Ads Top

Η διαφορά στο μπάτζετ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!


Πόσα εκατομμύρια... χωρίζουν τις ομάδες Πρίφτη και Μπαρτζώκα;
Ποιος είχε τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές και ποιοι παίκτες πήραν τα καλύτερα συμβόλαια για να έρθουν στην Ελλάδα.

Ο κόσμος θα χορτάσει και πάλι από φέτος τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, μετά την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» και στην Α1 και στο Κύπελλο Ελλάδας. Πλέον οι μάχες τους δεν θα περιορίζονται μόνο στην Ευρωλίγκα και το ενδιαφέρον θα γίνει ξανά πολύ μεγάλο, καθώς οι δύο «αιώνιοι» θα παλέψουν και για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο. Είναι κάτι, που έλειψε από όλους μας.

Η διαφορά, πάντως, ανάμεσα τους είναι σημαντική και ο λόγος γίνεται για τα μπάτζετ τους. Με πρόχειρους (αλλά όχι άστοχους) υπολογισμούς το μπάτζετ του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από 8 εκ. ευρώ. Εγιναν τρεις πολύ δυνατές μεταγραφές του Ντόρσεϊ, του Φαλ και του Ουόκαπ, και πρόκειται για μεταγραφές, που στοιχίζουν πολλά.

Αντίθετα το μπάτζετ του Παναθηναϊκού μόλις και μετά βίας ξεπερνάει τα 5 εκ. ευρώ. Η διαφορά δηλαδή ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι περίπου 3 εκ. ευρώ και σαφώς την λες και πολύ μεγάλη. Ο λόγος γίνεται μόνο για τις αμοιβές των παικτών και τίποτα παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο πολύ ακριβούς παίκτες, τον Παπαγιάννη και τον Παπαπέτρου. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει και τον Ουόκαπ και τον Ντόρσεϊ και τον Παπανικολάου και βέβαια τον Σλούκα, ο οποίος παίρνει ετησίως κάτι λιγότερα από δύο εκατομμύρια.

Τα λεφτά βέβαια δεν λένε πάντα την αλήθεια, δεν παίζουν μπάσκετ από μόνα τους, όλα φαίνονται μέσα στο παρκέ. Και Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, πάντως, οικονομικά είναι πολύ…λίγοι απέναντι σε άλλες ομάδες, όπως στην ΤΣΣΚΑ και στην Μπαρτσελόνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μίροτιτς όπως έχει αναφερθεί στην Ισπανία παίρνει 7 εκ. ευρώ τον χρόνο, πολύ παραπάνω δηλαδή από το μπάτζετ του εξάστερου και κάτι λιγότερο από αυτό του Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι να κάνουν από μία ακόμη μεταγραφή και αν τελικά κάνουν η μεταξύ τους διαφορά δεν θα αλλάξει πολύ, καθώς πάνω, κάτω θα δώσουν τα ίδια χρήματα για τον παίκτη, με τον οποίο σκοπεύουν να κλείσουν τα ρόστερ τους.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.