Ads Top

Γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία - Για ποιο λόγο γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία;


ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Για ποιο λογο γινεται πολεμος στην ουκρανια

γιατι γινεται πολεμος στην Ουκρανια: Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει όλο τον πλανήτη που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα της εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία 'για ποιο λογο γινεται πολεμος στην Ουκρανια', 'γιατι γινεται πολεμος στην ουκρανια' αναζητά όλο και περισσοτερος κόσμος στις μηχανές αναζήτησης μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του στην Ουκρανία.



Γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία - Για ποιο λόγο γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία;

Γιατί επέλεξε πόλεμο ο Πούτιν

Γιατι γινεται πολεμος στην ουκρανια: Η Ρωσία είχε κάνει σαφές από την περασμένη άνοιξη ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να κατοχυρώσει στρατιωτικά ότι η Ουκρανία δεν θα γινόταν μέλος του ΝΑΤΟ και θα επιλυόταν σύμφωνα με τις ρωσικές θέσεις η κρίση στα ανατολικά, σε μια επανάληψη, σε μεγαλύτερη κλίμακα, της κίνησης του 2008 στη Γεωργία.

Σε πρώτη φάση η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, ήδη από την περασμένη άνοιξη, έδειξε να λειτουργεί ως πίεση για διαπραγμάτευση τόσο προς την Ουκρανία όσο και προς τη Δύση.

Το κρίσιμο σημείο ήταν ότι η Ρωσία ζήτησε ταυτόχρονα μια επίλυση του ουκρανικού ζητήματος στο πλαίσιο των Συμφωνιών του Μινσκ, δηλαδή με αυτονομία των ανατολικών περιοχών και ένα διαφορετικό καθεστώς συλλογικής ασφάλειας στην Ευρώπη με χαρακτηριστικά την μη επέκταση του ΝΑΤΟ, ξεκινώντας από τη ρητή δέσμευση ότι δεν θα γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ και την επιστροφή σε μια συνθήκη ως προς τη διάταξη ενόπλων δυνάμεων ανάλογη με αυτή που ίσχυε στη δεκαετία του 1990.



Στη διαπραγμάτευση που ακολούθησε, με τις επικοινωνίες σε διάφορα επίπεδα, από τις συνομιλίες σε επίπεδο κορυφής, μέχρι τις συναντήσεις στο «σχήμα της Νορμανδίας», η Ρωσία δεν πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε.

Η Δύση ουσιαστικά υποστήριξε ότι πέραν κάποιων επιμέρους ζητημάτων ως προς την αποκλιμάκωση της εγκατάστασης κάποιων οπλικών συστημάτων δεν συζητούσε μια συνολικά διαφορετική διαρρύθμιση συλλογικής ασφάλειας στην Ευρώπη, ενώ η Ουκρανία δεν έδειξε ότι μπορούσε να συζητήσει τον πυρήνα μιας διαφορετικής ρύθμισης σε σχέση με το Ντονμπάς.

Την ίδια στιγμή η ρητορική ιδίως του ίδιου του Πούτιν έδειξε ότι η Ρωσία εκτιμούσε ότι η Δύση είχε ήδη πάρει την επιλογή να κινηθεί στην κατεύθυνση ενός Νέου Ψυχρού Πολέμου που στον ορίζοντά του είχε την άσκηση πολλαπλής πίεσης, στρατιωτικής και πολιτικής προς τη Ρωσία. Αυτό εκφράστηκε με την κατ’ επανάληψη αναφορά σε «κυρώσεις που θα επιβληθούν ούτως ή άλλως».

Σε αυτό το φόντο, είναι σαφές ότι εκτιμήθηκε ότι ο μόνος τρόπος για προωθηθούν οι ρωσικές θέσεις είναι να υπάρξει μια ριζική αλλαγή του στρατιωτικού συσχετισμού στο ίδιο το έδαφος.

Ουσιαστικά, η Ρωσία εκτιμά ότι ο κόσμος ούτως ή άλλως έχει αλλάξει σελίδα, οπότε έχει το «πράσινο φως» να κινηθεί με έναν τρόπο που παραπέμπει σε προηγούμενες εποχές, πολύ πιο συγκρουσιακές στο διεθνές επίπεδο.



Γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία - Για ποιο λόγο γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία;

Γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία

«Αυτή η κρίση κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν. Δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία απειλή για τη ρωσική ασφάλεια. Η Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κρίσης μόνο και μόνο επειδή η ίδια η ύπαρξή της ως ανεξάρτητου, δημοκρατικού κράτους απειλεί την ικανότητα της Μόσχας να κυριαρχήσει στους γείτονές της και να αναστρέψει τις αλλαγές στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. 

