Ads Top

Η ρήτρα Παπαπέτρου για το NBA!


Τι ζητούσε εξ αρχής ο Παπαπέτρου, πώς έμεινε χωρίς να διαπραγματευτεί τα λεφτά του, αλλά και τον όρο για το... όνειρό του!

Αναλυτικά το δημοσίευμα του «Slam Dunk» στο sdna.gr:

* Σήμερα στο «Slam Dunk» θα ασχοληθούμε με την περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Όσα θα αναφερθούν στη στήλη δεν έχουν ενδιαφέρον μόνο γιατί θα μάθετε ορισμένες πτυχές της υπόθεσης που δεν γνωρίζατε, αλλά και γιατί αναδεικνύουν συμπεριφορές και ταυτόχρονα ξεδιαλύνουν το τοπίο.

* Έτσι, θα γίνει αντιληπτό πως όλες αυτές οι φημολογίες που κατά καιρούς αναπτύσσονται στα social media είναι δείγμα της μεγάλης παραπληροφόρησης, που μπορεί να δεχτεί ο κόσμος. Δυστυχώς, αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι πρέπει να γίνονται δεύτερες αναγνώσεις, σε οτιδήποτε διαβάζουν. Είτε από mainstream Μέσα Ενημέρωσης, είτε από μια πληροφορία που έρχεται στο inbox του καθενός και αναπαράγεται άκριτα. 

* Πάμε τώρα στην ουσία. Η παραμονή του Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό δεν έχει κριθεί σε ποσοστό 100%. Υπάρχει ένα παραθυράκι που έχει μείνει ανοιχτό. Δεν είναι εύκολο να ανοίξει τελείως το συγκεκριμένο παραθυράκι, αλλά αν θα ανοίξει τελικά, δεν θα αποτελέσει και σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

* Ο Παπαπέτρου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι συζητήσεις με το «τριφύλλι» ήταν απόλυτα ειλικρινής και τήρησε μέχρι κεραίας τα «θέλω» του. «Ή θα μείνω στον Παναθηναϊκό ή θα πάω στο ΝΒΑ. Δεν με ενδιαφέρει να μπω στη διαδικασία να πάω σε άλλη ομάδα στην Euroleague».


* Για τον Παναθηναϊκό έθετε μόνο μία προϋπόθεση: να είναι ανταγωνιστική η ομάδα και να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι πολύ καλύτερο από την περσινή παρουσία στην Euroleague. Εφόσον πήρε τη διαβεβαίωση και είδε και τις πρώτες κινήσεις, είχαν ήδη φύγει οι δεύτερες σκέψεις από το μυαλό του.

* Εδώ, λοιπόν, αξίζει να αποκαλύψουμε κάτι. Ο Παπαπέτρου δέχθηκε πρόταση πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Παναθηναϊκού και είχε και στο τραπέζι ένα ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, που δεν μετατράπηκε όμως ποτέ σε επίσημη κρούση. Τα περισσότερα λεφτά που έφτασαν πάνω στο τραπέζι ήταν από τη Βαλένθια και προφανώς δεν διαπραγματεύτηκε, γιατί η ισπανική ομάδα ως γνωστόν δεν θα αγωνίζεται στην Euroleague του χρόνου. Υπήρχε κι άλλη πρόταση στο τραπέζι από ομάδα της Euroleague, που τερμάτισε πάνω από τον Παναθηναϊκό και αποτελεί μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις στη διοργάνωση. Ούτε αυτή τη σκάλισε ιδιαίτερα και επέμεινε στο αρχικό του πλάνο.

* Το σημαντικότερο, όμως, είναι άλλο. Παρότι είχε ήδη φύγει ο Ντίνος Μήτογλου και ο Παναθηναϊκός καιγόταν να τον κρατήσει, ως Έλληνα και αρχηγό της ομάδας, ο «Παπ» ήταν πολύ συγκεκριμένος και στα οικονομικά δεδομένα που έθεσε. Θα μπορούσε να πάρει και περισσότερα ενδεχομένως, από τα 900 χιλιάρικα του πρώτου χρόνου. Αλλά, σε ένα μπάτζετ στενό θα ερχόταν σε σύγκρουση με τη φιλοδοξία του να προχωρήσει η ομάδα, διότι τα περιθώρια για τους υπόλοιπους παίκτες θα ήταν πλέον πάρα πολύ στενά. Ο Παπαπέτρου, δηλαδή, στο τέλος της ημέρας συμφώνησε με λιγότερα, από όσα προτάθηκαν στο τέλος από τον Παναθηναϊκό στον Μήτογλου και ενώ είχε ήδη φύγει ο Μήτογλου. Αν καταλαβαίνει κανείς τη σημασία όλων αυτών.

* Εφόσον, λοιπόν, υπήρχε μια ειλικρινής στάση μεταξύ τους, ο Ιωάννης δεν ξέφυγε από το αρχικό του πλάνο: Παναθηναϊκός ή ΝΒΑ. Γι' αυτό και οι «πράσινοι» όφειλαν να τον αντιμετωπίσουν με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια ειλικρίνεια. Και αυτό έκαναν.

* Προσέξτε τώρα: Ο 27χρονος φόργουορντ ζήτησε και για τις δύο χρονιές του συμβολαίου του, δηλαδή και για το φετινό καλοκαίρι και για το επόμενο, να μπει ένας όρος που θα του επιτρέπει αν φέρει χρήματα στον Παναθηναϊκό, να μπορεί να εκπληρώσει το όνειρό του να πάει στον οργανισμό του ΝΒΑ. Εξυπακούεται πως κανείς δεν μπορεί να στερήσει από έναν αθλητή το όνειρό του. Ειδικότερα όταν υπάρχει η σχέση μεταξύ παίκτη και ομάδας, που αναλύσαμε παραπάνω.

* Στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές υπάρχει σχετική ρήτρα άνω του μισού εκατομμυρίου, ακόμα και για τη φετινή σεζόν. Προφανώς και δεν είναι εύκολο να βρει ο Παπαπέτρου αυτό που ψάχνει, δηλαδή μια ομάδα που θα του δώσει ρόλο, συμβόλαιο και ταυτόχρονα θα πληρώσει και τον ίδιο και τους νταμπλούχους Ελλάδας, παρά το γεγονός πως τα ποσά για τους συλλόγους του ΝΒΑ είναι ευτελή.

* Όμως, σε κάθε περίπτωση, να έχουμε λίγο τον νου μας και στα tweets του Βοϊναρόφσκι. Όχι ότι είναι το πιο πιθανό σενάριο να συμβεί, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις.

* Όλο αυτό δείχνει τον τρόπο σκέψης του αθλητή, ο οποίος πρέπει να καταγραφεί. Ως ελεύθερος, που ήταν, θα μπορούσε να παραμείνει και ελεύθερος μέχρι τις 20 Αυγούστου, ας πούμε και να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα ως free agent. Αντιθέτως, ο Παπαπέτρου σκέφτηκε: «Μόνο αν φέρω χρήματα στα ταμεία του Παναθηναϊκού, θα μπορώ να φύγω».

* Από την άλλη, επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαμε και στην αρχή. Οι σχέσεις μεταξύ των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης και συγκεκριμένων αθλητών τους είναι τόσο στενές, που δύσκολα σπάνε. Ειδικά όταν μεταξύ και των δύο πλευρών υπάρχει ειλικρίνεια και σεβασμός στα όνειρα του άλλου, αλλά και στις δυσκολίες που περνάει ο πράσινος οργανισμός.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.