Ads Top

Προσοχή: Αυτή είναι η επικίνδυνη δίαιτα που έγινε μόδα στο TikTok


Μία δίαιτα με μόλις δύο συστατικά έχει κυκλοφορήσει στο TikTok, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν για τις συνέπειες.
Μία μάλλον επικίνδυνη δίαιτα έγινε μόδα στο TikTok και οι ειδικοί εκφράζουν τις ξεκάθαρες αντιρρήσεις τους στο ζήτημα.

Καφές με λεμόνι είναι η… συνταγή, που κυκλοφορεί σε πολλά βίντεο του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης ενώ παρατηρείται τεράστια αύξηση των αναζητήσεων στο Google με τις λέξεις-κλειδιά «καφές», «λεμόνι» και «απώλεια βάρους».

Η ιστοσελίδα Health Buffet υποστηρίζει ότι εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν λίπος από το συγκεκριμένο μείγμα, το οποίο καίει θερμίδες με μεγάλη ένταση.

Πολλά είναι τα βίντεο, όπως το παρακάτω, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα:


Τη συγκεκριμένη θεωρία έρχονται να διαψεύσουν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι ειδικοί. Η Μαρσέλα Φιούζα, μέλος της Διαιτολογικής Ένωσης της Βρετανίας (BDA) ξεκαθαρίζει στο Newsweek πως «αυτό είναι ανοησία» καθώς δεν υπάρχει καμία φυσιολογική εξήγηση που να επιβεβαιώνει πως η ανάμειξη του καφέ με το λεμόνι οδηγεί στην απώλεια βάρους.

«Δε θα συμβούλευα κανέναν να ακολουθήσει αυτήν τη νέα μόδα, που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο», λέει χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους νεαρούς, που επιδιώκουν κάτι τέτοιο.

Δεν είναι όμως μόνο η μη αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης δίαιτας καθώς η υπερβολική καφεΐνη είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει αρκετές παρενέργειες όπως ναυτία, αϋπνία, νευρικότητα και αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.