Ads Top

Οι τρεις «ερυθρόλευκοι» παίκτες που ήθελε η ΑΕΚ - Διάλεξαν Ολυμπιακό!


Ο Σωκράτης και οι άλλοι.. Οι τρεις παίκτες που η ΑΕΚ τους ήθελε και ήρθαν στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό!
Ο Παναγιώτης Κονέ προσπάθησε να τους ντύσει στα κιτρινόμαυρα, όμως κυρίως λόγω οικονομικών, τελικά κατέληξαν στην Ελλάδα, αλλά φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ούτε ένας,ούτε δυο αλλά τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που ξεκίνησαν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής κάλλιστα θα μπορούσαν να φοράνε τα "κιτρινόμαυρα". Κι αυτό αφού η ΑΕΚ είχε ασχοληθεί μαζί τους πριν τελικά καταλήξουν - στην ίδιες μεταγραφικές περιόδους - στους "ερυθρόλευκους". Ήταν θέμα... χρημάτων αλλά και προοπτικής (Τσάμπιονς Λιγκ). Και ομιλώ για τους Παπασταθόπουλο/Λαλά/Βατσλίκ!!

Η ιστορία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου είναι η πιο ... γνωστή και η πιο...παρασκηνιακή. Ο πρώην συμπαίκτης του στην Εθνική Ελλάδας, φίλος του και τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Κονέ, τον έψηνε για να γυρίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό της πρώην ομάδας του...

Ο Μελισσανίδης αρχικά είχε ψηθεί να δώσει ένα υψηλό συμβόλαιο στον Καλαματιανό αμυντικό, που δεν κάλυπτε πάντως πλήρως τον τελευταίο που ήταν φευγάτος απο την Άρσεναλ και είχε πρόταση κι από την Τζένοα ενώ προσπαθούσαν να μπει στο παιχνίδι και η Λάτσιο..

Κάπου εκεί  ο Ολυμπιακός, παρά την παρουσία στο ρόστερ του 3 βασικών στόπερ Σεμέδο/Μπα, Σισέ (έφυγε δανεικός στην Σεντ Ετιεν εκ των υστέρων), ξανα μπήκε δυνατά μέσω του κουμπάρου του Σωκράτη και "ερυθρόλευκου" τεχνικού διευθυντή, Βασίλη Τοροσίδη...

Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό πως ο τελευταίος μαζί με άλλους αξιωματούχους προέτοίμαζαν  μήνες πριν το έδαφος για να γίνει ένα τέτοιο deal και να μπορέσει να μετακομίσει στου Ρέντη ο 32χρονος στόπερ, που στο παρελθόν είχε συνδεθεί/ταυτιστεί με την ΑΕΚ (εκτός από την 3ετία του στην Ένωση ως παίκτης και με δηλώσεις σε συνεντεύξεις του)...

Στην ΑΕΚ όταν κατάλαβαν πως ο Σωκράτης μιλάει με τον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να τον ανταγωνιστεί (οι Πρωταθλητές του πρόσφεραν συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές plus 1.200.000 ευρώ), προσπάθησαν με διάφορα... τρικ να χαμηλώσουν την επικοίνωνιακή ζημιά. 

Μάλιστα η Ένωση έσπευσε να  δημοσιοποιήσει την απόσυρσή της  από την υπόθεση/διέκδικησή του πριν ο άσος ντιλάρει με τους "ερυθρόλευκους". Μεγάλη ευθύνη ρίχτηκε τότε από τον Μελισσανίδη στον Κονέ,που σύμφωνα με τον αστικό μύθο διασώθηκε στην θέση του λόγω του...Γιάννη Παπαδόπουλου.

Επίσης, η προτίμηση τότε (τον περασμένο Γενάρη) του Κονέ στο να γυρίσει ο Σωκράτης στην ΑΕΚ και όχι ο Βράνιες, είχε προκαλέσει και την οργιλή αντίδραση του Βόσνιου στόπερ κατά του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης! Με δημόσια ποσταρίσματα και...χαρακτηρισμούς. Βέβαια ο Βράνιες επέστρεψε το καλοκαίρι στην αγαπημένη του ομάδα και στην πορεία της συνύπαρξης τους στην Ένωση, αποκαταστάθηκε και η σχέση τους (βοήθησαν και... τρίτοι σε αυτό).

ΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ, Ο ΚΟΝΕ ...ΠΙΣΩ ΚΙ ΑΠΟ ΛΑΛΑ

Η σχέση πάντως των οπαδών της ΑΕΚ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο δεν πρόκειται να ξαναφτιάξει. Αποδείχθηκε την Κυριακή που τον "σφύριζε"/αποδοκίμαζε όλο το γήπεδο σε διάφορες στιγμές του ντέρμπι ενώ "έπαιξε" και υβριστικό σύνθημα εναντίον του!

Στην ίδια (περασμένη) χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ είχε κινηθεί (από τον Δεκέμβριο) και για την απόκτηση του Κένι Λαλά! Τελικά αντί Λαλά πήρε τον Νταντσένκο (!!!) και... πρόκοψε, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία. Και η προσπάθεια για τον Γάλλο της Στρασμπόυργκ (τότε) αλλά και τον Ουκρανό που τελικά έφερε, ήταν δουλειές του Παναγιώτη Κονέ...

Ο Λαλά έμπαινε στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του και ήθελε να φύγει, η ομάδα του ήθελε ένα ποσό για να τον αφήσει αλλά τα 900.000 ευρώ που ζήτησε από την ΑΕΚ ουσιαστικά... έβγαλε απαγορευτικό σε αυτό το deal. 

Στην συνέχεια μπήκε στο κόλπο με Κένι Λαλά ο Ολυμπιακός που έψαχνε δεξιό μπακ αφού είχε αποχωρήσει ο Ραφίνια. Και την 1η Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε από τους "ερυθρόλευκους"! Με την Στρασμπούργκ να παίρνει ως αποζημίωση 500.000 ευρώ...

Ο ΒΑΤΣΛΙΚ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Κάπως έτσι ο Λαλά έφτασε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ομάδα που τον διεκδίκησε, να κάνει ίσως την καλύτερη εμφάνισή του, από τότε που αριβάρισε στον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με τον Βατσλίκ που για μια ακόμη φορά προβλημάτισε με τις ... μη εξόδους του(τεράστια ευθύνη στο πρώτο γκολ του Αραούχο).

Η ΑΕΚ απο τον Mάϊο είχε αποφασίσει η πρώτη της μεταγραφή να ήταν τερματοφύλακας. Πρωτοκλασάτος, ακόμη και με αγορά, σίγουρα δινοντάς του ένα απο τα υψηλότερα συμβόλαια στην ομάδα. Έτσι ,λοιπόν, σχετικά γρήγορα πήρε τον διεθνή Αυστριακό Στάνκοβιτς απο την Ζάλτσμπουργκ, με 1.050.000 ευρώ και ετήσιες αποδοχές plus 600.000!

Λίγοι γνωρίζουν όμως,πως στην ΑΕΚ είχε προταθεί ως ελεύθερος - αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει το Euro - και έκανε μεγάλο γκέλ ο Τόμας Βατσλίκ! Οι Γιάννης Παπαδημητρίου/Παναγιωτης Κονέ ασχολήθηκαν σοβαρά με την περίπτωση του κίπερ τότε της Σεββίλης και της ΕθνικήςΤσεχίας. Δεν προχώρησαν όμως, γιατί τα οικονομικά μεγέθη ξέφευγαν αλλά και επειδή δεν μπορούσαν να τον περιμένουν όταν θα τελείωνε το Euro. 

Άφησαν, λοιπόν, τον Τσέχο και πήγαν σε μια short list τριών: Στάνκοβιτς - Μπιζότ (στην πορεία έφτασε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό ως αντι-Σα) - Καμίνσκι. Για να επιλεγεί τελικά ο Αυστριακός...

Όσον αφορά στις μονομαχίες του κυριακάτικου ντέρμπι σημειώθηκαν : Βράνιες - Σωκράτης Χ, Στάνκοβιτς - Βατσλίκ 1, Μισελεν - Λαλά 2.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.