Ads Top

Το νέο μέτρο που έρχεται λόγω μετάλλαξης Όμικρον - Ανακοινώνεται σύντομα!


Τι μελετά η κυβέρνηση!
Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθεται η κυβέρνηση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Η νέα παραλλαγή του ιού που έχει έρθει από την Μποτσουάνα προκαλεί τεράστια ανησυχία σε όλον τον πλανήτη λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί.

Στην κυβέρνηση οι συσκέψεις είναι συνεχείς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και την επιστροφή λοιμωξιολόγων προκειμένου να παρθούν τα μέτρα που θα ανακόψουν την πορεία της νέας μετάλλαξης του ιού.

Ασφαλής εικόνα δεν υπάρχει για τη νέα παραλλαγή γι’ αυτόν τον λόγο και τηρείται στάση αναμονής.

Δεν αποκλείεται λόγω της ασαφούς εικόνας που υπάρχει για τη μετάλλαξη Όμικρον να εφαρμοστεί το «φρένος έκτακτης ανάγκης». Πρόκειται για κάτι που είχε γίνει και στο πρώτο lockdown και αφορά την αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα.

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο lockdown είχε εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια με τις απόκοσμες εικόνες από τους άδειους δρόμους σε όλον τον πλανήτη να καθηλώνουν. Σημειώνεται ότι αυτό που επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη είναι ότι η χώρα δε θα πάει σε νέο καθεστώς περιορισμού της κυκλοφορίας.

Όπως επισημαίνεται και από τους ειδικούς αυτό θα είναι το έσχατο μέτρο. Άλλωστε η κούραση του κόσμου από τους διαρκείς περιορισμούς είναι εμφανής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στα μέτρα που μελετώνται για την ανακοπή της πορείας της Όμικρον είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Η μάσκα έξω είναι προαιρετική και συνίσταται όπου υπάρχει συνωστισμός. Είναι όμως κάτι που τηρείται ελάχιστα. 

Ακόμη, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην επιβολή τριών, αντί για δύο, rapid test στους ανεμβολίαστους και του αποκλεισμού τους ακόμη και από τους ανοιχτούς χώρους εστίασης.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.