Ads Top

Η απάντηση Λουτσέσκου για την επιλογή Ζίβκοβιτς!


Μετά το ολέθριο λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην πρεμιέρα άνοιξε εκ νέου η συζήτηση για τους πορτιέρε του ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνει δημόσια θέση για την αλλαγή κάτω από τα γκολποστ!

Από την πρώτη ανάγνωση της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ φάνηκε πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου πόνταρε στους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και δούλεψε καθ΄όλη τη διάρκεια της διακοπής.

Ο Πασχαλάκης ήταν απών, όντας εκ νέου στα πλάνα του Τζον Φαν'τ Σχιπ και ως εκ τούτου ο Ρουμάνος επιστράτευσε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Αντίστοιχα στα χαφ, πήρε θέση δίπλα στον Σβαμπ ο Ντόουγκλας δεδομένου πως και ο Κούρτιτς είχε υποχρεώσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Με τον Καντουρί στα... πιτς, τον Αντρίγια εγκλωβισμένο στη Σερβία λόγω κορωνοϊού, αναμενόμενες και οι επιλογές των προσώπων μεσοεπιθετικά, ανεξάρτητα από το αν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του προπονητή τους.

Όπως είπε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, κατόπιν... εορτής είναι εύκολο να αναλωθεί κανείς στα πρόσωπα και στο γιατί επέλεξε για παράδειγμα τον Ζίβκοβιτς έναντι του Πασχαλάκη, όταν όλοι κρίνονται στο χορτάρι. Και η φανέλα βασικού στον Σέρβο έγινε με γνώμονα το περί δικαίου αίσθημα που θέλει να εμφυσήσει ως νοοτροπία ο Ρουμάνος τεχνικός και υπό αυτό το πρίσμα έγιναν οι επιλογές του.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Λουτσέσκου, παρά το σοκ της ήττας και την ενδεχομένως σαστισμένη εικόνα που είχε στις δηλώσεις του, φρόντισε να καλύψει πρόσωπα, να υπεραμυνθεί των επιλογών του, εξηγώντας το σκεπτικό του: 

«Είναι εύκολο να μιλάμε για τα λάθη αλλά θα πρέπει να δούμε πως ακόμη και τερματοφύλακες παγκοσμίου κλάσης κάνουν λάθη. Δεν είναι μια κουβέντα που πρέπει να κάνουμε στην παρούσα φάση. Αποφάσισα να ξεκινήσω με τον Ζίβκοβιτς καθώς βρισκόταν μαζί μας αυτές τις δύο εβδομάδες, ήταν σε καλή κατάσταση, αγωνιστικά και πνευματικά, έπαιξε καλά και χωρίς μεγάλη πίεση στο φιλικό, την ώρα που ο Πασχαλάκης είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, επέστρεψε πριν λίγες ημέρες και αντιλήφθηκα πως είχε αρκετή πίεση κυρίως στο πνευματικό κομμάτι, οπότε ήθελα να τον αφήσω να ξεκουραστεί και να προσαρμοστεί καλά στα δεδομένα...».

Όσο επιμένει, τόσο φθείρεται...

Η μία ανάγνωση λέει πως αυτή είναι η τακτική του. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Λουτσέσκου, μετρ της επικοινωνίας και της διαχείρισης, να αδειάσει πρόσωπα, παίκτες του γκρουπ του. Συνεπώς, η εξήγηση για την επιλογή Ζίβκοβιτς δόθηκε, η ιστορία έγραψε πως ο ΠΑΟΚ έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα από μια... «ηλίθια κατάσταση», όπως τόνισε ο ίδιος, με το γκολ Κόντε να βαραίνει κυρίως τον Σέρβο τερματοφύλακα και ο Λουτσέσκου τοποθετήθηκε, όπως ακριβώς αναμενόταν. Υπάρχει, όμως, κι άλλη ανάγνωση που θέλει τον προπονητή του ΠΑΟΚ να εμμένει και να επιμένει στο γκρουπ των τερματοφυλάκων από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Δικεφάλου. Το... ο ΠΑΟΚ δεν θέλει τερματοφύλακα, σαφώς είναι μια ατάκα που μπορεί να τονώσει ηθικά, πνευματικά τους τερματοφύλακες και ενδεχομένως να το είχαν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ωστόσο, φτάνει στο σημείο να «βαραίνει» πλέον τον προπονητή του Δικεφάλου καθώς κάθε λάθος κάτω από τα γκολποστ, θα πηγαίνει αυτομάτως σε εκείνον. Ναι, πρόκειται για πρόσωπα που γνωρίζει καλά ο ίδιος, ωστόσο, μεσολάβησαν δύο χρόνια που έγιναν πολλά και ο ΠΑΟΚ υπέφερε αρκετά στη συγκεκριμένη θέση και όσο καλοπροαίρετη κι αν φαντάζει η διάθεση του Λουτσέσκου, κάτω από τα γκολποστ του Δικεφάλου χτυπάει «καμπανάκι». 

Απαγορεύεται το ολέθριο λάθος να κρύψει τη γενικότερη εικόνα

Προφανώς ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να συνέλθει από την ψυχρολουσία της πρεμιέρας, από το πώς ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τη κουβέντα να περιστρέφεται γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ωστόσο, είναι σαφές πως απαγορεύεται το εν λόγω λάθος και ο τρόπος με τον οποίο έχασε ο ΠΑΟΚ, να βάλει κάτω από το... χαλάκι τη γενικότερη 90λεπτη εικόνα του Δικεφάλου. Μιας ομάδας χωρίς νεύρο, ένταση, με επιθετική δυστοκία, παιδικά λάθη που έβαλε τον εαυτό της με το... καλημέρα υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης. Και όχι δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Λουτσέσκου. Άλλωστε, ακόμη κι αν στην αρχή δεν πείθουν, δεν αρέσουν, το ψάχνουν, εκείνος εμφανίζεται σίγουρος πως θα το βρουν στην πορεία.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.