Ads Top

Σπάνιο νόμισμα 50 δραχμών πουλήθηκε 162.000 ευρώ!


Μια ιστορική, για τα ελληνικά δεδομένα, δημοπρασία έλαβε χώρα στην Ελβετία, στις 17 Νοεμβρίου, στην οποία μεταξύ άλλων δημοπρατήθηκαν και ελληνικά σπάνια νομίσματα.

Το νόμισμα που «έκλεψε την παράσταση» ήταν αυτό των 50 δραχμών του 1876. Το συγκεκριμένο ελληνικό νόμισμα κόπηκε το 1876 στο νομισματοκοπείο του Παρισιού σε 182 αντίτυπα. Ήταν τότε μία πρόθεση του Ελληνικού κράτους να προβάλει εκσυγχρονισμό και να δείξει πως ακολουθούσε τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοπής μεγάλων χρυσών νομισμάτων.

Το νόμισμα αυτό είναι στην καλύτερη κατάσταση που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα με πιστοποίηση MS65+* και ανήλθε στο ποσό των 162.000€ σε ξένο αγοραστή.

Άλλο ένα νόμισμα που δημοπρατήθηκε ήταν οι 5 δραχμές 1833 στο ποσό των 8500€

Είναι το πρώτο ασημένιο νόμισμα που κόπηκε στο νομισματοκοπείο Αθηνών, το 1843 (με ημερομηνία 1833), με σήμα την κουκουβάγια, ενώ προηγουμένως κόβονταν στο νομισματοκοπείο του Μονάχου και του Παρισιού. Παρόλο που το συγκεκριμένο νόμισμα δεν βρισκόταν σε όχι και τόσο καλή κατάσταση έχει μεγάλη συλλεκτική αξία λόγω σπανιότητας. Σε γενικά πλαίσια όλα τα νομίσματα του Όθωνα σε καλή κατάσταση έχουν υψηλή συλλεκτική αξία και κυρίως τα χάλκινα.
 
Οι 100 δραχμές του 1935, proof, ένα νόμισμα που επίσης δημοπρατήθηκε στην Ελβετία στην συγκεκριμένη δημοπρασία, φτάνοντας στο ποσό των 32.000€

Είναι ένα αναμνηστικό νόμισμα για την Παλινόρθωση της Μοναρχίας (1935) που εξεδόθηκε σε πολύ λίγα αντίτυπα από ιδιωτικό νομισματοκοπείο του Λονδίνου το 1940. Σημειωτέον ότι το Ελληνικό κράτος ενώ τα παρήγγειλε δεν είχε τα χρήματα να τα πληρώσει με αποτέλεσμα η εταιρεία έκδοσης να τα διαθέσει σε ιδιώτες συλλέκτες για να καλύψει τα έξοδα της.


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.