Ads Top

Υπόθεση Πάτρας - Ρούλα Πισπιρίγκου: Το Instagram, το επάγγελμα, η σπιτονοικοκυρά και το σύνδρομο μινχάουζεν δια αντιπροσώπου - Τι απαντάει η ίδια η μητέρα


Υπόθεση Πάτρας - Ρούλα Πισπιρίγκου: Το Instagram, το επάγγελμα, η σπιτονοικοκυρά και το σύνδρομο μινχάουζεν δια αντιπροσώπου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποια είναι η μητέρα από την Πάτρα που πέθαναν και τα 3 παιδιά της κάτω από αδιευρκρίνιστες μέχρι στιγμής εξηγήσεις. Το ερευνά η αστυνομία, το ερευνά πλέον και η Αγγελική Νικολούλη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε ότι διατυπώνουμε, σε ότι αναφέρεται στο διαδίκτυο για την οικογένεια και για την υπόθεση. Την υπόθεση χειρίζεται η αστυνομία και μόνο εκείνη θα φτάσει στο τελικό συμπέρασμα.



Ρούλα Πισπιρίγκου - Instagram

Το instagram προφίλ της μητέρας σύμφωνα με πληροφορίες είναι roula_pispirigkou.

Ρούλα Πισπιρίγκου - Επάγγελμα


Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αποφοιτήσει από ΤΕΕ Νοσηλευτικής, είναι νοσηλεύτρια. Όπως, αναφέρει η ίδια δεν το έχει εξασκήσει ως επάγγελμα ποτέ.

Το δεύτερο παιδί τους που έφυγε από τη ζωή ήταν η Ίριδα. «Εγώ εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο. Στις 2:30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο, εγώ πήρα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα. Στις 7:30 ξαναμπήκα γιατί έκλαψε κι έκανα την ίδια διαδικασία και στις 11 το πρωί πήγε η αδελφή μου και βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια, με ένα πανάκι δίπλα με αίμα. Δεν το βρήκαμε εκείνη τη στιγμή το παραδώσαμε στην αστυνομία μετά.

Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, όσο ήξερα κι όσο μπορούσα μέσα στον πανικό μου, γιατί ένα ΤΕΕ νοσηλευτικής έχω τελειώσει, δεν έχω εξασκήσει ποτέ το επάγγελμα. Της κάναμε μαλάξεις, αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει. Οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η αιτία θανάτου της Ίριδας ήταν ένα σπάνιο σύνδρομο αγενεσίας στον φλεβόκομβο.



Πάτρα - Σοκ για Ρούλα Πισπιρίγκου: Πέθανε αιφνίδια και η σπιτονοικοκυρά της!

Αίσθηση έχει προκαλέσει καταγγελία  για 4ο θάνατο που ερευνάται σε σχέση με την υπόθεση των κοριτσιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος ήταν αιφνίδιος.

Πραγματικά, το μυαλό δυσκολεύεται να συλλάβει τι πραγματικά μπορεί να έχει συμβεί και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ερμηνεία των γεγονότων.
 
Την καταγγελία επιβεβαίωσε και χρήστης στο twitter, που υποστήριξε ότι ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Μάλιστα ο εν λόγω χρήστης υποστήριξε ότι η σπιτονοικοκυρά τους είχε τάξει να τους γράψει το σπίτι που έμεναν.

«Η “μητέρα” φρόντιζε τη σπιτονοικοκυρά τους, η οποία είχε υποσχεθεί να τους γράψει το σπίτι που νοίκιαζαν. ΠΕΘΑΝΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΠΕΡΣΙ. Ερευνάται και αυτό…»



Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου: Τι είναι - Ποια τα συμπτώματα

Το σύνδρομο Μινχάουζεν ονομάστηκε έτσι από τον γερμανό βαρώνο Κάρολο Φρειδερίκο Ιερώνυμο φον Μινχάουζεν (1720-1797), μισθοφόρο αξιωματικό του ρωσικού ιππικού, που πολέμησε κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού Πολέμου. Μετά την αποστρατεία του, ο Μινχάουζεν έμεινε γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους ψεύτες όλων των εποχών, αφού συνήθιζε να διηγείται σε φίλους και γνωστούς με εμφατικό έως και υπερβολικό τρόπο τα (συχνά φανταστικά) στρατιωτικά του και άλλα επιτεύγματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύνδρομο Μινχάουζεν κάνει τους ασθενείς να μελετούν εξονυχιστικά ιατρική βιβλιογραφία και να προσποιούνται τους ασθενείς, με σκοπό να πείσουν τα άτομα του περιβάλλοντός τους και να αποσπάσουν τον οίκτο τους. Η πιο ακραία μορφή της διαταραχής, είναι το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου (Munchausen syndrome by proxy) κατά το οποίο, οι ασθενείς αναλαμβάνουν τον ρόλο φροντιστή ενός ανήμπορου ατόμου (παιδιών, ηλικιωμένων, ανάπηρων), προκαλώντας τους τραυματισμούς ή ασθένειες.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για μία ακραία μορφή κακοποίησης ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, αφορά κατά 75% μητέρες που κακοποιούν τα παιδιά τους οδηγώντας τα μέχρι και στον θάνατο.

Ποια είναι τα συμπτώματα του συνδρόμου Μινχάουζεν:

  • Υποφαινόμενη ασθένεια ή συμπτωματολογία του θύματος, στην οποία ο θύτης επιμένει και έχει γνώσεις για να την αντιμετωπίσει
  • Συχνές επισκέψεις στα νοσοκομεία, χρήση περιττών φαρμάκων ή αναζήτηση ιατρικής βοήθειας
  • Άρνηση του θύτη απέναντι για οποιαδήποτε ευθύνη ή ανάμειξη στο πρόβλημα ή την αρρώστια. Ο φροντιστής κάνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον φροντιζόμενο, ακόμα κι αν, πριν την άρνηση μπορούσε να περιγράψει τη συμπτωματολογία του με κάθε λεπτομέρεια.
  • Πολλές φορές, η απομάκρυνση του θύματος από τον έλεγχο του θύτη, σημαίνει και την υποχώρηση των συμπτωμάτων.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.