Για τον Πούτιν, η πρόοδος της Ουκρανίας -παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να τη διαμελίσει και να την αποσταθεροποιήσει- αντιπροσωπεύει ένα επικίνδυνο παράδειγμα που θα μπορούσε να εμπνεύσει τον ρωσικό λαό να αναζητήσει την ίδια ελευθερία που απολαμβάνουν οι Ουκρανοί. 

Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο το αυταρχικό καθεστώς που έχει χτίσει ο Πούτιν στη Ρωσία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Σχετικά με την Ουκρανία ο Πούτιν έχει τη δική του εμμονική κοσμοθεωρία ότι η Ρωσία και η Ουκρανία είναι ένα ενιαίο σύνολο», αναφέρει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος στο eleftherostypos.gr.

Γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία - Για ποιο λόγο γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συντριβή ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους – Νεκροί όλοι οι επιβάτες

Συνετρίβη αεροσκάφος An-26 στο Βορόνεζ της Ρωσίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα, με όλο το πλήρωμα να σκοτώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Άμυνας. Η είδηση έρχεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να δίνονται πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Στις 24 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Βορόνεζ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ένα αεροσκάφος An-26 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων συνετρίβη. Το πλήρωμα πέθανε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ineterfax αναφέρεi ότι η πτώση του αεροσκάφους πιθανόν να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Νωρίτερα, πάντως, ουκρανικά μέσα ανέφεραν πως καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος An-26, κάνοντας λόγο για πέντε νεκρούς.
Γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία - Για ποιο λόγο γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία;

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Η γυναίκα που έγινε σύμβολο εξομολογείται – «Είχα φύλακα άγγελο»

Η δασκάλα είπε ότι «δεν πίστευε ποτέ ότι αυτό θα συνέβαινε αληθινά» στη ζωή της
H φωτογραφία της γυναίκας, της οποίας το πρόσωπο είναι γεμάτο αίματα και η οποία έγινε σύμβολο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία -κάτι το οποίο σίγουρα δεν φανταζόταν και δεν επιθυμούσε ποτέ-, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στη φωτογραφία αποτυπώνεται η θηριωδία του πολέμου, με την Olena Kurilo να ορκίζεται να κάνει τα πάντα για την πατρίδα της, αφού κατάφερε να επιζήσει έπειτα από επίθεση με ρωσικούς πυραύλους.

Η εξομολόγησή της
Η Olena Kurilo, έξω από κατεστραμμένο σπίτι της, μίλησε στη Daily Mail και είπε ότι ήταν «πολύ τυχερή» και παραδέχτηκε ότι «πρέπει να έχω έναν φύλακα άγγελο» για να επέζησε της επίθεσης.

Η δασκάλα είπε ότι «δεν πίστευε ποτέ ότι αυτό θα συνέβαινε αληθινά» στη ζωή της και η φωνή της «σπάει», ενώ περιέγραφε τη ζημιά που υπέστη από τους πυραύλους το «εντελώς κατεστραμμένο» σπίτι της.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διαβεβαιώσει τους Ουκρανούς ότι «δεν υπάρχει απειλή για τον πληθυσμό» αφού οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν «όπλα ακριβείας».

Η Olena Kurilo δήλωσε ότι «ποτέ δεν πίστευε» ότι η Ρωσία θα εξαπέλυε εισβολή στην Ουκρανία, αλλά υποσχέθηκε να υπερασπιστεί την Ουκρανία. «Θα κάνω τα πάντα για την Ουκρανία, όσο μπορώ, με όση ενέργεια έχω. Θα είμαι πάντα στο πλευρό της πατρίδας μου», είπε.

«Εγώ η ίδια είμαι σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός, μελετήσαμε την ιστορία, αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι αυτό θα συνέβαινε στη γη μας», είπε, αναφερόμενη προφανώς στον περίεργο και ανακριβή ισχυρισμό του Πούτιν ότι η Ουκρανία ήταν ιστορικά μέρος της Ρωσίας.

Πρόσθεσε ότι το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς στην επίθεση με πυραύλους. «Δεν υπάρχουν παράθυρα, δεν υπάρχουν πόρτες, μια πόρτα πέταξε ποτέ έξω, ακόμη και το πάτωμα έχει σκιστεί εντελώς» είπε.

Γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία - Για ποιο λόγο γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία;


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.