Ads Top

Στολίζεις κι εσύ νωρίς τα Χριστούγεννα; Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτό!


Αυτή την έρευνα αξίζει να τη διαβάσεις - Τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σου, τι λένε οι ψυχολόγοι!
Είσαι κι εσύ από τα κορίτσια εκείνα που ανυπομονούν να δείξει το ημερολόγιο 1η Νοέμβρη για να ξεκινήσουν τον χριστουγεννιάτικος στολισμό του σπιτιού τους;

Αν ναι, οι ψυχολόγοι έχουν κάτι πολύ σημαντικό να σου πουν. Πολλοί αναρωτιούνται ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους μερικοί άνθρωποι οδηγούνται στο να φέρνουν έναν μήνα νωρίτερα τα Χριστούγεννα. Η απάντηση είναι απλή.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι ορισμένοι άνθρωποι συνηθίζουν να στολίζουν νωρίτερα γιατί πολύ απλά αυτό τους κάνει να νιώθουν περισσότερο ευτυχισμένοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός παρουσιάζεται βάσει ερευνών άρρηκτα συνδεδεμένος με όλες τις όμορφες, οικογενειακές στιγμές των παιδικών μας χρόνων.

Τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν στην παιδική μας ηλικία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων  ήταν η ευτυχία, η ηρεμία και ανυπομονησία για τα ατέλειωτα οικογενειακά τραπέζια με τα μοσχομυριστά φαγητά αλλά και το άνοιγμα των δώρων από τον Άγιο Βασίλη. Τι καλύτερο να σκεφτεί κανείς;

Επειδή, η καθημερινότητα είναι κατά κοινή ομολογία σκληρή οι άνθρωποι έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη να ζητούν διέξοδο σε καταστάσεις που τους προκαλούν ευχαρίστηση και ευτυχία, όπως τα Χριστούγεννα και ό,τι συνδέεται με αυτά.

Τι να λέμε; Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι σίγουρα μορφή ψυχοθεραπείας για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ενώ όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες τα στολισμένα σπίτια σε μεγάλο ποσοστό υποδεικνύουν άτομα με θετική αύρα και μια γενικότερη θετική αντίληψη για τη ζωή.

Τώρα ξέρεις για ποιον λόγο τα φωτάκια, το ολοστόλιστο δέντρο και τα δώρα φέρνουν ένα τόσο μεγάλο χαμόγελο στα χείλη σου.

Όλα αυτά σου δίνουν έναν παραπάνω λόγο για να αρχίζεις να στολίζεις όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε να μπεις  στο υπέροχο κλίμα των Χριστουγέννων.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.