τέσσερις από αυτούς έδειξαν τόσο σημαντική βελτίωση, ώστε δεν χαρακτηρίζονταν πλέον ως καταθλιπτικοί.

Οπως δείχνουν τα πράγματα, οι επιστήμονες συμπληρώνουν το ένα από τα κομμάτια του παζλ των θανάτων των τριών κοριτσιών της Πάτρας, που πέθαναν σε διάστημα 30 μηνών. Από τις έως σήμερα αναλύσεις που έχουν γίνει, μόνο η συγκεκριμένη ουσία φαρμάκου κρίνεται «ύποπτη» και για το λόγο αυτό μετρήθηκε αλλεπάλληλα, προκειμένου να εντοπιστεί η ακριβής ποσότητά της!

Οσον αφορά τώρα το δεύτερο ερώτημα, το κοριτσάκι όπως έχει γίνει γνωστό, λάμβανε μεταξύ άλλων αντιεπιληπτικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα.

Ετσι, σε περίπτωση που η ύποπτη ουσία έχει εντοπιστεί εντός των παραπάνω σκευασμάτων, θα αναλυθεί το ύψος των ποσοτήτων που είχαν χορηγηθεί στο κοριτσάκι. Δηλαδή, εάν ήταν στα όρια της επιτρεπτής δοσολογίας ή εάν δίνονταν σε μεγαλύτερες ποσότητες, οι οποίες όχι μόνο δεν θα βοηθούσαν στη θεραπεία της, αλλά θα προκαλούσαν τοξικότητα στον οργανισμό της. Σε πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με αυτά της Τζωρτζίνας χορηγούνται φάρμακα, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των επιληπτικών κρίσεων.

Εάν δοθούν, όμως, για αρκετό χρονικό διάστημα σε μεγαλύτερες από τα επιτρεπτά όρια δόσεις, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και να προκαλέσουν ακόμα και αιφνίδιο θάνατο.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.