Ads Top

Μάρκο Γκρότε: Ο προπονητής που δεν θέλει να βλέπει κανέναν να περπατάει


Ποιος είναι ο Μάρκο Γκρότε, ο 49χρονος Γερμανός που η διοίκηση Μονεμβασιώτη δίνει τα κλειδιά για να... σώσει την παρτίδα και την κατηγορία; 
Το προφίλ του μετρ της ανάδειξης ταλέντων και πρωταθλητή με τις Κ17 και Κ19 της Βέρντερ Βρέμης.

«Όλοι μαζί αμυνόμαστε όλοι μαζί κάνουμε επίθεση. Θέλω να είμαστε ομάδα, δεν θέλω ο ένας να τρέχει στη μία πλευρά κι ο άλλος να προχωράει στην άλλη».

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Μάρκο Γκρότε, στην πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες του Απόλλωνα το Σάββατο (8/1). Θυμίζουμε ότι είναι στην Ελλάδα από την Πέμπτη, όπου και παρακολούθησε για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα (από το Gazzetta μάθατε το βράδυ της Πέμπτης ότι αυτός είναι ο εκλεκτός της διοίκησης Μονεμβασιώτη για να παραδώσει τα κλειδιά της ομάδας).

Ο 49χρονος Γερμανός, γεννήθηκε στη Βρέμη στις 11 Οκτωβρίου του 1972 κι η εμπειρία του σε επαγγελματικές κατηγορίες δεν είναι μεγάλη τόσο ως παίκτης όσο κι ως προπονητής, ενώ είναι λάτρης του 4-3-2-1.

Το βιογραφικό του ωστόσο δείχνει ότι υπάρχουν οι προοπτικές εξέλιξης. Αν αυτή έρθει στον Απόλλωνα, θα φανεί από το πλάνο που υπάρχει στην ομάδα και τη διάθεση για στήριξη.

Ονειρεμένο επαγγελματικό ξεκίνημα με 8 σερί ματς αήττητος, «αντίο» με 7 σερί ήττες

«Στις προσωπικές συνομιλίες που είχαμε μας έπεισε, μεταξύ άλλων, με το υψηλό επίπεδο της επαγγελματικότητάς του. Η ιδέα του για το ποδόσφαιρο και οι ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξη των παικτών ταιριάζουν στο προφίλ των απαιτήσεών μας και στην ομάδα μας», είχε δηλώσει ο αθλητικός διευθυντής της Όσναμπρικ Benjamin Schmedes, τον Ιούλιο του 2020 όταν και ανακοινώθηκε η διετής συνεργασία των δύο πλευρών.

Το ξεκίνημά του στον πάγκο της νέας του ομάδας ήταν ιδανικό. Ξεκινά με πρόκριση από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου και στο πρωτάθλημα της Bundesliga 2 έχει 7 σερί ματς αήττητος με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2021 η ήττα από την Ντάρμσταντ αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του στο σύλλογο της Κάτω Σαξονίας.

Απολογισμός: 23 ματς, 7 νίκες, 4 ισοπαλίες, 12 ήττες, με 22 γκολ ενεργητικό και 33 γκολ παθητικό και συγκομιδή 25 βαθμοί (η ομάδα συγκέντρωσε συνολικά 33). Για την ιστορία, η Οσναμπρικ υποβιβάστηκε στη Γ' εθνική μέσω της διαδικασίας των μπαράζ κι έχοντας αλλάξει άλλους δύο προπονητές (Φλόριαν Φούλαντ και Μάρκους Φέλντχοφ).

Τεράστιο έργο και πρωταθλητής στους «μικρούς» της Βέρντερ

Αν η πρώτη του απόπειρα να αναλάβει επαγγελματική ομάδα δεν στέφθηκε με επιτυχία, ο άλλοτε δεξιός μπακ των Μπρέμερχαφεν, Όλντενμπουργκ και Αμβούρο 2 έχει καταφέρει να χτίσει ένα τεράστιο όνομα στη χώρα του όσον αφορά στα τμήματα υποδομών.

Το 2004 βάζει τέλος στη φτωχή επαγγελματική του καριέρα και γίνεται βοηθός προπονητής του Στέφαν Μπέγκερ στην VfB Lübeck.

Το 2008 τού ανοίγεται η πόρτα της Βέρντερ. Κι εκεί αρχίζει να δημιουργεί το δικό του μύθο. Σιγά σιγά.

Με την Κ17 μέτρησε συνολικά 94 ματς, 61 νίκες, 15 ισοπαλίες και 18 ήττες με 238 ενεργητικό και 118 παθητικό συγκεντρώνοντας συνολικά 198 βαθμούς για την ομάδα του. Η κορύφωση των κόπων και του έργου του έρχεται τη σεζον 2016-2017 όταν και κατακτά το πρωτάθλημα. Οι αριθμοί των «παιδιών» του απίστευτοι: Σε 20 ματς, είχε 19 νίκες και μόλις 1 ήττα (στο τελευταίο ματς της σεζόν) με 72 γκολ ενεργητικό και 11 παθητικό.

Από εκείνη την ομάδα στο σημερινό ρόστερ της πρώτης ομάδας είναι οι παρακάτω παίκτες:

Πλόγκμαν (τερματοφύλακας), Γκρουέφ (αμ. μέσος), Ζαν Μανουέλ Μπομ (αμ. μέσος), ενώ αρκετοί έχουν παραμείνει και παίζουν στη 2η ομάδα, όπως οι Ποζνάσκι, Σνέιντερ, Γουλφ και Μεμίσεβιτς.

Μετά την επιτυχία αυτή, έρχεται η προαγωγή στην Κ19. Σε 90 ματς έχει 62 νίκες, 13 ισοπαλίες και 15 ήττες μερ 272 γκολ ενεργητικό και 120 γκολ παθητικό. Πρωταθλητής και εκεί τη σεζόν 2019-2020, απ' όπου στη συνέχεια πήρε το εισιτήριο για να προπονήσει επαγγελματικά.

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι η πρώτη του ομάδας εκτός των γερμανικών συνόρων κι αποτελεί τη μεγάλη πρόκλησή του.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.