Ads Top

Ο Παναθηναϊκός «πάτησε» ξανά τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ!


Μια ομάδα που αποπνέει υγεία, πρωταγωνιστεί και έχει νοοτροπία νικητή. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που θέλει να βλέπει ο κόσμος του! 

Όπως και στο Ρέντη, οι πράσινοι δεν… έβλεπαν τον Ολυμπιακό παρά το μεγαλύτερό του μπάτζετ, κέρδισαν άνετα με 3-1 κλείδωσαν τη 2η θέση και μπαίνουν με τη… μικρότερη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.



Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο σερβίς, είχε αξιόπιστο μπλοκ και έφτασε στη δεύτερη νίκη του μέσα στη σεζόν επί του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε επικρατήσει με 3-1 σετ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο κλειστό του Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην υποδοχή ενώ τα μεγάλα του ατού ήταν σε μέτρια βραδιά. Οι Πειραιώτες υπέπεσαν σε λάθη, ο προπονητής Τζουλιάνι ήταν εκνευρισμένος σε φάσεις και οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στη δεύτερη φάση με απόσταση 4 βαθμών από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Γιάκομπσεν στην πάσα, τον Ντεν Ντρις στη διαγώνιο, τους Ρανγκέλ - Στάλεκαρ στο κέντρο, τους Πρωτοψάλτη - Ανδρεόπουλο στα άκρα και λίμπερο τον Γκαρά. Για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν οι Στιβαχτής στην πάσα, Τεπάν στη διαγώνιο, Παγένκ - Ζουπάνης στο κέντρο, Μιγιαήλοβιτς - Πέριτς στα άκρα και λίμπερο ο Ζήσης

Με τον Πρωτοψάλτη στη γραμμή του σερβίς (δύο άσοι) το τριφύλλι πήρε διαφορά για το 5-2 στο πρώτο σετ. Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο με άσο του Πέριτς αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Ντεν Ντρις και τον Ρανγκέλ έφτασε στο 9-6 με νέο άσο με τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι να καλεί τάιμ άουτ. 

Ο Ιταλός είχε αλλάξει πασαδόρο με τον Προύσαλη αντί του Στιβαχτή ενώ επιχείρησε να φτιάξει και την υποδοχή του βάζοντας τον Δαλακούρα αντί του Πέριτς. Η ομάδα του Πειραιά εξακολουθούσε να έχει θέματα με το τριφύλλι να προσπερνά με 13-7 μετά από άστοχη επίθεση του Ζουπάνη.  

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 3 πόντους μετά από χαμένη επίθεση του Ανδρεόπουλου. Το σερβίς του Παναθηναϊκού ήταν εκπληκτικό στο πρώτο σετ και με δύο σερί άσους του Πρωτοψάλτη έφτασε στο 20-12 με μπλοκ του Στάλεκαρ. Με τον Μπάση να σερβίρει επίσης πολύ καλά, το τριφύλλι έφτασε στο 24-13 και κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ.



Ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι με καλό σερβίς στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 6-2 μετά από χαμένη επίθεση του Τεπάν. Με τον Ζουπάνη στη γραμμή του σερβίς (ένας άσος) ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο αλλά οι γηπεδούχοι με τον Ντεν Ντρις έφτασαν στο +3 για το 8-5. Με επίθεση του Δαλακούρα οι Πειραιώτες μείωσαν σε 12-11 και προσπέρασαν με 13-14 μετά από λάθος επιθέσεις από Ανδρεόπουλο και Ντεν Ντρις. 

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι για αρκετούς πόντους χάνοντας αρκετά σερβίς. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προσπέρασε με 19-16 με μπλοκ άουτ του Πρωτοψάλτη και άσο του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου. Με μπλοκ άουτ του Τεπάν και άσο του Παγένκ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο με το τριφύλλι να προσπερνά ξανά με 21-18 μετά από χαμένο πρώτο χρόνο του Ζουπάνη. Με τον Πρωτοψάλτη να πιέζει πάλι από το σερβίς οι πράσινοι έφτασαν στα τέσσερα σετ μπολ (24-20) και έκλεισαν το σετ με μπλοκ του Στάλεκαρ στον Δαλακούρα.

Μετά από χαμένες επιθέσεις από Δαλακούρα και Τεπάν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 5-2 στο τρίτο σετ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 6-6 με άσο του Παγένκ με το τριφύλλι να προσπερνά με 10-7 με λάθος του Μιγιαήλοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 11-11 με επίθεση του Δαλακούρα. 

Με μπλοκ άουτ του Πρωτοψάλτη το τριφύλλι προηγήθηκε και πάλι με δύο πόντους για το 16-14 με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με λάθος του Έλληνα ακραίου. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 18-20 με μπλοκ του Δαλακούρα και επίθεση του Μιγιαήλοβιτς. Με τον Πρωτοψάλτη στη γραμμή του σερβίς ο Παναθηναϊκό ισοφάρισε σε 20-20 με τον Παγένκ να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. 

Μετά την ισοφάριση του Ανδρεόπουλου ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 22-21 με μπλοκ του Ρανγκέλ μετά από καλό σερβίς του Μπάση. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο ματς μπολ (24-23) με μπλοκ του Ρανγκέλ με τον Ολυμπιακό να το σβήνει με τον Τεπάν. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο σετ μπολ με μπλοκ του Ζουπάνη στον Ντεν Ντρις και κατέκτησαν το σετ με νέο μπλοκ.

Με μπλοκ του Πρωτοψάλτη και του Στάλεκαρ και επίθεση του Ντεν Ντρις ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-3 στο τέταρτο σετ παρά το αρχικό προβάδισμα του Ολυμπιακού. Μετά από λάθος του Πέριτς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-7 και με 16-9 με μπλοκ του Ντεν Ντρις και άσο του Γιάκομπσεν. 



Η διαφορά έφτασε στους 8 πόντους (18-10) μετά από λάθος επίθεση του Παπαδόπουλου. Ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Ανδρεάδη αλλά το μπλοκ έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό σε διαφορά 8 πόντους με τους Πειραιώτες να μη βρίσκουν λύσεις. Μετά από λάθος του Ντεν Ντρις ο Ολυμπιακός μείωσε σε 22-17 με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 24-18 με τον Πρωτοψάλτη και να κλείνει το ματς μετά από χαμένο σερβίς του Δαλακούρα

Τα σετ 3-1 (25-14, 25-21, 24-26, 25-19)
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.