Ads Top

Υπόθεση Πάτρας: Αυτός είναι ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση Λύτρα


Δείτε ποιος ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου - Ποια άλλη υπόθεση είχε αναλάβει στο παρελθόν που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα - Οι πρώτες του δηλώσεις
Ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Νίκος Ιωάννου, είχε λάβει μέρος σε μία ακόμη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, τη δολοφονία της μικρής Αννυ από τον πατέρα της, υπερασπιζόμενος τότε τη μητέρα



Ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλα Πισπιρίγκου και μάλιστα βρέθηκε μαζί με την 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, στο γραφείο της ανακρίτριας, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα απολογηθεί. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε ως συνέχεια της παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα που στις αρχές του μήνα είχε αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.



Ο κ. Ιωάννου είχε συμμετάσχει σε αρκετές υποθέσεις στο παρελθόν που είχαν τραβήξει πάνω τους τα φώτα τη δημοσιότητας και είχαν «περάσει» από τα πρώτα θέματα των ειδησεογραφικών Μέσων και τα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων. Από αυτές ξεχωρίζει η περίπτωση της δολοφονίας της μικρής Αννυ που είχε κατακρεουργηθεί από τον πατέρα της τον Απρίλιο του 2015. Είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας του δολοφονημένου κοριτσιού το 2019, με τον εισαγγελέα να προτείνει την αθώωσή της. Είχε αναλάβει επίσης την υπεράσπιση του ιερέα από τη Μάνη που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης.




Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ποιος είναι ο Νίκος Ιωάννου

Ο Νίκος Ιωάννου είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master (LL.M.) του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης στο Ποινικό Δίκαιο. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, παρέχει εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδίως στους τομείς του Εμπορικού Δικαίου, Ιατρικού Δικαίου, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαίου Ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα έχει διατελέσει συνήγορος σε σύνθετες υποθέσεις που άπτονται του Ποινικού Δικαίου. Διαθέτει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία ενώπιον των αστικών και ποινικών ακροατηρίων, καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Παραιτήθηκε μετά από 22 μέρες ο Απόστολος Λύτρας

Στις 9 Μαρτίου με την έρευνα για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα σε εξέλιξη, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας ανέλαβε την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ωστόσο 22 ημέρες αργότερα, με την ίδια να είναι πλέον κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης και να ερευνάται και πιθανή συμμετοχή στον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών, ο κ. Λύτρας παραιτήθηκε. «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.